Német adóbevallás
- BHBarbi
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Mivel eddig sem érkezett semmi (határozat, hiánypótlás, pénz stb.) Ezért írtam nekik, hogy miért van ez.
A Finanzamt állítása szerint nem kaptak semmit. A postán utánaérdeklődve kiderült, hogy átvették szeptember 7-én.
Ilyenkor mi a teendő? Írjak nekik, hogy keressék meg vagy hova tudok fordulni ez ügyben?
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Nos erre csak a következőt tudom válaszolni! Fordulj ügyvédhez. A mi esetünk a következő volt. Utalt pénzt "vett át valaki", de nem a cimzett! A vényen alá volt írva, tehát a pósta szerint a tuljadonos (címzett) átvette a pénzt a megadótt címen! A fura, hogy a mai napig nem érkezett meg az összeg! Amit mondani szándékoztam az az, hogy a pósta bizonyítékában nem feltétlenül kell hinned! (A címzett az esetünkben anyukám volt. Az esetből tanulva, azóta KP adjuk a lét ha kell, igaz akkor azt a hibát követtük el, hogy nem számláról számlára utaltunk -posta nélkül-.) Ha a leveled ajánlottan ment, de **"Rückschein" nélkül, az az, az átvevő által aláírt "bizonyító erejű" cetli nem jött vissza, akkor vedd úgy hogy nem vették át!BHBarbi írta: A következőben kellene segítség: férjem 2011-es adóbevallását 2012.08.27-én adtam fel itthon. Mivel eddig sem érkezett semmi (határozat, hiánypótlás, pénz stb.) Ezért írtam nekik, hogy miért van ez. A Finanzamt állítása szerint nem kaptak semmit. A postán utánaérdeklődve kiderült, hogy átvették szeptember 7-én. Ilyenkor mi a teendő? Írjak nekik, hogy keressék meg vagy hova tudok fordulni ez ügyben?
Itt úgy hivják, hogy " Einschreiben mit Rückschein". Ennél mindenki aláirja aki kézbe veszi a küldeményt, tehát követhető is, hogy hol akadt el! Ha a pósta szerint átvették a küldeményed, akkor erről adtak és van papírod (gondolom). Ezt scanneld be és írj nekik, vagy menj el személyesen és reklamáld meg. Ha nncs erdmény, akkor ügyvéd!
DCT
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Ez megint a kivetelek kerdese:)Heditta írta:
Akkor én most kockáztatok! Mivel nem értem magát az egész dolgot, ezért kérdezni sem fogok jól, de sebaj, majd engem is letorkoltok és majd Atinával osztozkodunk!Kell adóbevallást készítenem ha egy cégnél dolgozom adott naptári évben?
Válasz: Valószínűleg nem
A férjemnek 2012 aug. óta van itt munkaviszonya, bruttó 840-nel. Ez havi 90-91 órás meló. Azt sem tudom ez milyen melóba számít, de azt tudom, h nem Vollzeit Nem kiküldetésben van, hanem egy cégnél áll alkalmazásban. Kérdésem: Elképzelhető, hogy a munkáltató készíti el az adóbevallást? Mert a cég azt mondta ők csinálnak adóbevallást mindenki után, de ez ugye Mo-on nem így van, ezért ezt így nem értem. Azt hinném, hogy magunknak kell megcsinálni, bár nem tudom itt van-e erre valami összesítő és annak mi a hivatalos neve, vagy a fizetési jegyzékek alapján kell leadni, bár ez a meló nem haladja meg a 180 napot (2012-ben), mintha egy kommentben lett volna erről szó, hogy csak ha meghaladja a 180 napot....
Szóval, ha segítene valaki ebben az értelmezésben azt megköszönném, ha kritizálni van kedvetek jöhet az is, mert van söröm ha hiányzik a megértéshez még infó kérdezzetek, mert nem tudom, h elmondtam-e mindent
Akkor most bontom a sört!
Elmeletileg ha nem dolgozol min. 183 napot BRD-ben akkor a teljes eves bevetelt Mo.-on kellene leadozni. Ami adoeloleget BRD-ben befizettel azt meg visszakerni. De ez nem full time job.
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
atina1 írta: Mi a probléma a rövid, lényegre törő kérdéssel? Miért kell feltétlenül körítést írni egy kérdéshez?
Úgy látszik jobb, ha meggondolja az ember, hogy merjen-e kérdezni valamit.
Rövid, lenyegre toro kerdes: Milyen szinu a szomszed macskaja?
Rovid lenyegre toro valasz 1: fekete
Rovid lenyegre toro valasz 2: feher
Ja, hogy nem mindegy milyen orszag, milyen varos, melyik utca es kinek a szomszedja.
Na ezert nem art ha az ember tud kerdezni.
- atina1
- Látogató
Most hurrogjatok le, hogy ez mekkora baromság, de mind a kettő komoly cég, ahol érdeklődtem.
Magán megjegyzés: szerintem éppen ezért olvastam több helyen is, hogy adó-visszatérítésként említik és nem adóbevallásként.
Akkor most megkérdezem, hogy volt-e valaki, akit megbüntettek a német adóhatóságok, azért, mert nem adott be bevallást?
A másik, ami 100%, hogy (mint például nálunk), ha volt M.o.-n is jövedelme,akkor itt be kell adni a bevallást úgy,hogy a német jövedelmet is fel kell tüntetni benne (adózni nem kell ez után).
- Firma
- Nem elérhető
- Senior Member
- Cégalapítás
en konkretan eddig 23 emberrel talakoztam a munkambol kifolyolag akit az apeh(nemet) megbüntetett mert nem adott be adobevallast es ennel is többel akik alapitottak ceget es nem kaptak apeh nullas igazolast, mert nem tettek meg valamikor a bevallast. Jol irod, hogy magyarba fel kell tüntetni de nem kell leadozni...es tudod miert nem...mert itt kell leadozni....ha nem igy lenne akkor a magyar allam kerne, hogy ne csak feltüntesd hanem adozd is le....