Német nyelvtanfolyam támogatás?
- rimoldi
- Látogató
13 éve 4 hónapja #5795
Írta: rimoldi
Szia Anita!
Meg tudnád adni ennek a linknek a címét?
Előre is köszönöm.
Rita
rimoldi válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
astarta írta: (az orientációs tanfolyam lehet, hogy papíron úgy szerepelt, hogy részt vettek rajta, de mivel a tesztkérdések fenn vannak a neten, fel lehet készülni a tanfolyam nélkül is...)
Szia Anita!
Meg tudnád adni ennek a linknek a címét?
Előre is köszönöm.
Rita
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Juditka
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
13 éve 4 hónapja #5802
Írta: Juditka
Judit
Juditka válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Szia Anita és Maya!
Először is nagyon szeretem olvasni mindkettőtök, ill. Kissné Terike írásait.
Szóval azt mondjátok, hogy az integrációs tanfolyamra olyan is mehet, akinek még esetleg egy alapfokúja sincs?
Én mindig is azt hittem, hogy No-ban egy nyelvtanfolyamon csak olyan ember tud részt venni, aki már valamilyen szinten ért és beszél németül.
Én szeptembertől Halléba szeretnék járni-igaz még nem intéztem semmit-,
oda vagyok bejelentkezve, mivel a férjem már hosszú évek óta kint dolgozik.
Azt tudjátok-e, hogyha támogatással megyek, akkor milyen kötelezettségeim vannak a nyelviskola felé?
Üdvözlettel: Judit
Először is nagyon szeretem olvasni mindkettőtök, ill. Kissné Terike írásait.
Szóval azt mondjátok, hogy az integrációs tanfolyamra olyan is mehet, akinek még esetleg egy alapfokúja sincs?
Én mindig is azt hittem, hogy No-ban egy nyelvtanfolyamon csak olyan ember tud részt venni, aki már valamilyen szinten ért és beszél németül.
Én szeptembertől Halléba szeretnék járni-igaz még nem intéztem semmit-,
oda vagyok bejelentkezve, mivel a férjem már hosszú évek óta kint dolgozik.
Azt tudjátok-e, hogyha támogatással megyek, akkor milyen kötelezettségeim vannak a nyelviskola felé?
Judit
A következő felhasználók mondtak köszönetet: kisne
- Adrika
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 4 hónapja - 13 éve 4 hónapja #5808
Írta: Adrika
Adrika válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Szia!
Az orientációs tanfolyam az alapoktól kezdi a felkészítést!S általában fél évesek!Én részt vettem egy ilyenen már és sikeresen le is vizsgáztam!Bár én nem az elejétől fogva jártam,én csak 4 hónapot!De sztem érdemes elvégezni egy ilyet!
Támogatást meg a havi bevételeitekből állapítják meg,h jár e!Mert van olyan akinek semmit nem kell fizetni,de akinek nagy a bevétele,az 2eur/ó fizetett.Én most áprilisban vizsgáztam!Tehát elég frissek az élmények ez ügyben!
Kötelezettségeid igen vannak,az órákon meg kell jelenni,mert ha nem jársz rendesen ,akkor a támogatást amit kapsz elveszítheted!
De menjél nyugodtan,az ausländerbehördében elintéznek neked mindent ami ehhez szükséges!
Üdv :Adro
Az orientációs tanfolyam az alapoktól kezdi a felkészítést!S általában fél évesek!Én részt vettem egy ilyenen már és sikeresen le is vizsgáztam!Bár én nem az elejétől fogva jártam,én csak 4 hónapot!De sztem érdemes elvégezni egy ilyet!
Támogatást meg a havi bevételeitekből állapítják meg,h jár e!Mert van olyan akinek semmit nem kell fizetni,de akinek nagy a bevétele,az 2eur/ó fizetett.Én most áprilisban vizsgáztam!Tehát elég frissek az élmények ez ügyben!
Kötelezettségeid igen vannak,az órákon meg kell jelenni,mert ha nem jársz rendesen ,akkor a támogatást amit kapsz elveszítheted!
De menjél nyugodtan,az ausländerbehördében elintéznek neked mindent ami ehhez szükséges!
Üdv :Adro
- Adrika
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 4 hónapja #5809
Írta: Adrika
Adrika válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Én B2 szeretnék csinálni,de azt mondták ingyenesen nem lehet már csinálni!:(Mi az a VHS?
- Juditka
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
13 éve 4 hónapja #5810
Írta: Juditka
Judit
Juditka válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Szia Adrika:)
Gratulálok a sikeres vizsgádhoz! Köszönöm szépen a bíztatást!
Te melyik városba jártál? Neked volt már valami alapod?
Írnál kicsit az órákról, hogy hogyan működik, sokféle nemzetiségű emberrel jártál, és a vizsgáról, mivel még elég friss? ( kicsit sokat kérek:unsure: )
Szeretem olvasni a valós, megtörtént eseményeket.
Olvastam itt olyanokat is, hogy 4 hónapig is tartott valakinek mire elintézte, hogy ingyenesen járhasson. Ha Te támogatással jártál, mennyi ideig tartott elintézni?
Gratulálok a sikeres vizsgádhoz! Köszönöm szépen a bíztatást!
Te melyik városba jártál? Neked volt már valami alapod?
Írnál kicsit az órákról, hogy hogyan működik, sokféle nemzetiségű emberrel jártál, és a vizsgáról, mivel még elég friss? ( kicsit sokat kérek:unsure: )
Szeretem olvasni a valós, megtörtént eseményeket.
Olvastam itt olyanokat is, hogy 4 hónapig is tartott valakinek mire elintézte, hogy ingyenesen járhasson. Ha Te támogatással jártál, mennyi ideig tartott elintézni?
Judit
- kema82
- Látogató
13 éve 4 hónapja #5811
Írta: kema82
kema82 válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Sziasztok!
Férjem kint dolgozik Lauchheim környékén, 2 hónap múlva megyek én is, addig gyűjtöm az infokat.
A VHS-nél a nyelvtanfolyam délutánonként van? Munka után is el tud járni az ember?
A VHS az a Volkshochschule igaz?
Köszi
Férjem kint dolgozik Lauchheim környékén, 2 hónap múlva megyek én is, addig gyűjtöm az infokat.
A VHS-nél a nyelvtanfolyam délutánonként van? Munka után is el tud járni az ember?
A VHS az a Volkshochschule igaz?
Köszi