Németország vagy Ausztria
- Nita
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 0
Németországban tanultam a nyelvet még gyerekkoromban,de nem szeretném szimpátia alapján eldönteni,hogy hova vigyem a családomat,mert rajtam kívül még 3 emberért felelek a döntésemmel.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szerintem ne induljatok el, vagy ne Némtországba! Sem a "vendéglátós" sem a "kereskedelmi" végzettség nem elég. Mindkettő tág fogalom. Lehet az egyik pincér vagy protás, a másik eladó vagy irodai alkalmazott "Bürokauffrau", esetleg titkárnő! Ezek nem keresett szakmák, a BRD-ben!!Nita írta: Szia,
milyen infóra gondolsz?Általános véleményeket szeretnék.A családom elkövetkező 20 évét tervezgetem és egyenlőre annyit tudok, hogy az országot el akarom hagyni. Én beszélek németül, de a férjem és a gyerekek nem. A férjemnek van vendéglátós végzettsége, nekem pedig kereskedelmim. A gyerekek 5 és 7 évesek.
A férjem 12 éve benzinkúton dolgozik,én kereskedelemben, vendéglátóban és persze benzinkúton is dolgoztam már. Kezdőtőke az van, de minél kevesebbet kellene elkölteni belőle.A férjemnek először is a nyelvet kell elsajátítani.
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
- Nita
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
Tőled pontosan ezt a mondatot vártam.
A kérdésem csupán az lenne,hogy,ha hosszútávon gondolkodok,van-e különbség a két ország között vagy hagyatkozzam arra,hogy hol kapok először lehetőséget?
- Nita
- Témaindító
- Nem elérhető
- Junior Member
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
2 gyönyörű, okos gyerek, egy gyakorlat nélküli, nyelvet nem beszélő szakács/felszolgáló (?) és egy eladó közepes nyelvtudással, némi megtakarítással. A célt kéne kiválasztani, száraz tények alapján.
Egyértelműen Ausztria mert onnan egyszerűbben és olcsóbban hazajuttok ha a gondos tervezés ellenére mégsem sikerülne.
Remélem érzed, hogy itt valójában nem lehúzás van hanem gyakorlatilag semmi nincs.