Beiskolázás
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
Az igazgatóval én már beszéltem, a kérelmet már megírtam, csak dátumot kell még rá írjak, és már nyomom is a kezébe.
"Kinéztünk egy sulit neki, hogy jó volna, felhívtuk, nem fogadták, viszont azonnal az oktatási osztályra irányítottak, ahol megadták a mi iskolánkat, vagyis a körzetes integrációst az ő korosztályának./gondolom kisvárosban nincs ilyen suli/
Még időpontot is egyeztettek.
Van jó és rossz oldala is az ilyen suliknak, ez egy másik történet."
ha erről a jó és rossz oldalról mesélnél, hálás lennék érte.
"Igazgató fogadott, én akartam,hogy egy osztállyal lejjebb kezdjen,de azt mondta ez egyenlőre felesleges. Ha mégsem megy, majd tanév végén eldöntjük mi legyen. Egyébként egyáltalán nem zavar, ha még egyszer járja ezt az évfolyamot, vele is megbeszéltük, hogy most a nyelvtanulás a cél. Amúgy jóval előbbre tart a tananyag Mo-n. Anélkül van sikerélménye, hogy tulajdonképpen még nem beszéli jól a nyelvet. Egyszerűen ráragadtak a szavak.
Tehát bekerült a korának megfelelő hetedik osztályba, viszont többnyire német órája van. Az elején az osztállyal közös órák csak a sportra, művészetre és az angolra korlátozódtak, a többi órában - heti 14 - német órák vannak. Természetesen kirándulni, s egyéb elfoglaltságot eltölteni az osztályával megy. Ahogyan egyre jobban beszél, úgy tölthet egyre több időt az osztályával.
Ámde nálunk itt történt egy "csavar", ugyanis beteg lett a német tanár, nem volt helyettesítés, amin én jól kiakadtam, hiszen Mo-n ez nem szokás.Tanár vagyok,gondolhatod.
Ellenben a fiamnak nem lett semmi baja. Bejárt az órákra, roppantúl élvezte, mert érdekes volt, disznószív boncolás és hasonló szépségek, egyedül a második idegen nyelv alól kapott felmentést.
Ebből azt akarom kihozni, hogy többet tanult abban a helyzetben, hogy bedobták a mélyvízbe.
/ Most éppen költözünk,tehát lehet,hogy suli ügyben változások lesznek/ "
Tudom, én mazochista vagyok, de ismerve a fiamat, tudom, Neki a mélyvíz technika a nyerő, remélem sikerül ilyen sulit kifognunk.
"Nagyon szeret iskolába járni, pedig hosszabb időt tölt ott naponta, mint Mo-n.
Vannak haverjai, stb." Ennek őszintén örülök, gondolom ezért is ragad rá a német.
"Ha valami még érdekel, szívesen írok....."
Minden érdekel, bármire, ami eszedbe jut, vevő vagyok. A fiam nagyon szeretne már kint lenni, mert roppant kíváncsi a kinti iskolára, a tanulásra, hogy hogy és mit tanulnak. Minden nap, mikor hazajön, megkérdezi" Anya, ma mit olvastál? ( mármint itt, a fórumon). Ma volt szerencsém idézni Tőled, és teljesen felvillanyozta
köszönöm előre is
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
akkor írom a papírokat, remélem mindenre emlékszem:
- Lakcímbejelentők mindenkinek
- Igazolás a Stadtamt-tól,hogy valóban egy lakcímen lakunk
- Lakásbérleti szerződés
- Férjem munkaszerződése
- Munkáltató igazolása
- Fizetési papírjai
- Családi biztosítás
- Eu-s Születési Anyakönyvi Kivonatok mindenkinek
- Eu-s Házassági Anyakönyvi Kivonat
Ezt a két utóbbit úgy intéztem el,hogy kértem újakat, eszedbe ne jusson fordíttatni, mert az új már három nyelven "megy" és még a gaz Germánok is elfogadják.
- Gyerek Bizonyítványa - nem kellett sehova
Azt hiszem ennyi,ha eszembe jut még valami,írom majd!
Suli:
Mindenkinek a mélyvíz a legjobb, tulajdonképpen az volna a jó,ha az elején egy árva szót sem hallana más nyelven, csak a németet.
