Beiskolázás

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 11 hónapja #10931 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Beiskolázás

eniko77 írta: Sziasztok!!!
Most regiztem ezen az oldalon!! Nagyon érdekesnek találom!!!
Mi is nemsokára költözünk Németországba Stuttgart környékére! Férjem kint van!!
Talált munkát kinti papírok rendben!!
Most rajtunk van a sor Én és a két gyerek!!!
Ami a legjobban aggaszt az a suli!!! Kicsi lányom most itt 8 éves 2. osztályos, nagy lányom 11 éves 5. osztályos. Nagyon aggódom, hogy hogy fognak beilleszkedni, illetve milyen suliba kerülnek(németül nem beszélnek!)Szeretném ha majd le tudnának érettségizni illetve továbbtanulni!! A jövőnket itt képzeljük el!! Nem tudom eldönteni, hogy legyenek-e magántanulók M-on mi haszna illetve hátránya??? Nem tudom még egyenlőre elképzelni, hogy tudjuk-e vállalni a magántanulói státusz feltételeit( tanulás illetve hazautazgatás) azért ez elég macerás!!! tehát éjjel-nappal ezen gondolkodom, hogy mi lesz, mi a jó,mi nem!!! Sajnos én egy ilyen "hülye" aggódó szülő vagyok!!!

Itt már sokszor megirtuk, lapozgass. A legjobb ha ismét 2.-ba illetve 5.-be iratod be öket. Igy anyag nagyjából ismert, s könnyebben tanulnak meg németül (ha még nem tudnak). A magántanulói gyakorlat rossz, és semmi gyakorlati haszna a nyelv szempontjából, már pedig itt kint ez az elsödleges és legfontosabb!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #10966 Írta: KBarbara
KBarbara válaszolt a következő témában: Beiskolázás

szia, nekem is itt azt tanácsolták hagyjam a magántanulást ,és egyből a rendes suli (az enyémek 5.oszt most-és angol szakosak itthon .)

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 10 hónapja #10971 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Beiskolázás

KBarbara írta: szia, nekem is itt azt tanácsolták hagyjam a magántanulást ,és egyből a rendes suli (az enyémek 5.oszt most-és angol szakosak itthon .)

Semmi gond ezzel. Itt is lehet az idegen nyelv angol s folytathatja. A német megkünnyitéséhez azonban jobb ha 5. osztályt ismétli. Igy a tananyag nem sok újat ad majd viszont a német nyelvet könnyen "belélegzi"!!
;)

Azért azt ne gondolja senki, hogy egy osztály ismétlée könnyü lesz, mert azért van ám sok különbség, s nem fog igy sem unatkozni! Vedd csak azt figyelembe, hogy itt a német történelmet és irodalmat fogja tanulni amiböl semmilyen kultúrális alapja nincs. A metek és a fizika az könnyebb lesz, mert itt is 2x2=4 (rendszerint)!
:woohoo:

DCT

Több
12 éve 10 hónapja #11040 Írta: ollti
ollti válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia..
Mi már több mint 1 éve kint vagyunk...Az én fiam 14 éves és 7-es volt amikor kimentünk...Ő magántanuló volt de ezt megszünetettük mert szerintem hülyeség...Addig viszont mindenképp jó amíg ki nem alakul,hogy tényleg tetszik kint és szeretnétek ott lenni és anyagilag és minden egyéb szempontból be tudtok illeszkedni....Azért ne add fel addig mert ha mégis meggondoljátok magatokat akkor a gyerekek elvesztik azt az évet mert kint legalábbis nálunk ( Heilbronn Stuttgarttól kb 30 km-re vagyunk) rögtön integrációs osztályba tették a gyereket ahol 1 évig csak a német nyelvet tanulja....
A magántanulói dolgo meg lehet a sulival úgy beszélni,hogy csak év végén kelljen a gyerekeidnek menni vizsgázni év közben meg küldi a suli emailben a tanulni valót és neked kell otthon velük tanulni...Elég strapás és megterhelő a gyerekeknek ezért ha 100% hogy kintmaradtok a magántaulói státuszt meg lehet szüntetni....Mi így csináltuk....Amikorra kialakultak a dolgaink és minden a helyére került kiírattuk a gyereket a suliból...Most januárba fog egy normál ostályba átkerülni igaz veszt 1 évet de ez nem érdekes....Van olyan is aki rögtön normál iskolába adja a gyereket kint és ott tanul a megtanul a gyerek előbbb-utóbb németül...De nálunk nem engdték rögtön normál iskolába beíratni..Szóval ahány hely annyi féle szokás....Azért olvass vissza mert ezen az oldalon már elég sokan írtak ebben a témában tapasztalatokat....Sok sikert a kiköltözéshez!!!Üdv:Timi

Több
12 éve 10 hónapja - 12 éve 10 hónapja #11100 Írta: Banyusz
Banyusz válaszolt a következő témában: Beiskolázás

A gyerekeket év közben is be tudom íratni iskolába? Legfeljebb vesztenek majd egy évet?

Több
12 éve 10 hónapja #11177 Írta: Szilvi
Szilvi válaszolt a következő témában: Beiskolázás

ollti írta: Szia..
Mi már több mint 1 éve kint vagyunk...Az én fiam 14 éves és 7-es volt amikor kimentünk...Ő magántanuló volt de ezt megszünetettük mert szerintem hülyeség...Addig viszont mindenképp jó amíg ki nem alakul,hogy tényleg tetszik kint és szeretnétek ott lenni és anyagilag és minden egyéb szempontból be tudtok illeszkedni....Azért ne add fel addig mert ha mégis meggondoljátok magatokat akkor a gyerekek elvesztik azt az évet mert kint legalábbis nálunk ( Heilbronn Stuttgarttól kb 30 km-re vagyunk) rögtön integrációs osztályba tették a gyereket ahol 1 évig csak a német nyelvet tanulja....
A magántanulói dolgo meg lehet a sulival úgy beszélni,hogy csak év végén kelljen a gyerekeidnek menni vizsgázni év közben meg küldi a suli emailben a tanulni valót és neked kell otthon velük tanulni...Elég strapás és megterhelő a gyerekeknek ezért ha 100% hogy kintmaradtok a magántaulói státuszt meg lehet szüntetni....Mi így csináltuk....Amikorra kialakultak a dolgaink és minden a helyére került kiírattuk a gyereket a suliból...Most januárba fog egy normál ostályba átkerülni igaz veszt 1 évet de ez nem érdekes....Van olyan is aki rögtön normál iskolába adja a gyereket kint és ott tanul a megtanul a gyerek előbbb-utóbb németül...De nálunk nem engdték rögtön normál iskolába beíratni..Szóval ahány hely annyi féle szokás....Azért olvass vissza mert ezen az oldalon már elég sokan írtak ebben a témában tapasztalatokat....Sok sikert a kiköltözéshez!!!Üdv:Timi

Kedves Timi,
Kérlek, írj egy pár szót arról, hogy a fiad most januárban milyen suliba kerül. Azt ki döntötte el, Ti vagy az integrációs suli? Sok helyen sok dolgot olvastam, és mivel Ti is azon a környéken laktok, ahova mi készülünk, így érintettek vagyunk ebben a kérdésben.

Köszönöm