Beiskolázás
- Roxa
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 25
12 éve 11 hónapja #9912
Írta: Roxa
Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!
Roxa válaszolt a következő témában: Beiskolázás
szia Szilvi!
ne aggódj, ha a fiad beszerelmesedik (mint én leányom), megtanul még azériül is.
Tavaly szeptemberben hoztam ki a lányom, nyelvtudása 2 szó volt (amstel bier ), mára már folyékonyan beszél, az első mondat, amit megtanult németül: Verpiss dich! ( lépj le, hord el magad )
úgyhogy szerintem ezen ne rágódj, majd a sors elintézi helyetted:)
ne aggódj, ha a fiad beszerelmesedik (mint én leányom), megtanul még azériül is.
Tavaly szeptemberben hoztam ki a lányom, nyelvtudása 2 szó volt (amstel bier ), mára már folyékonyan beszél, az első mondat, amit megtanult németül: Verpiss dich! ( lépj le, hord el magad )
úgyhogy szerintem ezen ne rágódj, majd a sors elintézi helyetted:)
Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szilvi, Trixi0606
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mufurc60
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10238
Írta: mufurc60
mufurc60 válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Sziasztok! Mi jövő éven tervezzük a kiköltözést,a férjem már évek óta kint dolgozik,Ludwigshafen-be.Van egy 8-éves kislányunk,jó tanuló.Segitséget kérnék,hogy kezdjünk bele,mikor kell beiratni az iskolába,milyen iskolák közül választhatunk?
Köszönöm!
Köszönöm!
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 382
12 éve 11 hónapja #10246
Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Kedves Mufurc
1. Először is, ha már kedves férjed ott dolgozik, akkor talán ő tudná a kis családotok gondját-baját, integrációját ebbe az idegen országba elintézni..
2. Az ilyen jellegű kérdéseitekre a választ egész egyszerűen, egy kis böngészéssel a neten megtaláljátok. Az úgy történik, hogy beírod a Google-ba, hogy Ludwigshafen Schulen.
Aztán már jönnek is a talált oldalak.
3. Némi ide-oda kattingattással eljutsz idáig, ahol az általános elérhetőségek láthatók:
www.ludwigshafen.de/leben_in_ludwigshafe..._schulinformationen/
Egy-két oldallal arrébb jön az "általános iskolák"(Grundschulen) felsorolása:
www.ludwigshafen.de/leben_in_ludwigshafe...en_der_grundschulen/
4. Azonkívül (ha máshogy nem, hát a keresővel) megtalálható a szünidő(Ferien) felsorolása:
www.ludwigshafen.de/leben_in_ludwigshafe...chulinformationen/2/
Vagy visszatérsz a Google-hoz, beírod hogy Schulferien Rheinland-Pfalz, és már olvashatod is:
www.schulferien.org/Rheinland-Pfalz/rheinland-pfalz.html
És hogy ti se unatkozzatok: Német nyelvtanfolyam felnőtteknek a VHS jóvoltából:
ludwigshafen-deutsch.kursportal.info/
Egyébként nem lesztek egyedül, mert azt is írják még, hogy 150ország szülöttei települtek már ebbe a városba.
Sok sikert.
1. Először is, ha már kedves férjed ott dolgozik, akkor talán ő tudná a kis családotok gondját-baját, integrációját ebbe az idegen országba elintézni..
2. Az ilyen jellegű kérdéseitekre a választ egész egyszerűen, egy kis böngészéssel a neten megtaláljátok. Az úgy történik, hogy beírod a Google-ba, hogy Ludwigshafen Schulen.
Aztán már jönnek is a talált oldalak.
3. Némi ide-oda kattingattással eljutsz idáig, ahol az általános elérhetőségek láthatók:
www.ludwigshafen.de/leben_in_ludwigshafe..._schulinformationen/
Egy-két oldallal arrébb jön az "általános iskolák"(Grundschulen) felsorolása:
www.ludwigshafen.de/leben_in_ludwigshafe...en_der_grundschulen/
4. Azonkívül (ha máshogy nem, hát a keresővel) megtalálható a szünidő(Ferien) felsorolása:
www.ludwigshafen.de/leben_in_ludwigshafe...chulinformationen/2/
Vagy visszatérsz a Google-hoz, beírod hogy Schulferien Rheinland-Pfalz, és már olvashatod is:
www.schulferien.org/Rheinland-Pfalz/rheinland-pfalz.html
És hogy ti se unatkozzatok: Német nyelvtanfolyam felnőtteknek a VHS jóvoltából:
ludwigshafen-deutsch.kursportal.info/
Egyébként nem lesztek egyedül, mert azt is írják még, hogy 150ország szülöttei települtek már ebbe a városba.
