Német nyelvtanfolyam támogatás?
- rimoldi
- Látogató
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 181
13 éve 5 hónapja #5322
Írta: astarta
astarta válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Szia Rita!
Úgy tűnik akkor, hoy a lakcímbejelentkezés is annyiféle, ahány város vagy tartomány.
Illetve a Freizügigkeitsbescheinigung megadása is. Az a legjobb, ha semmit nem kérnek. Írtak olyan horrort is, hogy voltak, akiknek német biztosítás, vagy munkaviszony nélkül nem adták meg a letelepedési engedélyt...
A B2 tanfolyamra már a VHS-hez megyek én is, illetve még előtte augusztusban egy B1+ Brückenkursra is, bízom benne, hogy ez már komolyabb lesz, már csak a szint miatt is.
Üdv., Anita
Úgy tűnik akkor, hoy a lakcímbejelentkezés is annyiféle, ahány város vagy tartomány.
Illetve a Freizügigkeitsbescheinigung megadása is. Az a legjobb, ha semmit nem kérnek. Írtak olyan horrort is, hogy voltak, akiknek német biztosítás, vagy munkaviszony nélkül nem adták meg a letelepedési engedélyt...
A B2 tanfolyamra már a VHS-hez megyek én is, illetve még előtte augusztusban egy B1+ Brückenkursra is, bízom benne, hogy ez már komolyabb lesz, már csak a szint miatt is.
Üdv., Anita
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Adrika
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 5 hónapja #5365
Írta: Adrika
Adrika válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Csak egy olyan kérdésem lenne felétek,hátha ti jártasabbak vagytok a témában!hogy a Wohngeldet miként lehet,milyen feltételekkel igyényelni?s ki kaphatja?
- trosztg12345
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 78
13 éve 5 hónapja #5368
Írta: trosztg12345
trosztg12345 válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Szia Adrika,
itt találsz választ a kérdésedre, és ki is számolhatod a magad esetében kapsz-e és mennyit:
www.geldsparen.de/inhalt/rechner/Soziales/Wohngeldrechner.php
itt találsz választ a kérdésedre, és ki is számolhatod a magad esetében kapsz-e és mennyit:
www.geldsparen.de/inhalt/rechner/Soziales/Wohngeldrechner.php
A következő felhasználók mondtak köszönetet: gymarti, Juditka
- gymarti
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
13 éve 4 hónapja #5413
Írta: gymarti
gymarti válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Trosztg,
ez a link nagy segítség volt!
Köszönöm (szerintem sokak nevében)!
Üdv:
Márti
ez a link nagy segítség volt!
Köszönöm (szerintem sokak nevében)!
Üdv:
Márti
- diablonia
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 4
13 éve 4 hónapja #5636
Írta: diablonia
diablonia válaszolt a következő témában: Német nyelvtanfolyam támogatás?
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni attól akinek már van tapasztalata hogy milyen a VHS-es nyelvoktatás? Sokan vannak egy csoportba?
Pontosan mi is a menete annak hogy kedvezményesen járhassak órákra? Én is félre lettem tájékoztatva, mert azt tudtam eddig hogy EU-sok nem kapnak támogatás. Tehát be kell szereznem egy Freizügigkeit-ot (amit neten közel 1 hónapja igényeltem mert itt azt preferálják, de eddig még semmit se kaptam....)aztán hol kell igényelni a kedvezményt? A sulinál vagy máshol? Mennyi idő mig ezt eldöntik? Én eddig normál tanfolyamra jártam, annyira nem vészesen drágán 265 euro 72 óráért és átlagba 6-an voltunk a csoportba.
A nyelvórán kívül nincs más oktatás nem (mert olvastam vmi olyat is hogy németországi töri/szokások stb is van, vagy ezek az integrációs tanfolyamnál vannak?)
Előre is köszönöm a segítséget!
Zsu
Szeretném megkérdezni attól akinek már van tapasztalata hogy milyen a VHS-es nyelvoktatás? Sokan vannak egy csoportba?
Pontosan mi is a menete annak hogy kedvezményesen járhassak órákra? Én is félre lettem tájékoztatva, mert azt tudtam eddig hogy EU-sok nem kapnak támogatás. Tehát be kell szereznem egy Freizügigkeit-ot (amit neten közel 1 hónapja igényeltem mert itt azt preferálják, de eddig még semmit se kaptam....)aztán hol kell igényelni a kedvezményt? A sulinál vagy máshol? Mennyi idő mig ezt eldöntik? Én eddig normál tanfolyamra jártam, annyira nem vészesen drágán 265 euro 72 óráért és átlagba 6-an voltunk a csoportba.
A nyelvórán kívül nincs más oktatás nem (mert olvastam vmi olyat is hogy németországi töri/szokások stb is van, vagy ezek az integrációs tanfolyamnál vannak?)
Előre is köszönöm a segítséget!
Zsu