Német nyelvtanfolyam támogatás?
- cybermil
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 6 hónapja #4358
Írta: cybermil
cybermil válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Sziasztok!
Ezzel a Wohngelddel kapcsolatosan írok. Mennyi a max kereset amivel més lehet igényelni? Én 1300 Euro-t keresek de a párom nem dolgozik és még nem is dolgozott itt Németországban 2 éve vagyunk kint. Sajna nem tud nagyon munkát válalni mivel ingáznia kell az egyetem miatt magyarhon és némethon között. Szóval jó lenne ha valami plushoz hozzá jutnánk. Nem tudom hol lehet ezek után nézni. Ha valaki tudna segiteni azt nagyon megköszöném.
Üdv.: Milán
Ezzel a Wohngelddel kapcsolatosan írok. Mennyi a max kereset amivel més lehet igényelni? Én 1300 Euro-t keresek de a párom nem dolgozik és még nem is dolgozott itt Németországban 2 éve vagyunk kint. Sajna nem tud nagyon munkát válalni mivel ingáznia kell az egyetem miatt magyarhon és némethon között. Szóval jó lenne ha valami plushoz hozzá jutnánk. Nem tudom hol lehet ezek után nézni. Ha valaki tudna segiteni azt nagyon megköszöném.
Üdv.: Milán
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gymarti
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
13 éve 6 hónapja #4370
Írta: gymarti
gymarti válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Sziasztok!
Engem is érdekelne ez a Wohngeld!
És a nyelvtanfolyam támogatás is. Ki veheti igénybe, milyen feltételekkel stb..? A lakbértámogatás kinek jár, milyen jövedelem esetén (pl. 4 fős család egy keresővel esélyes)? A témaindító (Kati) vállalkozó, de mi a helyzet, ha valaki alkalmazott?
És még egy kérdés: tudtok-e olcsó intenzív kurzust (4 hét)júliusban Heidelberg-Mannheim környékén? Köszi minden infót:)!
Üdv:
Márti
Engem is érdekelne ez a Wohngeld!
És a nyelvtanfolyam támogatás is. Ki veheti igénybe, milyen feltételekkel stb..? A lakbértámogatás kinek jár, milyen jövedelem esetén (pl. 4 fős család egy keresővel esélyes)? A témaindító (Kati) vállalkozó, de mi a helyzet, ha valaki alkalmazott?
És még egy kérdés: tudtok-e olcsó intenzív kurzust (4 hét)júliusban Heidelberg-Mannheim környékén? Köszi minden infót:)!
Üdv:
Márti
- babi35
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
13 éve 6 hónapja - 13 éve 6 hónapja #4377
Írta: babi35
babi35 válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Szia. Én Mannheimban lakom és engem is érdekelne 4 hetes intenzív tanfolyam, ha esetleg tudsz valamit megosztanád itt?
Előre is köszönöm szépen.
Üdv: Gabi
Előre is köszönöm szépen.
Üdv: Gabi
- gymarti
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
13 éve 6 hónapja #4386
Persze, ha lesz valami, megírom!
- gymarti
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
13 éve 6 hónapja #4473
Szia Gabi!
Nyelvtanfolyamok:
www.fuu-heidelberg-languages.com/index.p...eutsch_intensivkurse
www.heidelberger-paedagogium.de/dt-INFO-Deutsch.html
www.goethe.de/ins/de/spr/int/i2/deindex.htm
Nem pont Mannheimben, de Heidelberg Neked egy köpésre van:)!
Nyelvtanfolyamok:
www.fuu-heidelberg-languages.com/index.p...eutsch_intensivkurse
www.heidelberger-paedagogium.de/dt-INFO-Deutsch.html
www.goethe.de/ins/de/spr/int/i2/deindex.htm
Nem pont Mannheimben, de Heidelberg Neked egy köpésre van:)!
- catmad
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
13 éve 5 hónapja - 13 éve 5 hónapja #5168
Írta: catmad
catmad válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Sziasztok!
Rég írtam, mert elég sok minden történt, költözés, anyósjelölt stb...
De...most Friedrichshafenben lakom a párommal, itt kapott munkát és a tanfolyamot is itt fogom elkezdeni.
Sok végigjárás után mondhatom elöször a Freizügigscheinigungot (remélem jól írtam) kell beszerezni, ezt a papírt akkor kapod, ha a párod igazolja, hogy eltart és a nettó jövedelme 1400Eur-t eléri, vagy ha a te jövedelmet eléri a 400 vagy 500Eur-t (ezt pontosan nem tudom) vagy pedig, ha a város leköt neked havi 500Eur-nak (azaz 3000Eur) megfelelö pénzt (persze a számlanyitás még 50Eur) és abból kivehetsz havi 500-at....nekünk ezeket a feltételeket mondták, tehát csak erröl tudok nyilatkozni...
Ezt már megszereztem.
Ezután el kell küldeni a kérelmet a kedvezményre ez abban az iskolában is lehetséges, amelyikbe járni fogsz...mi Karlsruhe-ba küldtük, mert ott volt egy nagyon rendes pasi. aki azt mondta, hogyha megvan az elsö papír, akkor a másodikat intézi.
`Szóval körübelül ez a kálváriája annak, hogy ne 300Eur legyen havonta a nyelvtanfolyam, hanem csak 100.
èn most iskolát keresek....mármint találtam párat, de szeretném megkérdezni a tapasztalatokat, hogy nektek melyik iskola jött be leginkább: itt nálunk van VHS (Volkshochschule), Inlingua, CJD Bodensee-Oberschwaben, BFW, BFZ
Rég írtam, mert elég sok minden történt, költözés, anyósjelölt stb...
De...most Friedrichshafenben lakom a párommal, itt kapott munkát és a tanfolyamot is itt fogom elkezdeni.
Sok végigjárás után mondhatom elöször a Freizügigscheinigungot (remélem jól írtam) kell beszerezni, ezt a papírt akkor kapod, ha a párod igazolja, hogy eltart és a nettó jövedelme 1400Eur-t eléri, vagy ha a te jövedelmet eléri a 400 vagy 500Eur-t (ezt pontosan nem tudom) vagy pedig, ha a város leköt neked havi 500Eur-nak (azaz 3000Eur) megfelelö pénzt (persze a számlanyitás még 50Eur) és abból kivehetsz havi 500-at....nekünk ezeket a feltételeket mondták, tehát csak erröl tudok nyilatkozni...
Ezt már megszereztem.
Ezután el kell küldeni a kérelmet a kedvezményre ez abban az iskolában is lehetséges, amelyikbe járni fogsz...mi Karlsruhe-ba küldtük, mert ott volt egy nagyon rendes pasi. aki azt mondta, hogyha megvan az elsö papír, akkor a másodikat intézi.
`Szóval körübelül ez a kálváriája annak, hogy ne 300Eur legyen havonta a nyelvtanfolyam, hanem csak 100.
èn most iskolát keresek....mármint találtam párat, de szeretném megkérdezni a tapasztalatokat, hogy nektek melyik iskola jött be leginkább: itt nálunk van VHS (Volkshochschule), Inlingua, CJD Bodensee-Oberschwaben, BFW, BFZ