Az ilyen sulik erőssége,hogy totál felkészültek a helyzetre, én aggódtam, az igazgató meg halálos nyugalommal válaszolt, na igen, neki nem mi voltunk az első eset. A végén meg is jegyezte, hogy ilyen hosszú beszélgetése szülővel még nem volt.
Aztán egyfelől előny, hogy igencsak vegyes társaság van, a fiamnak német, francia, török, lengyel osztálytársa is van. Hatalmas előny, hogy csak a gyerekem magyar az egész iskolában és hogy ha beszélni akarnak, kizárólag németül, esetleg angolul tudnak.
Igaz, volt egy leleményes kis török,aki kiírt egy csomó kifejezést a Google - fordítóval magyarul.
Nagyon megtanulnak alkalmazkodni és a másik kultúrát tolerálni és erre a tanárok is ügyelnek.
Hát a hátrány is ez, mert azért ez annyira nem egyszerű.
Hosszabb időt töltenek a suliban, vagyis két óra egyben, amit fél óra szünet követ, aztán három vagy két óra egyben és ebédszünet,plusz félóra, s még két,vagy három óra. A szünetekben jókat fociznak,mert van rá idő, nem rohangálnak teremről teremre indokolatlanul,ha pedig olyan dolog jön, mint a korábban említett boncolás, egyszerűen elcserélik az órákat.
Olcsó,mert nem kell tankönyvet venni, adják, igaz nem újak,de szépek,mert vigyáznak rá, hiszen ők is tovább fogják adni. Fénymásolatokat kapnak, na azoknak szereztünk be mappákat.
Az iskola nagyon szép, sokkal nagyobb a rend és a tisztaság, mint Mo-n. Szigorúan nem használhatnak telefont,meg efféle kütyüket.
A menza isteni.
Még soha nem jött haza "lepukkantan" és még egy reggel se mondta, hogy nem megy iskolába.
Most ennyi jutott eszembe, továbbra is kérdezz, szívesen segítek!
- htimea
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 108
elfelejtettem: kellenek még a személyik, ill. a gyerek útlevele!
És nehogy megijedj, nem elemzik a papírokat, csak fénymásolnak.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szerintem a gyerek jövője szempontjából ez semmi. Próbálkozzatok ti is támogatás szerzéssel. (Segit egy kicsit a "sírás". Irjatok a polgármesternek, vagy akár minisztériumokba!) Nézegesd a hasonló programokat és pélyázatokat!Szilvi írta: ....Nézegettem, az árak roppant magasak, azonban azt gondolom, hogy ennyit bőven megér. A fiam sokadik éve táborozik pár hetet nyári táborban amerikai diákokkal itthon, és minden vágya az USA-ban egy évet tanulni. .....
Sok a lehetőség ma már, nekünk még csak internetünk sem volt akkor!
Nos, én az USA-t egyáltálán nem ajánlom, de ez csak a saját véleményem! Jól, sőt jobban, angolul máshol is megtanulhat! Arogáns egy nép, s meglehetősen átneveli az embereket az ottani rendszer! Vigyázz, nehogy elveszitsd a gyerked.....Távolról minden szebbnek néz ki, de ne feledd, ez a nép a világon mindenhol agresszor, és közben úgy csinálnak mintha szentek lennének, s csak védekeznének....
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Ez kizárt!!! Legalább is elkerülhetetlen, hogy felvegyen egy olyan akcentust amivel könnyen kiröhögik majd máshol!DECOTEXT írta: Jól, sőt jobban, angolul máshol is megtanulhat!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
A lányom sajnos az USA angolt beszéli mert 1 évig Canadában is volt (Vancuver) Ha nem ottanival beszélget, hanem indiai, ausztrál vagy más, netán britt akkor nehezen értik egyást! Én nem tudok angolul, de a lányom kivállóan, s ezt ő maga állitja az USA angolról!!Gergoo írta:
Ez kizárt!!! Legalább is elkerülhetetlen, hogy felvegyen egy olyan akcentust amivel könnyen kiröhögik majd máshol!DECOTEXT írta: Jól, sőt jobban, angolul máshol is megtanulhat!
*Ergó: mindegyik angol jó, de a legrosszabb az yenki angol!
Viszont: ezt értik a legjobban Texastól Alaszkáig!
*Ez olyan mint a schweizi német....jó, jó, de van sokkal jobb!
DCT