Német adóbevallás
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Gergoo írta: Adóbevallást biztos kell benyújtani, sőt még adózni is kell! A 183 nap csak az illetékesség eldöntéséhez EU rendelkezés. Aztán valaki visszautal legfeljebb, hiszen kettős adózás nincs.
A kérdés, hogy ki fog kire mutogatni, hogy utaljanak ök....
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Gergoo írta: Mutogathatnak a bíróságon, az ügyvéd biztos jót fog mosolyogni rajta!
Pontosan ezért írtam kapásból, hogy nem kell zajongani! A legtöbb emberkének ugyanis nincs jogvédelme, s garantáltan bukna, ha saját zsebre perelne, ezért inkább hagyják a dologot! Erre mondtam én, hogy maradjon csendben, s nem kell az alvó kutyákat felébreszteni....mert ha még mázlija is van, akkor is az ügyvédek zsebeit fogja tömni, nem a sajátját!
DCT
- evamakai
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Tudnátok abban segíteni, hogy ha a párom 2012. augusztus 21-dec. 14-ig dolgozott németorszábgan, előtte itthon semmilyen jövedelme nem volt beadhatjuk németországba a bevallását, vagy itthon kell magyarországon adóbevallást készíteni, mivel nem volt meg a 183 napja...
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
DECOTEXT írta:
Gergoo írta: Adóbevallást biztos kell benyújtani, sőt még adózni is kell! A 183 nap csak az illetékesség eldöntéséhez EU rendelkezés. Aztán valaki visszautal legfeljebb, hiszen kettős adózás nincs.
A kérdés, hogy ki fog kire mutogatni, hogy utaljanak ök....
Nincs mutogatás. Mivel nem volt meg a 183 napja, ezért magyarországon adja be, ott leadózik. Majd kér egy illetékességi papírt a NAV-tól, amit itt a németeknél az adóbevallással együtt lead, és németek visszautalják a pénzt.
- Szilvi
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 160
DECOTEXT írta:
Gergoo írta: Mutogathatnak a bíróságon, az ügyvéd biztos jót fog mosolyogni rajta!
Pontosan ezért írtam kapásból, hogy nem kell zajongani! A legtöbb emberkének ugyanis nincs jogvédelme, s garantáltan bukna, ha saját zsebre perelne, ezért inkább hagyják a dologot! Erre mondtam én, hogy maradjon csendben, s nem kell az alvó kutyákat felébreszteni....mert ha még mázlija is van, akkor is az ügyvédek zsebeit fogja tömni, nem a sajátját!
Nem, inkább söpörje a szőnyeg alá dolgokat, az jobb lenne? Maradjon csendben, és ne csináljon semmit. Ugyan már DCT, ezt Te sem gondolhatod komolyan. Nincs az a jogvédelem, ami kimos a nyilvánvaló törvénysértésből.
Emlékeztetnélek arra, hogy a törvény nem ismerete, nem mentesít attól, hogy ne teljesítsd. Ez független attól, hol élsz.