Beiskolázás
- Roxa
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 25
Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- lindi
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
- Bniki81
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Tanäcsot szeretnek kerni. 2 hete költöztem Heubachba a 2 gyermekemmel es anyuval.
A barätom nemet, es ö berel nekünk itt egy lakäst. Mielött kijöttem kertem a 2 gyermekem lehessen magantanulo a magyar suliban. (10, 11 evesek). Engedelyeztek, nyaron megyünk vissza vizsgäzni, a tanärokkal tartom a kapcsolatot.
Nos itt 5 percre van tölünk a suli, ahova beirattam öket, hogy gyerekek között legyenek es tanuljäk a nyelvet. 20kmre innen van egy integräcios iskola, es az itteni suliban tanäcsoltäk, vigyem öket oda. Viszont ök csak pär szot tudnak nemetül illetve angolul, es mivel nincs autom, a barätom dolgozik , es en is azon vagyok minel hamarabb dolgozzak, illetve anyu mar talalt is munkät-en azt a megoldäst välasztottam, hogy a gyerekek järjanak ide a helyi iskoläba, ne kelljen nekik buszozni es meg onnan 20 percet gyalogolni, h eljussanak a suliba.
Ez itt van 5 percre, es ha dolgozunk, ök akkor önälloan eltudnak menni ill. hazajönni. Szerintem mivel magäntanulok otthon, ez a fel ev itt a suliban tökeletes arra, hogy szokja a nemet nyelvet. Ev vegen ugyis döntenem kell arrol, hogyan tovabb. A baratom es az itteni tanarok sem ertenek velem egyet. Söt, alig akartak öket bevenni a suliba, fiam tanära fel is volt häborodva. A länyom tanära nagyon normälis. A fiam osztälya csütörtökönkent jär uszni, es közöltem a tanarral, hogy ezidö alatt Liviuszt küldje elsös osztälyba hallgatni a nyelvet (mintahogy teszik ezt penteken es hetfön egy-egy oräban).Erre ö fel volt häborodva, es közölte, hogy ez egy iskola es itt tanterv van, es ha ök menni uszni, neki is kell menni. Viszont Liviusz fel a viztöl, es szeretnem megtanitani uszni, de nem igy, hogy 20 gyereket figyelnek mellette, es tanar nelkül mennek a gyerekek az uszodäba egy csoportba. Ugy gondolom, nem ez most a legfontosabb tenyezö, ezidö alatt berakahatnäk masik osztälyba. Es közöltem a tanarral, hogy igen, iskola, es ö itt a tanar, de en viszont a szülö vagyok, es is szeretnek beleszolni ebbe.
Egyebkent jär mindket gyermek fociedzesre iskolan kivül. Liviusz heti 3x 1,5 orät. Tehat nemet gyerekek között vannak.
Szeretnem megkerdezni hogy velekedtek erröl.
köszönöm szepen
Niki
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Tedd át egy osztállyal alacsonyabba! Ismételjen! A tananyag igy menni fog, mert nem új, s a nyelv jön magától! Itt már 1000x leírtam, hogy nem jó erőltetni s azt most az eseted beigazolta hogy úgy helyes ahogy tanácsoltam! A gyerkenek az egész úgy is egy steress! Új világ, új környezet, új rendszer, se barátok, se semmi, s akkor egy olyan iskola ahol semmit sem ért! Hagyd ugyan abban az iskolában, de menjen egy osztállyal alacsonyabba! Ha 4.-be jár, hamar meg fogja tanulni a nyelvet mert mást nem, vagy alig kell tanulnia!! Még lesz elég ideje az életében a sok munkára! Olyan rövid ideig élünk, járjon minél tovább a gondtalan iskolákba! Az egyetemeket sem végzik el 4 év alatt...... Itt 5-6 a szokás vagy több! Nem érnek rá!!?????lindi írta: eLŐKÉSZITŐ ISKOLÁT KERESEK A LÁNYOMNAK AKI ITT eISLINGENBE 5-ES DE NAGYON NEM MEGY NEKI AZ ISKOla.sajnos rendes iskolába rakták és egy csepp német nyelvet nem tudott.És nagyon nehéz neki. Kérlek segitsetek!!!!!!!!
DCT
- Julianna
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 177
Bniki81 írta: ....Ev vegen ugyis döntenem kell arrol, hogyan tovabb. A baratom es az itteni tanarok sem ertenek velem egyet. Söt, alig akartak öket bevenni a suliba, fiam tanära fel is volt häborodva. A länyom tanära nagyon normälis. A fiam osztälya csütörtökönkent jär uszni, es közöltem a tanarral, hogy ezidö alatt Liviuszt küldje elsös osztälyba hallgatni a nyelvet (mintahogy teszik ezt penteken es hetfön egy-egy oräban).Erre ö fel volt häborodva, es közölte, hogy ez egy iskola es itt tanterv van, es ha ök menni uszni, neki is kell menni. Viszont Liviusz fel a viztöl, es szeretnem megtanitani uszni, de nem igy, hogy 20 gyereket figyelnek mellette, es tanar nelkül mennek a gyerekek az uszodäba egy csoportba. Ugy gondolom, nem ez most a legfontosabb tenyezö, ezidö alatt berakahatnäk masik osztälyba. Es közöltem a tanarral, hogy igen, iskola, es ö itt a tanar, de en viszont a szülö vagyok, es is szeretnek beleszolni ebbe....
Mondjuk már megbocsáss, de ha ezt kb ilyen hangnemben tetted, ahogy azt ide leírtad és közölted a tanárral, hogy öneki szerinted mit kéne csinálni a gyerekeddel iskolaidöben, akkor én nem csodálkozom semmin.
Lehet, hogy talán az segített volna, ha nyugodtan, fogadóórán, elmagyarázva a miérteket és hogyanokat megkérdezed a tanárt, hogy van-e arra lehetöség, hogy az ötletedet megvalósítsák. De az sem biztos, hogy erdeményes lett volna… Nálunk az iskolában mindenféle iskolaidöben végzett akció kötelezö, ahová mindenki megy: a múzeumlátogatás, a kirándulás, az úszás is. Ha külön pénzt kell a kirándulásra befizetni, de valaki nem tudja fizetni, akkor annak az iskola szociális „perselyéböl“ adnak. De itthon nem marad senki. Ha kell, a szülöt behívatják és szépen elmagyarázzák neki, hogy miért nem.
Az elsös tanárnéni beleegyezett abba, hogy átveszi Líviuszt arra az idöre, amíg neki úszni kellene, de nem teszi, mert te ezt így kéred? Vagy csak azt gondoltad, hogy ez természetes? Nem az. Szerintem iskolaidöben az iskola dönt arról, hogy az örájuk bízott gyerek mit csinál és melyik csoporttal milyen óran vesz részt.