Beiskolázás

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 6 hónapja #18509 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Sanida!
En termeszetesnek gondolom, hogy amint tudjatok, hogy kijöttök, nehany dolgot meg kellene tanitani a gyereknek!
Nem gondolom, hogy minden az iskola dolga! Igy nem lehet olyan, higy egy szot sem ert!
Ettöl kezdve nincs problema, mert a többit meg megtanulja.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 6 hónapja #18513 Írta: Sanida
Sanida válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Éva!
Természetesen, alapvető dolgokat, pl. wc :) (nem a sulitól várom) megtanítjuk, hogyan kell mondania, de így is nagyon kevés lesz, amit tudni fog. Főleg, mivel én sem tudok németül. A párom tud valamennyire, de ő meg kint van. Ezért is érdekelne, milyen lehet majd neki az első nap a suliban...

Több
12 éve 6 hónapja #18549 Írta: bayer
bayer válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Nehéz, röviden... Első pár hónapban sokszor volt sírdogálás, "haza akarok menni"... aztán lenyugodott, most már oké. Segíteni kell, ha tudod, ha a párod beszél jobban akkor ő tanuljon vele. Minél több energiát tesz bele az elején annál gyorsabb a siker. Mint mindenben.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Sanida

Több
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #18605 Írta: enigma
enigma válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Javasolnám a Makara Relaxa Villám módszert, ahol a gyerekek-felnőttek a legoptimálisabban tanulhatják a nyelvet.
Sok sikert!
enigma
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Sanida

Több
12 éve 6 hónapja #18656 Írta: ancsa10
ancsa10 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok!
Én egy kis segítséget kérek, mi a tapasztalatotok a gyerekek beiskolázásáról? Én eléggé aggódom néha, mint minden anyuka. Nyáron készülünk kimenni a 2 gyerekkel, a férjem kint dolgozik Berlinben, hozzá megyünk. A fiam most 10.-es gimnazista, ő 2. éve tanul németet, de a lányom, aki most 4.-es, nem tud egy szót sem, és én sem. Természetesen igyekszünk tanulni, de aggódom az iskolai beilleszkedés miatt. Egy berlini ismerős azt mondta, hogy van "fekzárkóztó" osztály, ahol tanulják a nyelvet, de hogy ez milyen, arról nincs tapasztalat. Illetve a középiskolai redszerrel sem vagyok teljesen tisztában, itt is van tagozatos gimnázium? Igaz, hogy augusztusban kezdődik a suli? Ha van valakinek tapasztalata erről, hogy hogyan van ez Berlinben, kérem segítsen.
Köszönettel: Ancsa

Több
12 éve 6 hónapja #18681 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Gyerekeseknek,akik félnek: abban segítsétek a srácokat,hogy minél előbb németül beszélő haverjaik legyenek. Suli után is.
Most is éppen a fiamat és a német haverját hallgatom, a szomszéd szobából. :laugh: