Beiskolázás

Több
12 éve 7 hónapja #16910 Írta: bayer
bayer válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szerintem Nürnbergben van, de 10 évesen nem nagyon szeretném, ha egyedül utazna napi 2 órát 3-4x átszállással, meg a támogatás sem olcsó...Montessori is van a környéken, de itt a faluban semmi, csak a Volksschule.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 7 hónapja #16912 Írta: bayer

Nem beszél, csendben van inkább, mert "hibásan nem akar megszólalni, mert kicsúfolják" Sír a magyarországi barátai után (akik már rég elfelejtették szerintem), hogy ők voltak az örök barátok (egyszer sem hívták fel sehogy). Állandóan be kell mennem a suliba, mert gond van vele, már ég az arcom, otthon kitűnő volt...Kellene neki egy türelmes barát, aki nem neveti ki, és kijavítja, ha hibázik ő meg ezen nem sértődik meg...többet segítene mint az összes tanárnő... :(

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #16914 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia!
En annak idejen olyan dijcsomagot vettem a telefonra, amivel a magyar vezetekes telefont ingyen lehet hivni -el is vele a lanyom meg ma, 3 ev utan is.
Es minden szünetben otthon volt.
Most mar nem igenyli, de az elejen nagyon fontos volt. Meghivtuk a baratait is gyakran, ha lehetett.
Igen, az en lanyom is azutan kezdett baratkozni, hogy kiderült, kijövünk.
Az iskolaban meg -en ugy tudom, altalaban ingyen, vagy nagyon keves teritesert biztositanak kiegesztitö segitseget.
Kerdezzetek meg.
szia:
Eva

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja #16927 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Beiskolázás

bayer írta: A kérdésem: lehet valahova ilyen korú gyereket beíratni, akár VHS-be vagy máshova ahol délután tanulhatna nyelvet? Vagy van valakinek javaslata, ötlete? Nem szeretném ha lecsúszna a gyerekem.

Sok mindenben hasonlóan játszódott le nálunk is, azzal a különbséggel, hogy a két gyerekünk folyékonyan beszélt németül mikor kijöttünk, és mégis!! ! Nálunk a megoldás egy egésznapos iskola volt és a sport amit inkább erőltettünk, hogy "kidögöljön" a gyerek! S mégegy! Elvittem a szomszéd faluba, az önkéntes tűzoltókhoz! (Ne nevess, komoly dolog!) Az a szervezett rendszer, a csoport rendszer, az egymásra utaltság, és ami a legfontosabb a folyamatos FELADATOK ellátása volt a megoldás!
A legnagyobb problémája a fiadnak hogy unatkozik! Nálunk még az is gond volt, hogy a fiam (aki ma már 31 éves) hiperaktiv is volt! Gondolhatod! Ami más "normális" gyereknek 2 óra tanulás volt, neki negyed óra s igy állandóan zavarta az órát. Sőt, volt hogy 5.-ben el sem ment az iskolába, mert hogy "már tudja az anyagot, minek?". Aztán meg is bukott, mert azért csak hitte hogy megy..... A fiad unatkozik, s csak kapaszkodik az indokba, hogy a "barátok"....
És soha ne zavarjon az, ha ismétel a gyerek! Lesz még elég ideje másra is! Túl
hamar felnőnek, s kirepülnek, nem veszit azzal semmit ha tovább tart a tanulás!!!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bayer

Több
12 éve 7 hónapja #16939 Írta: Kristina
Kristina válaszolt a következő témában: Beiskolázás

szia Bayer,

azt irod nem beszel mert nem akar hibasan beszelni...ezek szerint erti ami korulotte zajlik es tudna beszelni is csak nem akar...akkor pedig a fel ev alatt igenis fejlodott,meg akkor is ha a latszat nem ezt mutatja...lehet,hogy O visszahuzodobb es felenkebb a testverenel,ezert megy nehezen a beilleszkedes...en megprobalnam egy masik iskolaban,de olvasom hogy nagyon korlatozottak a lehetosegeid...es igazad van a baratok nagyon sokat tudnanak neki segiteni,es nem muszaj az islaoabol ismerni oket.Ahol laktok nincsenek gyerekek?Az en fiam szinte az egesz delutanjat az udvaron tolti...ha rossz az ido vagy hozzank jonnek fel vagy az egyik kisfiuhoz....

Mint irtam az en fiam is egy VHS-ban kezdte a sulit...az volt a tapasztalatom ,hogy rengeteg nemzetiseg fordult meg abban az iskolaban ,hiszen a varosban az osszes gyerek oda jart aki meg nem tanult meg valamilyen szinten nemetul...
Es itt azt tapasztaltam ,hogy az en fiam is verekedos es kotekedo lett....mi is jartunk be a suliba nem is egyszer,majdnem minden nap konfliktusba keveredett...
Meg nem ertette pontosan mit mondanak neki ,de valamiert tamadasnak vett minden fele iranyulo gesztust....
nagyon sok volt a torok gyerek peldaul ,nem szerette oket ...teljesen mas a gondolkodasmodjuk mint nekunk ...agresszivek es nagyon hangosak
es vagy beall a gyerek a sorba vagy konfliktusa van...:((((

itt a masik iskolaban egyszeruen megszuntek ezek a problemak...:)))

Jo otletnek tartom amit Decotext irt a sportot, es hogy kell valami amivel lekoti magat ameg nincs itt is barati kore...,mert ha jol gondolom csak 1 oraig van iskolaban,es valoban unatkozhat...
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bayer

Több
12 éve 7 hónapja #16954 Írta: bayer

Köszönöm, igen a sport az jó ötlet, gondolom a Vereinokat kellene megkeresni a faluban és beíratni...? Igaz, unatkozik és ezzel az idegeimre megy... 8-13-ig 5 órát van német környezetben, amit kihúz valahogy, aztán 19 órát tölt itthon velünk... pedig egy sportos gyerek.. volt. Önkéntes tűzoltók itt is vannak, de mit kezdjen velük 10 évesen? Ezt a délutáni iskola dolgot sosem értettem meg teljesen, hogy működik ez? Most indult egy Ganztagschule program, de pl. költségekről nem találok semmit...ebéd, ilyesmi hogy van itt vajon? Ez a suli, különben nagyon aranyos mindenki persze: www.vs-heroldsberg.de/