Beiskolázás

Több
12 éve 11 hónapja #9912 Írta: Roxa
Roxa válaszolt a következő témában: Beiskolázás

szia Szilvi!
ne aggódj, ha a fiad beszerelmesedik (mint én leányom), megtanul még azériül is. :laugh:
Tavaly szeptemberben hoztam ki a lányom, nyelvtudása 2 szó volt (amstel bier :laugh: ), mára már folyékonyan beszél, az első mondat, amit megtanult németül: Verpiss dich! ( lépj le, hord el magad :blush: )
úgyhogy szerintem ezen ne rágódj, majd a sors elintézi helyetted:)

Mondd meg az igazat, úgysem hiszik el!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Szilvi, Trixi0606

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 11 hónapja - 12 éve 11 hónapja #10238 Írta: mufurc60
mufurc60 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok! Mi jövő éven tervezzük a kiköltözést,a férjem már évek óta kint dolgozik,Ludwigshafen-be.Van egy 8-éves kislányunk,jó tanuló.Segitséget kérnék,hogy kezdjünk bele,mikor kell beiratni az iskolába,milyen iskolák közül választhatunk?
Köszönöm!

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 11 hónapja #10246 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Kedves Mufurc :)

1. Először is, ha már kedves férjed ott dolgozik, akkor talán ő tudná a kis családotok gondját-baját, integrációját ebbe az idegen országba elintézni.. :dry:
2. Az ilyen jellegű kérdéseitekre a választ egész egyszerűen, egy kis böngészéssel a neten megtaláljátok. Az úgy történik, hogy beírod a Google-ba, hogy Ludwigshafen Schulen.
Aztán már jönnek is a talált oldalak.
3. Némi ide-oda kattingattással eljutsz idáig, ahol az általános elérhetőségek láthatók:
www.ludwigshafen.de/leben_in_ludwigshafe..._schulinformationen/
Egy-két oldallal arrébb jön az "általános iskolák"(Grundschulen) felsorolása:
www.ludwigshafen.de/leben_in_ludwigshafe...en_der_grundschulen/
4. Azonkívül (ha máshogy nem, hát a keresővel) megtalálható a szünidő(Ferien) felsorolása:
www.ludwigshafen.de/leben_in_ludwigshafe...chulinformationen/2/
Vagy visszatérsz a Google-hoz, beírod hogy Schulferien Rheinland-Pfalz, és már olvashatod is:
www.schulferien.org/Rheinland-Pfalz/rheinland-pfalz.html
És hogy ti se unatkozzatok: Német nyelvtanfolyam felnőtteknek a VHS jóvoltából: :silly:
ludwigshafen-deutsch.kursportal.info/
Egyébként nem lesztek egyedül, mert azt is írják még, hogy 150ország szülöttei települtek már ebbe a városba. ;)
Sok sikert.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: mufurc60

Több
12 éve 11 hónapja #10252 Írta: mufurc60
mufurc60 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia! köszönöm a válaszod! Én már éltem kint,és szerettem ott lenni,de most mindennél fontosabb a kislányom jövője.Nekem is jó lenne valami munka,ha már ki megyünk! Üdv.Marika!

• eniko77
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 11 hónapja #10912 Írta: eniko77
eniko77 válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Sziasztok!!!
Most regiztem ezen az oldalon!! Nagyon érdekesnek találom!!!
Mi is nemsokára költözünk Németországba Stuttgart környékére! Férjem kint van!!
Talált munkát kinti papírok rendben!!
Most rajtunk van a sor Én és a két gyerek!!!
Ami a legjobban aggaszt az a suli!!! Kicsi lányom most itt 8 éves 2. osztályos, nagy lányom 11 éves 5. osztályos. Nagyon aggódom, hogy hogy fognak beilleszkedni, illetve milyen suliba kerülnek(németül nem beszélnek!)Szeretném ha majd le tudnának érettségizni illetve továbbtanulni!! A jövőnket itt képzeljük el!! Nem tudom eldönteni, hogy legyenek-e magántanulók M-on mi haszna illetve hátránya??? Nem tudom még egyenlőre elképzelni, hogy tudjuk-e vállalni a magántanulói státusz feltételeit( tanulás illetve hazautazgatás) azért ez elég macerás!!! tehát éjjel-nappal ezen gondolkodom, hogy mi lesz, mi a jó,mi nem!!! Sajnos én egy ilyen "hülye" aggódó szülő vagyok!!!

Több
12 éve 11 hónapja #10930 Írta: magyaranyuka
magyaranyuka válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Eniko77!
Hogy megnyugtasssalak, szerintem minden gyerekes szulo atesik ugyanezzen a dilleman.
Javaslatom: kérj magántanulói státuszt, kimentek, és ha ugy látja az egész család, hogy kint marad, akkor legfeljebb otthon "lemondjátok" azt. Ha meg mégsem jön be, akkor Mo-n tudják folytatni a sulit.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: eniko77