Beiskolázás

Több
12 éve 10 hónapja #12760 Írta: lindi
lindi válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia.Hát szerintem tökéletessen igazad van.Az én lányom is fél a viztől és nekik is kötelezüö az uszás minden csütörtökön első 2 orába.De ő sem ment le uszni inkább fent maradt az öltözöbe és a tanárja már másnap hivott minket telefonon hogy a lány nem jár uszni.Hiába mondjuk neki hogy fél.Nem érdekli.És sajna az én lányomat bedobták rendes iskolába és nem megy neki és a tanárja telefonálgat hogy ez igy nem lesz jo meg nem lehet majd osztályozni.De kérdem én akkor mi a francért vártak januárig????El telt fél év.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 10 hónapja #12847 Írta: abraham64
abraham64 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok
Bniki81 elöszöris azt tanácsolom ezt a magántanulosdit gondold át, ezt a hibát én is elkövettem de még év közben kivettem a gyerekeket a Magyar sulibol. Elég megterhelö nekik a németet tanulni,uj környezetbe beilleszkedni. A sulirol annyit tudok mondani az én gyerekeim 8 és 12 évesek. Ök is rendes suliba járnak. Ök a közeli suliba keztek de 4 honap mulva javasoltak egy másik sulit ami 10km-re van töllünk,de minden nap +2 tanorát külön németet tanulnak. Egyedül járnak suliba busszal. Szerencsére nagyon jol megy nekik a német :-) pedig egy szot sem beszéltek németül.Szerintem is fel kell keresned az igazgatot és egy alternativát megbeszélni. Az iskolaválasztásrol meg csak anyit,hogy nem te döntesz :-( hanem az iskola megmondja hova viheted tovább a gyereket továbbtanulni. Azután te választasz azon belül melyik suliba viszed. Itt ez a rendszer.
Üdv mindenkinek és szép napot
Annamari

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 10 hónapja #12848 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok, nekem csak pozitív tapasztalatom van a beiratkozással.
Ismerős gyerekeit vittük be tegnap egy helyi Grund-,és Werkrealschule- ba. 9 éves kislány a nyárig 2.- os lesz, 15 éves fiú újból 8.ba kerül. A család még örül, hogy a gyerekek egy hét kihagyás után, újból közösségbe kerülnek(a hétvégén jöttek ki). Az igazgatónő megígérte, hogy heti 1-2 óra ingyenes nyelvoktatásban fognak a gyerekek részesülni, egy önkéntes által, aki ráadásul még házhozmegy. :)
Itt is fontos a foci, aminek a fiú nagyon örül, mert előtte is focitagozatos osztályba járt.
Ende gut, alles gut.:) Már csak tanulniuk kell.
Én fordítottam az igazgatónal, amire külön büszke vagyok. :)

Lindinek még azt mondanám, hogy üüljön

• Sun37
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 9 hónapja #13600 Írta: Sun37
Sun37 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok!
írnátok nekem infot arról kb. mennyibe kerül havonta a suli egy első osztályosnak?
Ebéd,napközi (schülerhort? ami kb. 17-órág van) és még milyen egyéb költségek vannak?
Köszönöm

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 9 hónapja #13605 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Azt tudom, hogy Karlsruhe-tól délre egy kisvárosban a tankönyvek ingyen vannak!

Több
12 éve 9 hónapja #13621 Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Maya írta: Azt tudom, hogy Karlsruhe-tól délre egy kisvárosban a tankönyvek ingyen vannak!

Basel? Strassbourg?