Fizetések, megélhetési költségek

Több
12 éve 7 hónapja #17012 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Fizetések, megélhetési költségek

DECOTEXT írta:

mahlzeit írta: Ja meg latom ez a 3e netto engineering melo kavart kiseb vihart. (Akkor nem irom le, hogy nemet kollegam szerint NRW-ben ez egy tok atlag.

Úgy legyen! Senki nem irigyli, csak meglepö, s ellentmond a 23 éves itteni tapasztalatomnak annál is inkább mert a nejem diplomás gépészmérnök!!! Nagyon függ ez területileg és cégtöl is! Ha valaki nagyon kell, akkor kaphat többet is valóban, de a legtöbb helyen kiröhögnének ilyen követelés esetén! Ne feledd, pályakezdökröl beszéltünk, akkor is ha valakinek sok éves gyakorlata van, az adott cégnél új ember, s kezdönek számit a már sokéve ott dolgozókhoz viszonyitva!

Csak ismetelni tudom a nemet kollegam megallapitasat:) NRW, engineering, atlag 3e netto. Meg tudom erositeni, nehany 100 fos minta alapjan. Sot azt is, hogy bizonyos teruletekre, amiben NRW egy nemzetkozi kozpont pl., ennyi penzert Mo.-rol se talalsz tapasztalt mernokot.
Es NEM palyakezdokrol beszelunk. Az egy tevhit, hogy itt mindenki palyakezdo lesz mernokkent.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• cukros
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17049 Írta: cukros
cukros válaszolt a következő témában: Fizetések, megélhetési költségek

Sziasztok.az lenne a kérdésem Karlsruhe környékén ajánlottak állást soför munkakörbe.kb nettó 1700 lenne a fizu heti40 órában.szállást kapok 150euróért.ez elfogadható?

Több
12 éve 7 hónapja #17050 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Fizetések, megélhetési költségek

mahlzeit írta: Ebben semmi hungarikum nincs. EU iranyelv a diplomasok szamanak novelese, Mo-on meg atlag alatt is vagyunk.Az, hogy erre a bizniszre alakult nehany diplomagyar Mo.-on, na az mar talan magyaros.

A sokdiplomas, soknyelvesek, meg nem azert nem talal munkat, mert nincs, hanem mert nem kap annyit mint az elvarasa. Szerintem..

oké, de a diplomások száma az nem egyenlő a sokdiplomások számával....
A diplomagyárak sajnos tényleg működtek...működnek.
Becsülettel elvégzed aztán kiderül sz...t se ér. Mondjuk így értem a sok diplomát :huh:

Van egy haver, 3 diploma: agrármérnök, közgazdász meg bölcsész :woohoo:
Mondom ez hogy jön egymáshoz...aszonygya: ráértem a fater meg fizette :P
Akkor mondom neki, okíthatod a malacokat a gazdasági folyamatokra ;) Ő meg csak röhög....

A nyelvtudásról meg a két diplomáról: az előző cég ahol dolgoztam felvett egy két diplomás két nyelvet beszélő fazont sofőrnek!!! Én mondtam, hogy ez nem neki való...de kötötte az ebet a karóhoz, hogy nem kap melót.
Nem kellett neki 2 hónap(szerintem rögtön látta), rájött, hol a hiba a bérezésben....beperelte a céget, hogy attól koldultunk.
Megnyerte...kiment angliába :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Igaza volt! De ezek után......még vezetőnek sem kell oda többdiplomás :evil:

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "

Több
12 éve 7 hónapja #17051 Írta: kfz
kfz válaszolt a következő témában: Fizetések, megélhetési költségek

cukros írta: kb nettó 1700 lenne a fizu heti40 órában.szállást kapok 150euróért.ez elfogadható?

Sztem, ha nem "kb" a fizetés szaladj gyorsan el ne vigyék...de ahogy DECO szokta írni, legyen szerződésed de rögtön!
Akkor nem jössz vissza panaszkodni B)

"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul...;-) "
A következő felhasználók mondtak köszönetet: cukros

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 7 hónapja - 12 éve 7 hónapja #17052 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Fizetések, megélhetési költségek

cukros írta: Sziasztok.az lenne a kérdésem Karlsruhe környékén ajánlottak állást soför munkakörbe.kb nettó 1700 lenne a fizu heti40 órában.szállást kapok 150euróért.ez elfogadható?

Honnan tudod, hogy 1700 lesz a nettód? Én még úgy sem tudom
megmondani a pontos netó béremet, hogy tudom az adócsoportomat....

DCT

• cukros
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 7 hónapja #17055 Írta: cukros
cukros válaszolt a következő témában: Fizetések, megélhetési költségek

Szia.onnan tudom hogy kiszámolták nekem.nem magyar cégtöl mennék csak ismerösön keresztül.segitenek mindenben.fél év próbaidö után 1 eurót emel az órabéren.