Étterem, kifőzde nyitása Németországban
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 5301
- Köszönetek: 1407
10 éve 4 hónapja - 10 éve 4 hónapja #36897
Írta: DECOTEXT
Egyébként árusítási engedélyt percek alatt kaphatsz a a vállalkozásodhoz (kifőzdéhez) már minden meg van! Hálálkodást meg senki nem vár el! Tudod ez a szuper protál itt már évek óta jól működik, de az érzékenyek hamar lemorzsolódtak! S nyugodtan hihetsz nekünk. Itt van aki már több mint 30 éve Németországban él sőt úgy emlékszem, hogy olyan is van aki itt született magyarként! Én 1989-óta vagyok itt, s bizony az első 4-5 év nagyon nehéz volt pedig tudtuk a nyelvet és volt munkánk a nejemmel!
Nos, így indúlj neki de kényszerből ne, mert belebuksz!
DCT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Étterem, kifőzde nyitása Németországban
Úgy látszik valamit Te itt teljesen félreértettél! Itt senki nem szokott senkit "kioktatni". Egyszerűen ha valaki jobban tudja, akkor elmondja! Aztán megfogadod, vagy nem az már a Te dontésed! Ha viszont mást akarsz hallani mint amit itt mi leírúnk akkor nézz inkább körül az indexen vagy a kurucinfónál. Ott azt kapod amit várzs nem a tényeket! Egyébként nekem is lenne egy megjegyzésem a vállalkozásodhoz! Ha ugyanis "KÉNYSZER"-ből csinálod akkor felejtsd el! Soha ne fogsz tudni előrelátóan kalkulálni ha állandóan egy kényszer megélhetés leveg feletted! Szerintem még időben van, s keress inkább egy munkahelyet!huszita3 írta: Termeszetesen tisztaban vagyok azzal hogy szarul kezdtem es csinalom mert kenyszerhelyzetben vagyok. El kezdtem egy vallalkozast, megszüntettem a munkanelküli segelyt ezzel.
Egyébként árusítási engedélyt percek alatt kaphatsz a a vállalkozásodhoz (kifőzdéhez) már minden meg van! Hálálkodást meg senki nem vár el! Tudod ez a szuper protál itt már évek óta jól működik, de az érzékenyek hamar lemorzsolódtak! S nyugodtan hihetsz nekünk. Itt van aki már több mint 30 éve Németországban él sőt úgy emlékszem, hogy olyan is van aki itt született magyarként! Én 1989-óta vagyok itt, s bizony az első 4-5 év nagyon nehéz volt pedig tudtuk a nyelvet és volt munkánk a nejemmel!
Nos, így indúlj neki de kényszerből ne, mert belebuksz!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gaspos
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 25
- Köszönetek: 2
10 éve 4 hónapja #36898
Írta: gaspos
gaspos válaszolt a következő témában: Étterem, kifőzde nyitása Németországban
A vendéglátás bármilyen formája mindenhol teljes (+ még egy kicsi) embert, embereket kiván. Ne kezdj bele, az előttem szólók csak látják azt, amit te még nem.
Éttermem van, tudom miről beszélek.
Az, hogy van egy helyed esetleg, még nagyon kevés. Fontos, de baromi kevés. Ha alkoholt is árulnál, csapolt sört, illetve akár üvegest is, amit ott is megihatnának, akkor meg ugye kell a koncesszió, az meg egy sokkal hosszabb történet.
Éttermem van, tudom miről beszélek.
Az, hogy van egy helyed esetleg, még nagyon kevés. Fontos, de baromi kevés. Ha alkoholt is árulnál, csapolt sört, illetve akár üvegest is, amit ott is megihatnának, akkor meg ugye kell a koncesszió, az meg egy sokkal hosszabb történet.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 907
- Köszönetek: 383
10 éve 4 hónapja #36899
Írta: prosperus
es ova intettünk mindenkit, akinek eppen csak annyi loveja van, hogy
megvegye, berelje a Bodegat, berendezze, arut vasaroljon, miegyebb.
A helybert, aramot s egyebb fizetni kell!
Miböl, ha nem fogy a langos, a hurka?
Ha nincs bevetl, miböl fizeted a helybert?
Nem fizetsz helybert 24 oran belül letoljak a Bodegat a helyeröl.
Tuti, hogy nem fognak azok a nemetek vagy NDK-sok nalad sorba allni,
akik a Balatonon vagy a Palan sültkolbaszert vagy Langosert, sült
keszegert sorba allnak.
En nagyon sok magyar ettermet ateltem akik megfeszitve dolgoztak,
mindent megtettek, hogy csak beinduljon az etterem.
Van aki belehalt (Isten nyugosztalja Horvath Peter uramat).
