Beiskolázás

Több
12 éve 3 hónapja #22403 Írta: viza
viza válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Decotext, ne haragudj nem sertesnek akartam irni !
Nagyjäbol mär ki ismertem a nemet embereket, es teljesen igazuk van, hogy olyanok mint amilyenek, kell a racionälis felfogäs. Attol függetlenül eleg szerenyek es serenyek, segitökeszek es nem irigy emberek, legaläbbis akiket en ismerek. Ha kint akar elni az ember nekik is ät kell, fel kellene venni az ottani eletritmust, felfogäst es nem pedig a nemeteknek alkalmazkodni, ez szerintem teljesen termeszetes. Teljesen igazad van a magyar emberekkel kapcsolatban ! Ök eleg pazarloak, irigyek es mindig többet akarnak, mint amit a penztärcäjuk enged, csak, hogy megmutassa a szomszedjänak, hogy neki több van. Persze tisztelet a kivetelnek ! Ezert olyan az orszäg amilyen.
Ezert szeretnek kimenni, ott jobb ember tud maradni a gyerekem, mint itthon. Mert hiäba nevelem öket ugy ahogy jo lenne (gondolkodäsban, felfogäsban, viselkedesben es a többiben), itt Mo.-on azzal nem fog ervenyesülni kihasznäljäk es eltiporjäk.
Meg egyszer elnezesed kerem ha sertö lett volna a megjegyzesem !

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 3 hónapja #22404 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Kriszta36!

Ha beírod a Google-ba a Schulsystem Deutschland, Schulpflicht in Deutschland, Schulsystem Bayern, Bremen, stb. keresőszavakat annyi infót kapsz,hogy csak győzd olvasni. Ajánlom,hogy kifejezetten a tartományotok oldalait nézd,mert az iskolarendszer minden tartományban más. (Brémát ismerem)
Egy év nyelvtanulás sokat jelent, de ezt csak akkor fogod megtudni,ha itt kint "tesztelik".
Vagyis megnézed a lakóhelyedhez közel lévő Gimiket,Gesamtschulékat, Oberschulékat, aztán legjobb,ha személyesen érdeklődsz. Vagyis: van-e nyelvi előkészítő, megfelelő-e a meglévő nyelvtudás,stb.
És igen,a 10. kötelező.
Még valami: nagyon jó tapasztalatom van a Caritas-ról, ha elakadsz,keresd fel a helyi szervezetüket.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kriszta36

Több
12 éve 3 hónapja #22411 Írta: ancsa10
ancsa10 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Kriszta!
Egyetértek Decotexttel, ismételje meg a 9. osztályt! Bár szerintem nem is engednék 10.-be. Az én fiam Mo-on elvégezte a 10. osztályt, itt a beiratkozásnál fel sem merült, hogy a 2 éves nyelvtanulásával rendes osztályba kerülhet. Ismétli a 10.-et egy ún. integrációs osztályban, ahol főleg nyelvet tanulnak, ha levizsgázik, akkor mehet a rendes osztályba.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kriszta36

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 3 hónapja #22412 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Beiskolázás

viza írta: Decotext, ne haragudj nem sertesnek akartam irni !
Meg egyszer elnezesed kerem ha sertö lett volna a megjegyzesem !

Kedves Viza! Te itt valamit nagyon félreértettél! Én semmilyen sértőt nem fedeztem fel a soraidban, s én csak (valóban) tárgyilagosan és racionálisan leirtam, hogy hogy lehet(ne) esetleg a helyzetedben itt a BRD-ben valahogy gyökeret verni egy iskolásnak, aki csak gagyog valamit de nem tud németül!! Az osztályismétlés kimondottan segítő folyamat, mewrt az anyagot ismeri igy a nyelvre és kifejezésekre jobban tud koncentrálni! Én semmin nem sértödtem meg, sőt! Nem is olvastam semmi ilyesmit, de megnyugtatásodra elmondom, hogy még ha valóban valaki ilyen szándékkal ir annál sem sértődőm meg legfeljebb csipősen válaszolok!
;)

Én (s vagyunk még egy páran) nagyon nem vagyok sértődős. Sajnos viszont, sokan morcosak lesznek, ha nem azt hallják/olvassák amit várnak, s gyakran akaratlanul is porba "tapossuk" itt vágyaikat s álmaikat de ez a portál nem arról szól hogy rózsaszinűre fessük mások jövőét, hanem arról, hogy, hogy tud itt kint valaki egy új exisztenciát felépíteni! Nos, álmodozni ráér valaki ha milliomos lett....
:laugh:

DCT

Több
12 éve 3 hónapja #22424 Írta: szelina72
szelina72 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok!
Új vagyok még a fórumon, és szeretném veletek megosztani a gondolataimat válasz reményében.
Férjem másfél éve él kint, jelenleg Ettlingenben. Van egy 12 éves 7-es gimnazista kislányunk is. Sokat beszélgetünk róla, mi is kimennénk utána. DE...! Na igen ez nem olyan egyszerű. Tartalék gyűjtése, lakbér keresés, iskoláztatás és még sorolhatnám. Osztottam, szoroztam és a következőket cselekszem. Remélem jól döntök a dologban, habár az ember az elkövetett hibái után jön rá, hogy ezt vagy azt a dolgot nem így vagy úgy kellett volna csinálni.
Na szóval......
Kislányom most megy 7-be. és idén tanévbe kezdi az angol középhaladó tanfolyamot. Tanára szerint 2 tanév kell hozzá. Azért választottunk az angolt mert már régóta ezt tanulja és ha esetleg sikerülne nekünk is kimenni akkor elég lesz neki a némettel boldogulni. Tehát 2 évet adunk magunknak, hogy anyagilag rendbe jöjjek, és a lányomnak meglegyen a nyelvvizsgája. Rólam nem is beszélve, mert még nem olyan rég kezdtem el tanulni a németet. Nyelv nélkül nehezen tudok elhelyezkedni, a kislány azért gondolom hamarabb belejön. A gyerekek fogékonyak.
Szerintetek ha már egy nyelvet tudna a kislány akkor könnyebb lenne, hiszen ott az anyanyelv ugye a német, és asszem 2 idegen nyelvet kell választaniuk. Tehát az angollal boldogulna a németet az iskolába tanulná és még jönne a második kötelező vagy szabadon választott nyelv.
Köszönöm válaszotokat.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 3 hónapja #22456 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

En azt gondolom, valoban jo a 2. idegen nyelv. De honnan tudod, hogy majd az iskolajaban melyik lesz az?
En sem gondoltam, hogy a lanyomnak majd oroszt kell tanulnia...söt, erettsegizni is kell belöle