Német adóbevallás
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Heditta írta: Mivel 2012-ben volt jövedelmed ezért arról kell adóbevallást beadnod! A No-ban keresett jövedelmedet is fel kell tüntetned, de adóznod abból már természetesen nem kell!
Nos, valóban nem "dolgoztam" már régen Mo.-on, de azért keresek ám jócskán ott is. Igaz ez aztán nem ott jelenik meg, ezért semmi közük hozzá. Tény, hogy az EU-n belül van törvény a kettős adózás elkerülésére! Többek között amit itt Gergő is említ. Az adózás tehát ezek szerint folyik! Pontosan ezért nincs köze az egyiknek a másikhoz! Majd soroljátok fel, hogy hányszor kellett itt a BRD-ben beadnia megyarnak a Mo.-i jövedelméről bevallást? Sőt, tovább megyek! Hányan adják meg azok akik itt kint élnek az információt a külföldi inkagtalnokról (magántulajdon) itt a BRD-ben! Szóval szerintem nem kell felkeverni a pövegödröt, sem itt, sem Mo.-on!
(Itt egy kérdés: hogyan ellenőrzi a magyar adóhatóság a külföldről szóló állításomat?)
( forrásom maga az adóhatóság, ugyanis kiutazás előtt erre rákérdeztem )
Te felkeverted a pöcegödröt, mielőtt elindultál! Naná, hogy listára tesznek! Én már azért sem adózom Mo.-on, amit ott keresek, mert a valós kifizetések Ausztriában vannak! Most akkor, hogyan legyen? A német fizet nekem, egy magyarországi szolgáltatásért Ausztriában! (S, hogy komplikáljam: van a BRD-ben, van Ausztriában és van Mo.-on állandó lakásom! Az utóbbi magántuljadon!) -Adót azonban csak itt a BRD-ben mint alkalmazott fizetek a munkahelyemen!-
Természetesen ez azért így nem korrekt, mert Mo.-on telekadót, a kéró és a különálló garázs után fizetek, valamint ha otthon vagyunk áfát is kell fizetnem minden fogyasztás után, legyen az energia, kaja, vagy szórakozás!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- nikoyakasan
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
- Heditta
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 69
Nos idézgetni nem akarok, mert túl hosszú Nekem totál mindegy, hogy ki mit és hol vall be, én csak leírtam amit megtudtam! Innentől kezdve mindenki járjon el saját belátása szerint. Nem vagyok adószakértő, teljesen más a szakmám, így pöcegödör ide vagy oda kénytelen vagyok szakembertől tudakozódni! még akkor is ha ezt más ellenzi, vagy feleslegesnek tartja! Ez az én pöcegödröm és köszönöm ebben jobban biztonságban érzem magam, mintha már megbocsáss de egy külhonban élő grafikustól kérnék a magyar törvényekre vonatkozóan tanácsot amit egy Magyarországon élő és ezzel foglakozó szakember is egyre nehezebben követ, mert olyan sűrűn változik!
Tisztelem hidd el amit itt csinálsz, próbálsz segíteni és mindig minden helyzetre van példa a családodból, de ez nekem sajnos nem elég, engem nem mentenek fel a bünti alól otthon ha azzal érvelek: pedig DECO nekem azt mondta, hogy .... a fórumon azt olvastam, hogy... stb..stb .
A fórum tökéletes arra, hogy mindenki megossza a tapasztalatát, én is tájékozódom itt dolgokról. De döntést hozni nem az itt olvasottak alapján fogok, hanem az itt olvasottak alapján megyek be a hivatalokba, mert övék a végső szó, legyen ez nekem tetsző vagy nem! az adót sem az alapján fizetem, ahogy nekem megfelel, hanem , ahogy megállapítják.
és nem írtam azt, hogy a németeknél be kell vallani a magyar jövedelmedet!!! ... azt írtam, hogy 2012-re kell benyújtania adóbevallást Magyarországon, mert 2012-ben VOLT magyarországi jövedelme!! Ha 2013-ban már nem lesz, akkor nem kell benyújtani HA NEM változtatnak a törvényeken idén!! És ha változik??? Nem hivatkozhat arra: de hát kérem nekem heditta aszonta, hogy nem köll!!
A te helyzeted meg nekem túl speciális és bonyolult és semmi szakértelmem nincs ahhoz, hogy megítéljem, így meg sem fordul a fejemben, hogy megmondjam neked a tutit: kell bevallanod vagy nem és azt hol! ez a te "pöcegödröd" , a te felelősséged
tehát maradjunk annyiban... én nem mondtam senkinek, hogy mit tegyen, csak leírtam én mit tettem, hülyeség vagy sem... és majd mindenki jól eldönti, hogy Ő mit fog tenni
Szerintem egy élethelyzetet sem lehet ráhúzni a másikra, mert totálisan egyik sem passzol, mindenkinek más a helyzete. Mint ahogyan itt is BRD-ben város ill. megye függő kinek milyen papírt kell beadni és mennyi az átfutási idő...itt sem a fórum dönt, hanem a hivatal és nem fogom sem az EU-s törvényt lobogtatni, sem fórumozóra hivatkozni: "kérem XY-nak nem köllött ez a lap, akkó tőllem mijé kérik, csakazé mer cigány vagyok??"
Tehát bocs, de én nyújtok be adóbevallást 2012-re még akkor is ha te ezzel nem értesz egyet.. legalább lesz miből tanulni , tudod: okos más kárán tanul, hülye a magáén se
Üdv mindenkinek:H
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Heditta írta: Ez az én pöcegödröm és köszönöm ebben jobban biztonságban érzem magam, mintha már megbocsáss de egy külhonban élő grafikustól kérnék a magyar törvényekre vonatkozóan tanácsot amit egy Magyarországon élő és ezzel foglakozó szakember is egyre nehezebben követ, mert olyan sűrűn változik!
Nos, pontosan itt van a tévedésed, mert ha több országból van jövedelmed az már nem csak Mo.-ra tartozik mert igy EU adózás lesz! (Jegyzem én egyszer nem állitottam, hogy ismerem a mai magyar törvényeket, csak tapasztalatból tudom, hogy nem jó a törvényhozóknak eszébejuttatni hogy esetleg van más lehetöség is még bevételre!) Jobb, ha csandben marad az ember! Tudod a régi mondás: "Ne szólj szám, nem fáj fejem!" Egyébként ha minden országban becsülettel leadoztál mi a gondod? Nem a Te feledatod a két ország közötti információ megoldása!
=======================================================================
Tehát bocs, de én nyújtok be adóbevallást 2012-re még akkor is ha te ezzel nem értesz egyet..legalább lesz miből tanulni tudod: okos más kárán tanul, hülye a magáén se
Olvass már vissza ha meg tudod oldani! Én egy szóval nem mondtam, hogy ne adózzál. Azt is irtam, hogy én is adózom itt a BRD-ben. Te is adózzál! Én csak azt mondtam, hogy amit külföldön kerestél (adózottan) az egy lezárt ügy, s ezt nem kell nagydobra verni! Mo.-on meg adózz azután amit ott keresel és mindenki boldogan él amig meg nem hal!
DCT
- szorgos
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 3
visszaolvastam itt a fórum hozzászólásokat és azt kérném megerősíteni, hogy jól értettem:
ha a munkaviszony a BRD-ben 183 nap alatti, nem kell adóbevallást benyújtani a BRD-ben?
Hálás köszönet a megerősítésért.
Szép napot,
Szorgos
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145