Beiskolázás
- lindi
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
12 éve 10 hónapja #12760
Írta: lindi
lindi válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Szia.Hát szerintem tökéletessen igazad van.Az én lányom is fél a viztől és nekik is kötelezüö az uszás minden csütörtökön első 2 orába.De ő sem ment le uszni inkább fent maradt az öltözöbe és a tanárja már másnap hivott minket telefonon hogy a lány nem jár uszni.Hiába mondjuk neki hogy fél.Nem érdekli.És sajna az én lányomat bedobták rendes iskolába és nem megy neki és a tanárja telefonálgat hogy ez igy nem lesz jo meg nem lehet majd osztályozni.De kérdem én akkor mi a francért vártak januárig????El telt fél év.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- abraham64
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 19
12 éve 10 hónapja #12847
Írta: abraham64
abraham64 válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Sziasztok
Bniki81 elöszöris azt tanácsolom ezt a magántanulosdit gondold át, ezt a hibát én is elkövettem de még év közben kivettem a gyerekeket a Magyar sulibol. Elég megterhelö nekik a németet tanulni,uj környezetbe beilleszkedni. A sulirol annyit tudok mondani az én gyerekeim 8 és 12 évesek. Ök is rendes suliba járnak. Ök a közeli suliba keztek de 4 honap mulva javasoltak egy másik sulit ami 10km-re van töllünk,de minden nap +2 tanorát külön németet tanulnak. Egyedül járnak suliba busszal. Szerencsére nagyon jol megy nekik a német pedig egy szot sem beszéltek németül.Szerintem is fel kell keresned az igazgatot és egy alternativát megbeszélni. Az iskolaválasztásrol meg csak anyit,hogy nem te döntesz hanem az iskola megmondja hova viheted tovább a gyereket továbbtanulni. Azután te választasz azon belül melyik suliba viszed. Itt ez a rendszer.
Üdv mindenkinek és szép napot
Annamari
Bniki81 elöszöris azt tanácsolom ezt a magántanulosdit gondold át, ezt a hibát én is elkövettem de még év közben kivettem a gyerekeket a Magyar sulibol. Elég megterhelö nekik a németet tanulni,uj környezetbe beilleszkedni. A sulirol annyit tudok mondani az én gyerekeim 8 és 12 évesek. Ök is rendes suliba járnak. Ök a közeli suliba keztek de 4 honap mulva javasoltak egy másik sulit ami 10km-re van töllünk,de minden nap +2 tanorát külön németet tanulnak. Egyedül járnak suliba busszal. Szerencsére nagyon jol megy nekik a német pedig egy szot sem beszéltek németül.Szerintem is fel kell keresned az igazgatot és egy alternativát megbeszélni. Az iskolaválasztásrol meg csak anyit,hogy nem te döntesz hanem az iskola megmondja hova viheted tovább a gyereket továbbtanulni. Azután te választasz azon belül melyik suliba viszed. Itt ez a rendszer.
Üdv mindenkinek és szép napot
Annamari
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
12 éve 10 hónapja #12848
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Sziasztok, nekem csak pozitív tapasztalatom van a beiratkozással.
Ismerős gyerekeit vittük be tegnap egy helyi Grund-,és Werkrealschule- ba. 9 éves kislány a nyárig 2.- os lesz, 15 éves fiú újból 8.ba kerül. A család még örül, hogy a gyerekek egy hét kihagyás után, újból közösségbe kerülnek(a hétvégén jöttek ki). Az igazgatónő megígérte, hogy heti 1-2 óra ingyenes nyelvoktatásban fognak a gyerekek részesülni, egy önkéntes által, aki ráadásul még házhozmegy.
Itt is fontos a foci, aminek a fiú nagyon örül, mert előtte is focitagozatos osztályba járt.
Ende gut, alles gut. Már csak tanulniuk kell.
Én fordítottam az igazgatónal, amire külön büszke vagyok.
Lindinek még azt mondanám, hogy üüljön
Ismerős gyerekeit vittük be tegnap egy helyi Grund-,és Werkrealschule- ba. 9 éves kislány a nyárig 2.- os lesz, 15 éves fiú újból 8.ba kerül. A család még örül, hogy a gyerekek egy hét kihagyás után, újból közösségbe kerülnek(a hétvégén jöttek ki). Az igazgatónő megígérte, hogy heti 1-2 óra ingyenes nyelvoktatásban fognak a gyerekek részesülni, egy önkéntes által, aki ráadásul még házhozmegy.
Itt is fontos a foci, aminek a fiú nagyon örül, mert előtte is focitagozatos osztályba járt.
Ende gut, alles gut. Már csak tanulniuk kell.
Én fordítottam az igazgatónal, amire külön büszke vagyok.
Lindinek még azt mondanám, hogy üüljön
- Sun37
- Látogató
12 éve 9 hónapja #13600
Írta: Sun37
Sun37 válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Sziasztok!
írnátok nekem infot arról kb. mennyibe kerül havonta a suli egy első osztályosnak?
Ebéd,napközi (schülerhort? ami kb. 17-órág van) és még milyen egyéb költségek vannak?
Köszönöm
írnátok nekem infot arról kb. mennyibe kerül havonta a suli egy első osztályosnak?
Ebéd,napközi (schülerhort? ami kb. 17-órág van) és még milyen egyéb költségek vannak?
Köszönöm
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
12 éve 9 hónapja #13605
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Azt tudom, hogy Karlsruhe-tól délre egy kisvárosban a tankönyvek ingyen vannak!
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 204
12 éve 9 hónapja #13621
Írta: Attila_BRD
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Basel? Strassbourg?Maya írta: Azt tudom, hogy Karlsruhe-tól délre egy kisvárosban a tankönyvek ingyen vannak!