Beiskolázás

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete #9151 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szilvi írta:

mira írta: Szia, mit jelent az, hogy integrációs iskola mert mi jövőre megyünk apa után a fiaim most kezdték a németet magán tanárnál, remélem addigra ragad rájuk valami:)

Az integrációs iskola egy speciális iskolatípus, ahova a nyelvet nem ismerők, vagy a normál iskolai rendszerhez szükséges szintet el nem érő, de iskolaköteles gyermekek kerülnek . Minden gyermek fontos a német állam számára, ezért van az, hogy ahogy bejelentkezik valaki kint egy lakcímre, pár napon belül már kapja is a levelet szülő a területileg illetékes sulitól, hogy ekkor és akkor jelentkeznie kell a megfelelő papírokkal. Javaslom a fórum keresőjének használatát itt, írd be, hogy "iskola" vagy "óvoda" , és az összes hozzászólást el tudod olvasni, ami eddig a fórumon megjelent e két témakörben. Rengeteg infó van fent, én is innen tudok sok-sok dolgot. Érdemes mindent végigolvasni, mert olyan dolgokat tudsz meg, melyet nem hoz senki sem alapból a tudomásodra, innen viszont megtudod.

Szerintem ez igy nem stimmel!
Azért mert a poronty nem tud németül még nem ide való!

INFORMÁCIÓ: INTEGRATIONSSCHULE <<< link!

Info pdf: Konzeption_Integrationsschule

Wenn Integrationsschulen richtig funktionieren, können sie Kindern einen guten Weg bieten, offener mit dem Thema Behinderung umzugehen. Dies setzt jedoch in erster Linie die Toleranz der Eltern voraus.Viele Eltern machen sich bereits früh Gedanken über die Zukunft ihres Kindes. Dazu zählt für sie vor allem auch eine gute Schulausbildung. So gibt es bereits verschiedene Modelle, die sich, auch abseits der Regelschulen, den spezifischen Bedürfnissen des Kindes widmen.

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
13 éve 1 hete #9157 Írta: htimea
htimea válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Szilvi,

egy kicsit pontosítanám az összefoglalódat.
Hozzáteszem, hogy csak és kizárólag a saját esetünket tudom elmondani, nagyon kérek Mindenkit, hogy ha már úgyis a net előtt vannak, legalább annak a városnak az oldalára nézzen rá, ahova készülnek. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Németországban Tartományonként változnak dolgok.

Tehát az én 12 éves, németül egyáltalán nem beszélő, angolul pötyögő fiam így került bele a német oktatási rendszerbe:
1. Lakcímbejelentés neki+nekem jún. eleje
2. Bevándorlási Hiv. levele, melyben szept. 5-re kaptunk termint. (mert hogy nem kevés papírt kellett beszerezni)
Szept. 5-ig konkrétan nem kerestem sulit.
3. Szept. 5. Juppi, megvan a Letelepedési Engedély
És kérdezi a Bevándorlási Hivatal,hogy néztünk-e már sulit. Mondtam,hogy nem, erre gyorsan kinyomtatta a lakcímhez közeli korosztályának szóbajöhető ÖSSZES iskolát.
4. Megnéztem a sulikat a neten és a legszimpatikusabbat felhívtuk. Addigra annyit már megemésztettem, hogy ún. Gesamtschule-t keresek.
Azt mondták, nem tudják fogadni - na ez logikus, hiszen a tanév aug. 15-én elkezdődött.
5. Felhívtam az Oktatási Osztályt, ők irányítottak a megfelelő helyre, azonnal egyeztettek időpontot.
Ezért érdekes, hogy mikor akarjátok beiratni a gyermeket, mert ilyenkor kerül szóba az az iskola, amelyik KÖTELES fogadni.
6. Szept. 12. Gyerek beíratva
7. Közben jött a levél a városháza egy másik osztályáról, melyben ecsetelték, hogy a gyerekem iskolaköteles, ámde hol van,mert nem látják a rendszerben. Hoppá.
8. Irány a levéllel az Iskola titkárságára, ahol a titkárnő rendezte a helyzetet, egyszerűen elcsúsztak az időpontok. Huhhhh....
9. Gyerekem iskolába jár, a város is látja, teljesen hivatalosan. :)
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo

Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9170 Írta: Perszike
Perszike válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Perszike

Több
13 éve 1 hete #9196 Írta: kalosigabica
kalosigabica válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Szia Perszike!
Ha most lettetek(dec 1.tól) ovisok azt nem tudod ha valaki (a fiam) nyáron tölti majd be a 6. évét,
és nem beszél németül suliba vagy oviba járna jövő nyáron?!Mi nyáron készülünk menni Hamburg környékére,de oviról még senki nem tudott felvilágosítani!Te tudsz valamit?Köszi kalosigabica

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 1 hete #9197 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Beiskolázás

kalosigabica írta: Szia Perszike!Ha most lettetek(dec 1.tól) ovisok azt nem tudod ha valaki (a fiam) nyáron tölti majd be a 6. évét,és nem beszél németül suliba vagy oviba járna jövő nyáron?!Mi nyáron készülünk menni Hamburg környékére,de oviról még senki nem tudott felvilágosítani!Te tudsz valamit?Köszi kalosigabica

Ha tehetitek, a gyerek érdekében (!) ovodába vigyétek és hagyjon ki egy évet. Ráér az iskolával!! Ha egy év múlva suliba megy, már perfekt lesz németül, s csak írni olvasni fog megtanulni! Ne eröltessétek be csak azért mert "már 6 éves"!
:)

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: htimea

Több
13 éve 1 hete - 13 éve 1 hete #9202 Írta: kalosigabica
kalosigabica válaszolt a következő témában: Beiskolázás

Üdv Decotext!
Köszi én is így gondolom, mert itthon Magyarországon még most lenne nagycsoportos! Csak azért kérdeztem mert gondolom Németországban más a rendszer! :)