Beiskolázás

Több
12 éve 7 hónapja #17894 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Nata,
sajnos az EUvonal sok esetben nem pontos.
Nem győzöm hangsúlyozni,hogy adott tartományt és adott várost nézzetek.
Igen,ha májusban bejelented a gyerkőcöket lakcímre,"keresni" fogják máris és akkor még eldöntheted,hogy itt azonnal beiratod suliba,vagy csak szeptemberben.Én azonnal tenném anyanyelvi környezetbe. Speciális helyzet az egész,másképpen felkészültek a nagyvárosok és másképpen a kicsi települések,hogy fogadni tudják az "idegeneket."
Ha van tanítói tapasztalatod,vagy van itt valaki,aki tanítani tudja magyarul írni,olvasni,akkor esetleg a magántanulói státusz,de ha visszaolvasod itt a fórumon a tapasztalatokat,nagyobb százalékban látod majd azokat,akik velem értenek egyet:ez a legrosszabb megoldás.
Minél kisebb a gyerkőc annél könnyebb a helyzet. Szerintem a harmadikost másodikba teszik,úgyis csak németül tanul az elején. Az elsősnél nagyon fontold meg mit szeretnél hosszú távon. Az én véleményem a korábbi linkben benne van. Vagyis a környezet határozzon,tehát először németül tanuljon meg olvasni,írni.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #17895 Írta: htimea

Szia Adzy,
kérlek olvass vissza itt,szerintem majdnem minden kérdésedre leírták,leírtuk már a választ korábban.

Több
12 éve 7 hónapja #17899 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia htimea!
Azért is szeretnénk még májusban kimenni, hogy minél hamarabb német nyelvi környezetbe legyenek és nagyon remélem, hogy suliba is kis időn belül felveszik őket.
Az 5 és fél éves mindenképp németül fog először megtanulni írni, olvasni. A nagyoknál meg külön örülök, hogy újra járják az előző osztályt.
Köszönöm, hogy időt szakítottál rám!

Több
12 éve 7 hónapja #17904 Írta: Adzy
Adzy válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia htimea!
Nagyon köszönöm válaszod.Átolvasom mindenképp. :)
Neked van személyes tapasztalatod?könnyen befogadják a gyerekeket?Bevallom őszintén én ettől félek a legjobban.Köszönöm válaszod.

Több
12 éve 7 hónapja #17905 Írta: htimea

Szia Adzy,
13 éves fiam kezdte itt a hetediket szeptemberben,nulla nyelvtudással. Ne félj, befogadják és segítik őket.

Több
12 éve 7 hónapja #17906 Írta: Adzy
Adzy válaszolt a következő témában: Beiskolázás

htimea köszönöm szépen :) Remélem mi is aránylag könnyen átvészeljük a nehezét,már szeretnék túl lenni rajta.:)