Magánvállalkozás inditása
- Ane
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
11 éve 9 hónapja #28892
Írta: Ane
Ane válaszolt a következő témában: Magánvállalkozás inditása
Sziasztok!
Magyarországon adószámmal adok el saját készítésű cuccokat. Németországban kb ugyanezt teszem, csak a Magyarországon kiváltott EU-s adószámommal. Viszont sokkal egyszerűbb lenne, ha nem Mo-on, hanem Németországban adóznék. Tudja valaki, mi a menete a kinti adószám kiváltásának? Illetve ha boltot szeretnék nyitni, de az árukészletet Magyarországról hozom, mindenképpen kint kell vállalkozást indítanom? Az a baj a selbständig és a vállalkozóival is, hogy valószínűleg jó ideig nem fogok még annyit keresni, hogy a járulékokat be tudjam fizetni... viszont boltot nyitni nem tudok magyar adószámmal, ez kb teljesen biztos. Hogy lehet mégis legálisan csinálni?
Köszi!!
Magyarországon adószámmal adok el saját készítésű cuccokat. Németországban kb ugyanezt teszem, csak a Magyarországon kiváltott EU-s adószámommal. Viszont sokkal egyszerűbb lenne, ha nem Mo-on, hanem Németországban adóznék. Tudja valaki, mi a menete a kinti adószám kiváltásának? Illetve ha boltot szeretnék nyitni, de az árukészletet Magyarországról hozom, mindenképpen kint kell vállalkozást indítanom? Az a baj a selbständig és a vállalkozóival is, hogy valószínűleg jó ideig nem fogok még annyit keresni, hogy a járulékokat be tudjam fizetni... viszont boltot nyitni nem tudok magyar adószámmal, ez kb teljesen biztos. Hogy lehet mégis legálisan csinálni?
Köszi!!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 383
11 éve 9 hónapja #28909
Írta: prosperus
jelölnöd, hogy milyen arurol van szo. Erre automatikusan kapod az adoszamot.
Ha nem elelmiszerröl van szo akkor az Eu-s Norm, CE egyebb Zertifizierungal
rendelkeznie kell. Különben nem forgalmazhatod.
Kiveve Textilien, de ez igen nagy bukta, mert a Kik, Takko es a többiek fillerekert
arulja a Bangladeshi arukat.
Itt csakis a kimondottan registralt forgalmad utan adozol, abzüglich Auslagen,
Investitionen etc...
Az sem mindegy hogy hol akarsz boltot nyitni. A török negyedben meghalsz, a
B,C Bezirkekben ugyszinten.
En, ha top arurol van szo maskepp inditanek, mert addig mig az arud nem ismert a
kutya nem teszi be a labat a boltodba.
En csak ova intelek, nem oktatlak, mielött sok penzt veszitenel
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
prosperus válaszolt a következő témában: Magánvállalkozás inditása
Kiskereskedöi- nagykereskedöi Gewerbet kell bejelentened, de meg kell definitivTudja valaki, mi a menete a kinti adószám kiváltásának? Illetve ha boltot szeretnék nyitni, de az árukészletet Magyarországról hozom, mindenképpen kint kell vállalkozást indítanom? Az a baj a
jelölnöd, hogy milyen arurol van szo. Erre automatikusan kapod az adoszamot.
Ha nem elelmiszerröl van szo akkor az Eu-s Norm, CE egyebb Zertifizierungal
rendelkeznie kell. Különben nem forgalmazhatod.
Kiveve Textilien, de ez igen nagy bukta, mert a Kik, Takko es a többiek fillerekert
arulja a Bangladeshi arukat.
Itt csakis a kimondottan registralt forgalmad utan adozol, abzüglich Auslagen,
Investitionen etc...
Az sem mindegy hogy hol akarsz boltot nyitni. A török negyedben meghalsz, a
B,C Bezirkekben ugyszinten.
En, ha top arurol van szo maskepp inditanek, mert addig mig az arud nem ismert a
kutya nem teszi be a labat a boltodba.
En csak ova intelek, nem oktatlak, mielött sok penzt veszitenel
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
- kfz
- Nem elérhető
- Elite Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 208
11 éve 9 hónapja #28916
Írta: kfz
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
kfz válaszolt a következő témában: Magánvállalkozás inditása
Hát ez szerintem sem lesz egy sétarepülés
Kissé más a kereskedelem mint itthon, bár nem vagyok százas tájékozott,de vannak ezek a handelskammer dolgok amiket szerintem nem lehet kihagyni. Őket kellene megkérdezni először, hogy egyáltalán lehet e, kell e végzettség (nem úgy mint itthon, hogy az leghülyébb könyvelősegéd is nyithat) és a terület ahová menni akarsz nincs e mennyiségileg tele....mert akkor tudtommal nem engednek kinyitni. Az adózás az majd a hab a tortán
Azért a török dolgaiba (1 eurós bolt) ne üsd az orrod mert kapsz tőlük az A8 tetejébe egy pár bányászcsákányt ajándékba reggelre.
Kissé más a kereskedelem mint itthon, bár nem vagyok százas tájékozott,de vannak ezek a handelskammer dolgok amiket szerintem nem lehet kihagyni. Őket kellene megkérdezni először, hogy egyáltalán lehet e, kell e végzettség (nem úgy mint itthon, hogy az leghülyébb könyvelősegéd is nyithat) és a terület ahová menni akarsz nincs e mennyiségileg tele....mert akkor tudtommal nem engednek kinyitni. Az adózás az majd a hab a tortán
Azért a török dolgaiba (1 eurós bolt) ne üsd az orrod mert kapsz tőlük az A8 tetejébe egy pár bányászcsákányt ajándékba reggelre.
