Életképtelen ember
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Nem érted (értitek) szerintem mi is szerintem ez az "Életképtelen ember" ezért utoljára megpróbálom és én itt ki is szállok a vitából.
Szóval, aki felnőtt ember létére önállóan nem tud semmit A-Z végigvinni vagy sűrűn elbukik (persze sosem önmaga hibájából) az nálam életképtelen. Függetlenül attól, hogy a fővárostól hány száz kilométerre lévő, hány négyzetméteres családi házba illetve annak hitelébe majdnem belerokkanva miféle szuper ekzisztenciát épített fel magának és a családjának.
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Ertem en mit akarsz ezzel:) Csak nem ertek egyet az "onalloan"-al. Nem az onallosag a cel, hanem a problemak megoldasa es az elorejutas (cel kereses es ennek erdekeben elorelepes), amit sokfelekeppen lehet. Es ebbol jon szamomra, hogy a topicnyito nagyon is az eletkepes kategoria:) Mert van munkaja, itt el 2 eve, van bevetele es legfontosabb, hogy vannak celjai (csalad kihozatal pl.) . Ha az alberleti kerdeset massal szeretne megoldani, miert ne? O legalabb probalkozik es nem Mo.-on sirbakol, hogy milyen jo lenne kijonni:)Gergoo írta: A szalámi a pizzán fogyasztóvédelmi terület
Nem érted (értitek) szerintem mi is szerintem ez az "Életképtelen ember" ezért utoljára megpróbálom és én itt ki is szállok a vitából.
Szóval, aki felnőtt ember létére önállóan nem tud semmit A-Z végigvinni vagy sűrűn elbukik (persze sosem önmaga hibájából) az nálam életképtelen. Függetlenül attól, hogy a fővárostól hány száz kilométerre lévő, hány négyzetméteres családi házba illetve annak hitelébe majdnem belerokkanva miféle szuper ekzisztenciát épített fel magának és a családjának.
Ez egy jo hosszu elmeleti kerdes, de erdemes rola beszelni, egyetertek! Mert kulcskerdes a kinti letelepedesben!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Ha szerinted mert meglépett 2 fokot majd 2 éve semmit nem életképtelen, hát legyen. Ez számomra nem vitatéma hanem "szőrözés" és ha nem szeretném az életképtelen jelzőt használni akkor bizony kb. az L fázisnál kéne, hogy járjon már.
- savaszig
- Témaindító
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 6
egyedül. SEGÍTSÉG nélkül el indultam a nagy világba.Az is életképtelenség,hogy a mai napig 210-220órát dolgozom 50-55fokos melegben és még bírom.
Életképtelennek számít az olyan ember aki nem tanult meg ennyi idő alatt perfekt németül.
VÁLLALOM.(sok ezer emberrel együtt) Segítséget kértem az egy dolog,és ez nem azt jelenti,hogy másokon élősködöm.A SEGÍTSÉG azért van, kérjük és a legfontosabb,hogy ADJUNK. Mert szerinted ezzel segítesz bárkinek,hogy leírod ismeretlenül.
Még valami,és ezzel leszeretném zárni a témát: ha magyarul meg tanulnál olvasni(nem németül) én HITELMENTES lakást írtam és nem 30évre fel vett hitelbe rokkantam bele.
Még nem érzem magam rokkantnak.ÉLETKÉPTELENNEK főleg nem
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Bocs, nekem az egész családom (két gyerek, a nejem s én) tanultunk meg 100%-ban magyar környezetben (otthon) németül. Most akkor Te miröl beszélsz? A 8-10 óra munkaidöröl amit nemzetközi közegben töltesz el? S a nap többi óráiban mit csináltál a 2 év alatt???savaszig írta: Igazad van Mahlzeit. magyar,szlovák,lengyel kollégákkal meg tanulni németül egy kicsit nehéz.
Akkor valamit mégis rosszul csináltál! Én speciel soha nem vállalkoztam, mert nem értek hozzá. Ha neked 30 évig (tehát a szocializmusban kezdve) müködött, aztán a kapitalizmusban befuccsoltál, akkor szerintem neked is mérlegelni kellene a dolgot, mert sokan túlélték bizony a rendszerváltozást!Visszatérve az élhetetlenségre majd ha Gergoo feltud mutatni annyit amit én az életképtelen ember
meg dolgoztam (hitel mentes lakás, kocsik, 3 gyerek kitaníttatása, lakáshoz juttatása). 30éves vállalkozásom ment tönkre ebben a rendszerben.
Jegyzem, nem vagy egyedül a lakássl, kocsival és a gyerekekkel. Ez nem világi teljesitmény. Sok millióna megoldották már ezt a problémát.
KELLETT? Miért kellett, ha már mindnet megoldottál: kocsik, lakások, iskolák.....Ki kényszeritett? Nem mindenkire van szüksége a társadalomnak. A jelszó: flexibilitás. Én még mai is tanulok pedig 57 elmúltam. Miért nem váltasz szakmát ha valami nem megy? Nekem több mint 3 van, s most egy olyan területen dolgozom ami nem is szakmám úgy igazából inkább hobby!És idős koromra kellett eljönnöm mert nem kaptam otthon munkát.
A nagy helyzet, hogy az ilyen lépes a feladása a dolgoknak. Ez nem jó, de azárt hidd el 2 év alatt illö lenne legalább annyit tudnod németül, hogy egy bárlakást tudj szerezni! Hogyan adózol? Hogyan ismered fel a szöveges kresztáblákat? Hogyan intézed a hivatalos dolgokat? 30 éves vállalkozást adtál fel, s nem elég 2 év egy nyelvre úgy, hogy itt élsz kint Németországban? Na, ezért tünik nekünk a dolog életképtelennek. Az új kapitalista redszerben sem tudtad megtartani a cégedet mert az sem volt életképes. (Szerintem)Vagy jobb lett volna a munkanélküliek táborát gyarapítani vagy italba menekülni.Szerintem nem kellene életképtelennek ítélni valakit akit nem ismersz,senki sem tökéletes.Én sem,de szerintem te nem is leszel.
DCT
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Nem akartam személyeskedni, elnézést. Egyetlen dologra fókuszáltam. A hozzászólásodat "megfelelő" topikba tenni és a google keresőn keresztül elérni azokat vele akiket ez érdekel. Sikerült is, már az első találati oldalon van a topik életképtelen ember szóra keresve. Itt aztán most ki lehet beszélni majd ki szerint, mi az életképtelen.savaszig írta: Még valami,és ezzel leszeretném zárni a témát: ha magyarul meg tanulnál olvasni(nem németül) én HITELMENTES lakást írtam és nem 30évre fel vett hitelbe rokkantam bele.