Életképtelen ember

Több
11 éve 3 hónapja #32923 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Életképtelen ember

DECOTEXT írta: Amikor számitottunk a társadalomra, s még szociálisak voltnuk, (Mo.-on) akkor belénk rugtak! Mivel mi nem olyanok vagyunk mint a kutyák, amelyek mindig visszakoslatnak a "gazdihoz" akár hányszor verik meg, (segélyek, hitelek, adományok, támaogatások, folyamatos pitizés az államfelé, stb.) mi értettünk a szóból. Belénk csak egyszer lehet belénkrugni! Az embernek legyen tartása, nem?! Hát most nyalhatnak....

....

Most azok a "barátok" vannak bajban.... s mi bizony jó nagyot rugtunk beléjük! Most nagyon kellenénk nekik, de elmehetnek a jó büdös akárhová is.

ez nem paradoxon? legyen tartásod rugj bele másba :-)
vagy lehet, hogy csak én vagyok hülye, de attól még, hogy valaki belémrugott, nem fogok belerugni.... persze segjteni sem...

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
Téma zárolva.
  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 3 hónapja - 11 éve 3 hónapja #32939 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Életképtelen ember

dreizwanzig írta: ez nem paradoxon? legyen tartásod rugj bele másba
vagy lehet, hogy csak én vagyok hülye, de attól még, hogy valaki belémrugott, nem fogok belerugni.... persze segjteni sem...

Egy kicsit féreértetted. Én alapból minden eröszak ellen vagyok! A "belerugtunk"-at nem szószerint kell értened! Az egész egy képletes dolog! Akkor (a múltban) mi segitséget kértünk valakiktöl. Tudtak volna segiteni, de elküldtek bennünket "melegebb éghajlatokra". (Pedig nem kis dologról volt szó, mert majdnem hajléktalanok lettünk.) Most ezek az emberek munkanélkül, alkalmi munkákból tengetik az életüket, mert meggondolatlanul nagyot akartak, s belebuktak! Most mi tudnánk segiteni, de simán körberöhögtük öket. Persze amikor megemlitettem a dolgot a múltból, "sehogy sem akartak emlékezni" az eseményekre! Hiába az idö nagy úr...... Ja, és ez nem bosszú, hanem elégtétel, mert akkor nem csak rólunk (felnöttekröl) volt szó, hanem 2 kisgyerekröl is.....
Ui: egyébként jó 10 éve arról is leszoktunk, hogy valakiket kihozzunk Németországba, vagy kezdetben magunkhoz vegyünk a startnál, mert amikor ezt tettük, hamar megkaptuk a "számlát" s még mi voltunk a rosszak, mert 1-2 év után már nem voltunk hajlandók dotálni az ittlétüket! Ezért jó ez a forum! Itt kaphat mindenki jó és sok infót, de ezt önmagának kell alkalmaznia s megvalósitania! Igy nem lesz harag, legfeljebb abból ha valaki nem szereti a néha túl racionalista irásaimat! Gergö úgy is kiszórja ami túl erös! (Ettöl viszont még szuper jól alszom!)
;)

DCT
Téma zárolva.
Több
11 éve 3 hónapja #32946 Írta: dreizwanzig
dreizwanzig válaszolt a következő témában: Életképtelen ember

DECOTEXT írta: Ui: egyébként jó 10 éve arról is leszoktunk, hogy valakiket kihozzunk Németországba, vagy kezdetben magunkhoz vegyünk a startnál, mert amikor ezt tettük, hamar megkaptuk a "számlát" s még mi voltunk a rosszak, mert 1-2 év után már nem voltunk hajlandók dotálni az ittlétüket!

Max respect ezért egyébként. Azért szomorú ez, mert így olyanok is elestek attól, hogy te, vagy mások segítsenek neki, akik megérdemelnék és tudnának vele élni. Sajnos itt tartunk... az emberek nagy része gyökér és elcseszik ezáltal a normálisak lehetőségeit/megítélését is.....

[img]images/O-zapft-is!-T-Shirts.jpg[/img]
Téma zárolva.
Több
11 éve 3 hónapja #32947 Írta: Juditka
Juditka válaszolt a következő témában: Életképtelen ember

"Aki 2 eve kint van, nem kullogott haza es van munkaja, fuggetlenul beszel e nemetul, az nalam az eletkepes kategoria."
Egyetértek!

Judit :)
Téma zárolva.
  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 3 hónapja - 11 éve 3 hónapja #32948 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Életképtelen ember

Juditka írta: "Aki 2 eve kint van, nem kullogott haza es van munkaja, fuggetlenul beszel e nemetul, az nalam az eletkepes kategoria."
Egyetértek!

Én nem, mert ezek 95%-a feketén dolgozik építkezéseken, vagy olyan helyen ahol a legális munkavállalóktól veszi el a munkát! Sajnos nem egyszer találkoztam már ilyennel! Sőt ezzel egyáltalán nem öregbíti a becsületes magyarok hírét! Tudtommal az a hír járja, hogy mi magyarok inkább a szellemi értékek** értékesítésénél járunk élen, akkor hol marad ez a szellemi kapacitás amikor is 2 év sem elég valakinek, hogy a befogadó (?) ország hivatalos nyelvét beszélje? Én 2 év alatt japánul, thaiul vagy kinaiul is megtanulnék (mert érdekem is!) Neki miért nem az???

DCT
Téma zárolva.
Több
11 éve 3 hónapja - 11 éve 3 hónapja #32951 Írta: Zikica
Zikica válaszolt a következő témában: Életképtelen ember

Üdvözlök Mindenkit!
Azt hiszem nagyon eltávolodtunk a topicindító eredeti céljától. Savaszig ugyanis egy kis segítséget kért kint élő honfitársaitól, nem tanácsot, nem véleményt, nem pocskondiázást, SEGÍTSÉGET.
Téma zárolva.