"Színház az egész világ"
"Ne vedd tul komolyan az eletet....ugy sem eled tul... "
- Tombola
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
11 éve 9 hónapja - 11 éve 9 hónapja #28917
Írta: Tombola
Tombola válaszolt a következő témában: Magánvállalkozás inditása
Hallo Ane!
Most olvastam hogy szeretnéd a saját készitésü cuccaidat németben értékesiteni.
Ha tájékoztatsz róla hogy mi az amit gyártasz, talán javaslatot adhatok hogy érdemes-e belefogni,
de ha jók a cuccaid akkor talán az értékesitésben is be tudok segiteni.
Mivel régóta Bayern-ban élek és korábban kereskedelemmel, "export-import "
én is foglalkoztam, már van egy kis tapasztalatom.
Most hogy nyugdijban vagyok, talán egy kis idöm is lenne utána nézni hogy mi számodra a célszerü.
Üdvözlettel, Tom :
Most olvastam hogy szeretnéd a saját készitésü cuccaidat németben értékesiteni.
Ha tájékoztatsz róla hogy mi az amit gyártasz, talán javaslatot adhatok hogy érdemes-e belefogni,
de ha jók a cuccaid akkor talán az értékesitésben is be tudok segiteni.
Mivel régóta Bayern-ban élek és korábban kereskedelemmel, "export-import "
én is foglalkoztam, már van egy kis tapasztalatom.
Most hogy nyugdijban vagyok, talán egy kis idöm is lenne utána nézni hogy mi számodra a célszerü.
Üdvözlettel, Tom :
- Ane
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
11 éve 8 hónapja #28992
Írta: Ane
Ane válaszolt a következő témában: Magánvállalkozás inditása
Sziasztok!
Amikor az előző hozzászólást írtam, dobott egy errort az oldal a küldésnél, nem gondoltam, hogy elküldte azért a bejegyzésem...
Na de lényeg, hogy köszi a válaszokat! Uhh, hát ez nem tűnik egyszerűnek... Konkrétan kézzel készült kézműves cuccokra nyitnám a boltot. Most eu-s adószámmal vásárokban adom el a cuccaim, viszont ebből ugye Mo-on adózom, és jó lenne áttérni a német adószámra, ha már ott élek. Viszont az adószámot egyelőre biztos, hogy nem tudom kiváltani, ugyanis a járulékokat muszáj fizetni, az ékszereladás meg ugye teljesen kiszámíthatatlan, így év elején inkább nem megy pl. :/
Nem a török negyed volt belőve, ott szerintem esélyem sem lenne. Inkább turista orientált helyekben gondolkodtam (volna): Berlin Mitte, Friedrichshain... nyilván egy rakás pénz lenne a bérleti díj, de legalább tuti belebotlanak az emberek a boltba.
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy mivel ezek sk cuccok (bolt esetében nem csak a sajátom, hanem más kézművesek cuccai is lennének), nyilván semmi papírom nem lesz róluk egy szállítólevélen kívül. (Amúgy mi és miért kell...? Magyar boltokba simán be tudom adni a cuccaim mindenféle igazolás nélkül is... oké, hogy másik ország, de pl egy párnahuzatnak milyen igazolásokkal kéne rendelkeznie?)
Amikor az előző hozzászólást írtam, dobott egy errort az oldal a küldésnél, nem gondoltam, hogy elküldte azért a bejegyzésem...
Na de lényeg, hogy köszi a válaszokat! Uhh, hát ez nem tűnik egyszerűnek... Konkrétan kézzel készült kézműves cuccokra nyitnám a boltot. Most eu-s adószámmal vásárokban adom el a cuccaim, viszont ebből ugye Mo-on adózom, és jó lenne áttérni a német adószámra, ha már ott élek. Viszont az adószámot egyelőre biztos, hogy nem tudom kiváltani, ugyanis a járulékokat muszáj fizetni, az ékszereladás meg ugye teljesen kiszámíthatatlan, így év elején inkább nem megy pl. :/
Nem a török negyed volt belőve, ott szerintem esélyem sem lenne. Inkább turista orientált helyekben gondolkodtam (volna): Berlin Mitte, Friedrichshain... nyilván egy rakás pénz lenne a bérleti díj, de legalább tuti belebotlanak az emberek a boltba.
Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy mivel ezek sk cuccok (bolt esetében nem csak a sajátom, hanem más kézművesek cuccai is lennének), nyilván semmi papírom nem lesz róluk egy szállítólevélen kívül. (Amúgy mi és miért kell...? Magyar boltokba simán be tudom adni a cuccaim mindenféle igazolás nélkül is... oké, hogy másik ország, de pl egy párnahuzatnak milyen igazolásokkal kéne rendelkeznie?)
- marianna78
- Látogató
11 éve 4 hónapja - 11 éve 4 hónapja #32404
Írta: marianna78
marianna78 válaszolt a következő témában: Magánvállalkozás inditása
Sziasztok.
Magánvállalkozó lennék Németországba kiköltözne a család férjem és egy gyerek aki 6 éves.Ha én egyéni vállalkozó lennék akkor a család nincs biztosítva gyereknek férjemnek biztosítást kell kötni(legalábbis míg nincs munkája).Melyik adókategóriába esnénk?Illetve az egyéni vállalkozónak mik az fizetendő terhei?Kezdő vagyok még, sok a kérdés.M.
Magánvállalkozó lennék Németországba kiköltözne a család férjem és egy gyerek aki 6 éves.Ha én egyéni vállalkozó lennék akkor a család nincs biztosítva gyereknek férjemnek biztosítást kell kötni(legalábbis míg nincs munkája).Melyik adókategóriába esnénk?Illetve az egyéni vállalkozónak mik az fizetendő terhei?Kezdő vagyok még, sok a kérdés.M.