Beiskolázás

Több
12 éve 6 hónapja #19500 Írta: ancsa10
ancsa10 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Intersziszi!
Köszönöm a válaszodat, és elnézést, hogy csak most reagálok rá. Igyekszem minél többet olvasgatni itt a fórumon, hogy valamennyire felkészült legyek az utazásra, és a berlini életre.(Kár, hogy kevés berlini hozzászólás van.) Na és persze tanulok németül! De az iskola kérdése még nyugtalanít. Azt tudom, hogy a lányomat a körzet szerintibe kell vinni, ez úgy tűnik Pankow, de a gimnázium már nehezebb. Ebben kérném, hogy segíts, ha tudsz. A fiam itt egy matematika tagozatos gimibe jár, és legjobban az informatika, a programozás érdekli (megy is neki), ilyen gimnáziumba szeretne Berlinben is járni. Ha tudsz ilyen gimnáziumot, kérlek segíts. Jó tudni, hogy vannak ott segítőkész magyarok. Előre is köszönöm. (Próbáltam privát üzenetet küldeni, de nem sikerült.)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20116 Írta: totadel
totadel válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni a következőben: a lányom 7 éves. Most végezte el az 1. osztályt Mo-on. Szeptembertől szeretném, ha kint kezdené ismét az elsőt, de nincs nyelvtudása. Felveszik így az suliba? Vagy külön iskolába kell járnia?

Több
12 éve 5 hónapja #20149 Írta: sp1
sp1 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia,olvastam,hogy elváltál és a gyerekeket nem engedte ki a volt érjed,nálam is ez a helyzet,bíróságra járunk ingázunk,tudsz valamivel bíztatni,Ti hogyan oldottátok meg?Petra

Több
12 éve 5 hónapja #20201 Írta: agi20
agi20 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Kedves Intersziszi és berlini gyerekes magyarok!
Ősszel költözünk Berlinbe és a 11 éves fiamnak keresek Grundschule-t (ötödikbe menne jövőre). Tudom, hogy lakóhely szerint kell beíratni, de mi arra gondoltunk, hogy az iskolához keresnénk lakást. Tud valaki ajánlani Charlottenburg, Wilmersdorf, Mitte, Schöneberg területén jó iskolát? (Elsősorban a szeretetteljes hangulat lenne a lényeges). A St. Ludwig iskolával van valakinek tapasztalata?

Több
12 éve 5 hónapja #20224 Írta: mutyikoma
mutyikoma válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Kedves Mindenki, akinek kérdése van!
:lol:
Nekem is rengeteg kérdésem lett volna, mert 6 éves ikrekkel költözünk ki Vilshofen-be.
DE!
Négy kemény napomba telt, visszaolvastam az egész fórumot.
Nagyrészt MINDENRE megvan a válasz. Én magam 3,5 A4-es oldalt írtam tele magamnak, annyi az infó, amit hasznosíthatok a mi helyzetünkre.
Szerintem mindenki megtalálja a válaszokat, illetve a google-n lehet akár német honlapokat is böngészni, mindenki tartomány szerint, város vagy falu szerint és megkímél másokat az ezerszer elmondott válaszoktól, illetve saját magát attól, hogy közöljék vele, olvasson vissza. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
Szóval, nem azt gondolom, hogy felesleges már bármit is kérdezni, de szánjon rá mindenki időt és olvasson vissza, illetve keresgéljen. Minden jót kívánok mindenkinek!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: htimea

Több
12 éve 3 hónapja - 12 éve 3 hónapja #22164 Írta: Vatbrigi
Vatbrigi válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni hogy szeptemberbe mennénk kifele a gyerekekkel Németországba Heilbronn környékére,és tudna-e valaki segíteni,hogy hogy működik ott kint?Németül nem tudnak a gyerekek!
Köszi előre is!