Nyelvtanulás Ingyen Hatékonyan!
- kirschblute
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 65
11 éve 5 hónapja #31842
Írta: kirschblute
kirschblute válaszolt a következő témában: Nyelvtanulás Ingyen Hatékonyan!
Tony, másik témában olvastam, de itt is érvényes, en is tapasztaltam .... Ha egy gyerek tanul nyelvet, nem görcsöl, hanem utánoz. Nos, ez a felnőttekből hiányzik, ők már meg akarnak felelni, teljesíteni akarnak, hibázni félnek... Na erre jó egy kis alkohol. Persze nem mindenkinek, én pl. egy évben kb. Egy deci alkoholt iszom és a családom röhög rajtam hogy becsíptem... De persze tudom magamról, hogy alkohol nélkül is milyen eszetelen tudok lenni.
Szóval, lazíts, és menni fog. Szorgalom az kell azért.
Most eszembe jutott, hogy kb. 3 éves volt a kisfiam, amikor kaptunk egy barátnőmtől kazettán német gyerek dalokat, és hozzá könyvet, kottával, szép rajzokkal. Sokat hallgatta a kisúrfi és dúdolgatta is: "kommst du mit, kommst du mit". De ugyanígy mondogatta a szomszéd néni válogatott káromkodásait is, teljesen ki voltam akadva. :o
Neki meg fogalma nem volt róla, hogy mit mond, csak mondta, amit hallott. :o
Szóval, lazíts, és menni fog. Szorgalom az kell azért.
Most eszembe jutott, hogy kb. 3 éves volt a kisfiam, amikor kaptunk egy barátnőmtől kazettán német gyerek dalokat, és hozzá könyvet, kottával, szép rajzokkal. Sokat hallgatta a kisúrfi és dúdolgatta is: "kommst du mit, kommst du mit". De ugyanígy mondogatta a szomszéd néni válogatott káromkodásait is, teljesen ki voltam akadva. :o
Neki meg fogalma nem volt róla, hogy mit mond, csak mondta, amit hallott. :o
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Tony
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 16
11 éve 5 hónapja #31852
Írta: Tony
Tony válaszolt a következő témában: Nyelvtanulás Ingyen Hatékonyan!
jo lenne gyerekkent kijönni ide.
Akkor olyan az agya, mint a szivacs.
Akkor olyan az agya, mint a szivacs.
- kirschblute
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
11 éve 5 hónapja #31878
Tony, Szavazzál több önbizalmat magadnak.
A tudomány mai álláspontja szerint az ember agya élete végéig működik, fejleszthető. (Kivéve , ha szerelmes lesz )
Az agyi ingereket receptorok továbbítják , és minél több inger éri őket, annál jobban működnek. Ha sok hasonló inger éri őket, akkor még gyorsabbak is lesznek.
Hétköznapi nyelven szólva: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.
Németül: üben, üben, üben
A tudomány mai álláspontja szerint az ember agya élete végéig működik, fejleszthető. (Kivéve , ha szerelmes lesz )
Az agyi ingereket receptorok továbbítják , és minél több inger éri őket, annál jobban működnek. Ha sok hasonló inger éri őket, akkor még gyorsabbak is lesznek.
Hétköznapi nyelven szólva: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.
Németül: üben, üben, üben
- Tony
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 16
11 éve 5 hónapja #31884
Írta: Tony
Tony válaszolt a következő témában: Nyelvtanulás Ingyen Hatékonyan!
S olyat hol lehet venni? mert a lidl-ben nem talaltam
MEg 1 erdekes dolgot figyeltem meg. Amikor kijöttem sokkal jobb volta nyelvtudasom, hova a feszkes fenebe lett?
Mas is erezte mar igy?
MEg 1 erdekes dolgot figyeltem meg. Amikor kijöttem sokkal jobb volta nyelvtudasom, hova a feszkes fenebe lett?
Mas is erezte mar igy?
- ancsa10
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 11
11 éve 5 hónapja #31886
Írta: ancsa10
ancsa10 válaszolt a következő témában: Nyelvtanulás Ingyen Hatékonyan!
Én nem, de ez csak azért van, mert 0 nyelvtudással jöttem ki. Na jó, tanultam otthol egyedül kb. 2 hónapot, de az 0. Itt nyelviskolába járok minden délelőtt, de sokszor van úgy, hogy tudom, hogy már tanultam, mégsem jut eszembe. Remélem év végén a vizsgán nem így lesz. Néha én is cserélnék a kislányommal, mert látom, hogy neki milyen gyorsan megy a tanulás, pedig jó ha egy héten egyszer ül le az íróasztalához. De hát én mésem mehetek le hozzájuk a játszótérre.
- kirschblute
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
11 éve 5 hónapja #31901
Tony, mi a munkád? Hova jársz el otthonról, milyen nyelven beszéltek munka után?
Azt hallottam, hogy aki csak magyarokkal barátkozik, és nem jár német emberek közé, az nem tanulja meg a nyelvet rendesen és nehezebben is illeszkedik be. Pedig szerintem az fontos.
Azt hallottam, hogy aki csak magyarokkal barátkozik, és nem jár német emberek közé, az nem tanulja meg a nyelvet rendesen és nehezebben is illeszkedik be. Pedig szerintem az fontos.