Adófizetés Németországban
- josefcs
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #18381
Írta: josefcs
josefcs válaszolt a következő témában: Adófizetés Németországban
Sziasztok.Üdv mindenkinek. Nos találtam egy céget Karlsruhe közelében,ahol alkalmaznának mint "minősített hegesztő"-t Már régebbről ismerem őket úgyhogy szabad a pálya! CSAK!
Párom és kisfiam jelenleg otthon él Magyarországon . Ha ők nem jönnek ki velem egyenlőre még pár évig otthon maradnak,így igényelhetem a családos adókedvezményt? Bruttós munkahelyről van szó! Úgy tudom,3-kategória van és akinek nincs család az többet adózik.
Hallottam,hogy esetleg "adótanácsadóval" ezt el lehetne intézni !?
Nem tudom most hol kell ezt elintézni.Adóügy vagy munkaügy-nél?
Aki tud az segítsen! Köszönöm!
Párom és kisfiam jelenleg otthon él Magyarországon . Ha ők nem jönnek ki velem egyenlőre még pár évig otthon maradnak,így igényelhetem a családos adókedvezményt? Bruttós munkahelyről van szó! Úgy tudom,3-kategória van és akinek nincs család az többet adózik.
Hallottam,hogy esetleg "adótanácsadóval" ezt el lehetne intézni !?
Nem tudom most hol kell ezt elintézni.Adóügy vagy munkaügy-nél?
Aki tud az segítsen! Köszönöm!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 604
12 éve 6 hónapja - 12 éve 6 hónapja #18386
Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Adófizetés Németországban
Ez az ami nem igaz! JOgilag biztosan nem. Azt hogy igy csinalja valaki az mar sajak felelosseg..Attila_BRD írta: Egyébként ott csinálod az adóbevallásodat ahova év közben az adód folyt.
- Eva10
- Látogató
12 éve 6 hónapja #18391
Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Adófizetés Németországban
Szia josefcs!
En nem ertem, mit szeretnel elintezni?
szia:
Eva
En nem ertem, mit szeretnel elintezni?
szia:
Eva
- josefcs
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
12 éve 6 hónapja #18395
Írta: josefcs
josefcs válaszolt a következő témában: Adófizetés Németországban
Szia! Először is köszönöm,hogy írtál!
Nos.Szóval ha egy Német cég alkalmaz pl.engem.
Megvan,hogy a bruttó órabérem x összeg.Például : ha 16-eur bruttó órabért kapok,az
150-ledolgozott óránál :2400 eur.
Ebből ugye lejön az adó,ami attól függ melyik adókategóriában vagyok.
"Steuer klasse:1 .2 . vagy 3 (nőtlen,házas,vagy házas + 1 gyermek)
Nos Mivel a párom és a fiam ők Magyarországon élnek,tehát nincsenek ide a Német lakcímemre bejelentkezve, KÉRDÉSEM AZ,HOGY MEGKAPOM E A CSALÁDOSOKNAK JÁRÓ KEVESEBB ADÓZÁSI KEDVEZMÉNYT?
Tehát nem az adó visszaigénylésre gondolok,hanem mikor felvesz a cég és elmegyek a felvételi papírokkal a "Finanzamt"-hoz attól fogva a havi béremből családosként vonják az adót és nem "nőtlenként" mert tudtommal ez utóbbinál magasabb a havi adó!
József
Nos.Szóval ha egy Német cég alkalmaz pl.engem.
Megvan,hogy a bruttó órabérem x összeg.Például : ha 16-eur bruttó órabért kapok,az
150-ledolgozott óránál :2400 eur.
Ebből ugye lejön az adó,ami attól függ melyik adókategóriában vagyok.
"Steuer klasse:1 .2 . vagy 3 (nőtlen,házas,vagy házas + 1 gyermek)
Nos Mivel a párom és a fiam ők Magyarországon élnek,tehát nincsenek ide a Német lakcímemre bejelentkezve, KÉRDÉSEM AZ,HOGY MEGKAPOM E A CSALÁDOSOKNAK JÁRÓ KEVESEBB ADÓZÁSI KEDVEZMÉNYT?
Tehát nem az adó visszaigénylésre gondolok,hanem mikor felvesz a cég és elmegyek a felvételi papírokkal a "Finanzamt"-hoz attól fogva a havi béremből családosként vonják az adót és nem "nőtlenként" mert tudtommal ez utóbbinál magasabb a havi adó!
József
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 204
12 éve 6 hónapja #18396
Írta: Attila_BRD
Azt irod: Kedves Finanzamt, MO-on kaptam havi 150000 Ft-ot és az ottani adóhivatalnak átutáltam a pénzt amit kértek. Ezen felül utiköltségbe kaptam 2000 Eurot a magyar vállalattol magyar számlámra.
No és akkor mi van?
Attila_BRD válaszolt a következő témában: Adófizetés Németországban
Miért?mahlzeit írta:
Ez az ami nem igaz! JOgilag biztosan nem. Azt hogy igy csinalja valaki az mar sajak felelosseg..Attila_BRD írta: Egyébként ott csinálod az adóbevallásodat ahova év közben az adód folyt.
Azt irod: Kedves Finanzamt, MO-on kaptam havi 150000 Ft-ot és az ottani adóhivatalnak átutáltam a pénzt amit kértek. Ezen felül utiköltségbe kaptam 2000 Eurot a magyar vállalattol magyar számlámra.
No és akkor mi van?
- kema82
- Látogató
12 éve 6 hónapja #18397
Írta: kema82
kema82 válaszolt a következő témában: Adófizetés Németországban
Amíg a családod magyar lakcímmel rendelkezik és Magyarországon tartózkodik addig sajnos az 1-es adókategóriában maradsz. Ez nálunk is így volt, ezért intéztük úgy mi is, hogy minél hamarabb itt legyek, így azért sokkal másabb.