Sok sikert.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: mufurc60
- mufurc60
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 11 hónapja #10252
Írta: mufurc60
mufurc60 válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Szia! köszönöm a válaszod! Én már éltem kint,és szerettem ott lenni,de most mindennél fontosabb a kislányom jövője.Nekem is jó lenne valami munka,ha már ki megyünk! Üdv.Marika!
- eniko77
- Látogató
12 éve 11 hónapja #10912
Írta: eniko77
eniko77 válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Sziasztok!!!
Most regiztem ezen az oldalon!! Nagyon érdekesnek találom!!!
Mi is nemsokára költözünk Németországba Stuttgart környékére! Férjem kint van!!
Talált munkát kinti papírok rendben!!
Most rajtunk van a sor Én és a két gyerek!!!
Ami a legjobban aggaszt az a suli!!! Kicsi lányom most itt 8 éves 2. osztályos, nagy lányom 11 éves 5. osztályos. Nagyon aggódom, hogy hogy fognak beilleszkedni, illetve milyen suliba kerülnek(németül nem beszélnek!)Szeretném ha majd le tudnának érettségizni illetve továbbtanulni!! A jövőnket itt képzeljük el!! Nem tudom eldönteni, hogy legyenek-e magántanulók M-on mi haszna illetve hátránya??? Nem tudom még egyenlőre elképzelni, hogy tudjuk-e vállalni a magántanulói státusz feltételeit( tanulás illetve hazautazgatás) azért ez elég macerás!!! tehát éjjel-nappal ezen gondolkodom, hogy mi lesz, mi a jó,mi nem!!! Sajnos én egy ilyen "hülye" aggódó szülő vagyok!!!
Most regiztem ezen az oldalon!! Nagyon érdekesnek találom!!!
Mi is nemsokára költözünk Németországba Stuttgart környékére! Férjem kint van!!
Talált munkát kinti papírok rendben!!
Most rajtunk van a sor Én és a két gyerek!!!
Ami a legjobban aggaszt az a suli!!! Kicsi lányom most itt 8 éves 2. osztályos, nagy lányom 11 éves 5. osztályos. Nagyon aggódom, hogy hogy fognak beilleszkedni, illetve milyen suliba kerülnek(németül nem beszélnek!)Szeretném ha majd le tudnának érettségizni illetve továbbtanulni!! A jövőnket itt képzeljük el!! Nem tudom eldönteni, hogy legyenek-e magántanulók M-on mi haszna illetve hátránya??? Nem tudom még egyenlőre elképzelni, hogy tudjuk-e vállalni a magántanulói státusz feltételeit( tanulás illetve hazautazgatás) azért ez elég macerás!!! tehát éjjel-nappal ezen gondolkodom, hogy mi lesz, mi a jó,mi nem!!! Sajnos én egy ilyen "hülye" aggódó szülő vagyok!!!
- magyaranyuka
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 21
12 éve 11 hónapja #10930
Írta: magyaranyuka
magyaranyuka válaszolt a következő témában: Beiskolázás
Szia Eniko77!
Hogy megnyugtasssalak, szerintem minden gyerekes szulo atesik ugyanezzen a dilleman.
Javaslatom: kérj magántanulói státuszt, kimentek, és ha ugy látja az egész család, hogy kint marad, akkor legfeljebb otthon "lemondjátok" azt. Ha meg mégsem jön be, akkor Mo-n tudják folytatni a sulit.
Hogy megnyugtasssalak, szerintem minden gyerekes szulo atesik ugyanezzen a dilleman.
Javaslatom: kérj magántanulói státuszt, kimentek, és ha ugy látja az egész család, hogy kint marad, akkor legfeljebb otthon "lemondjátok" azt. Ha meg mégsem jön be, akkor Mo-n tudják folytatni a sulit.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: eniko77