Teged sem irigyellek, mert gondolom mindent megteszel, es csak nem
akar ugy menni ahogy szeretned.
Sokan el vannak vakulva attol, hogy minden sarkon van egy Döner Bodega.
Egen es azt is latod, hogy naponta egy vendeg (vagy sem) megy ode é be?
Nem is kell! Ez mind penz mosoda, a Koks lovebol bevallanak napi 5.000-
7.000 Eurot es maris tiszta a fehernemü!
De kivanom, hogy csinalja, mert ugyébár mindenki a sajat karan tanul!!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
prosperus válaszolt a következő témában: Étterem, kifőzde nyitása Németországban
Ezt a Langos, Sülthurka Bodegat mar ezelött egy evvel kitargyaltukNe kezdj bele, az előttem szólók csak látják azt, amit te még nem.
Éttermem van, tudom miről beszélek.
es ova intettünk mindenkit, akinek eppen csak annyi loveja van, hogy
megvegye, berelje a Bodegat, berendezze, arut vasaroljon, miegyebb.
A helybert, aramot s egyebb fizetni kell!
Miböl, ha nem fogy a langos, a hurka?
Ha nincs bevetl, miböl fizeted a helybert?
Nem fizetsz helybert 24 oran belül letoljak a Bodegat a helyeröl.
Tuti, hogy nem fognak azok a nemetek vagy NDK-sok nalad sorba allni,
akik a Balatonon vagy a Palan sültkolbaszert vagy Langosert, sült
keszegert sorba allnak.
En nagyon sok magyar ettermet ateltem akik megfeszitve dolgoztak,
mindent megtettek, hogy csak beinduljon az etterem.
Van aki belehalt (Isten nyugosztalja Horvath Peter uramat).
Teged sem irigyellek, mert gondolom mindent megteszel, es csak nem
akar ugy menni ahogy szeretned.
Sokan el vannak vakulva attol, hogy minden sarkon van egy Döner Bodega.
Egen es azt is latod, hogy naponta egy vendeg (vagy sem) megy ode é be?
Nem is kell! Ez mind penz mosoda, a Koks lovebol bevallanak napi 5.000-
7.000 Eurot es maris tiszta a fehernemü!
De kivanom, hogy csinalja, mert ugyébár mindenki a sajat karan tanul!!
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gaspos
- Nem elérhető
- Felhasználó blokkolva
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 25
- Köszönetek: 2
10 éve 4 hónapja #36900
Írta: gaspos
gaspos válaszolt a következő témában: Étterem, kifőzde nyitása Németországban
Nem pont igy, és erre gondoltam, mikor óva intettelek hogy belekezdj. De a lényeg, legyen az összes költséged, és beinditáshoz szükséges kifizetésed után legalább 6-12 havi tartalékod.
Enélkül nem fog elindulni !
Magam nem panaszkodhatom, de a kezdeti nehézségekről irhatok...
Csak hogy érzékeltessem kb miről beszélek, a beinditási szakaszra 5 évet adtam magamnak, ebből 3 letelt, az első év lóvéhegyek invesztálása, és most 3 év után már azt mondom, ha nincs előre nem látható probléma, már egész jól elvagyok... De még mindig tudnak az előre nem várható költségek, problémák meglepetéseket okozni.
Ha letelik 5 év, és stabil, jól tervezhető a forgalom, akkor lehet feljebb lépni.
Ha gond lenne a napi beszerzés, a feltöltés, a nyelv, a papirok, engedélyek, és csak káoszt látsz, ne kezdj bele. Igy értettem a dolgot.
Enélkül nem fog elindulni !
Magam nem panaszkodhatom, de a kezdeti nehézségekről irhatok...
Csak hogy érzékeltessem kb miről beszélek, a beinditási szakaszra 5 évet adtam magamnak, ebből 3 letelt, az első év lóvéhegyek invesztálása, és most 3 év után már azt mondom, ha nincs előre nem látható probléma, már egész jól elvagyok... De még mindig tudnak az előre nem várható költségek, problémák meglepetéseket okozni.
Ha letelik 5 év, és stabil, jól tervezhető a forgalom, akkor lehet feljebb lépni.
Ha gond lenne a napi beszerzés, a feltöltés, a nyelv, a papirok, engedélyek, és csak káoszt látsz, ne kezdj bele. Igy értettem a dolgot.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- huszita3
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 17
- Köszönetek: 3
10 éve 4 hónapja #36901
Írta: huszita3
huszita3 válaszolt a következő témában: Étterem, kifőzde nyitása Németországban
Sziasztok! Köszönöm nektek a hozzaszolast es a sok tanacsot. Sajnos mar mokuskerekbe tettem magam... Ugy erzem nincs mas utam mint elöre. Ha meg allok bukok. De nagyot. Mindenem meg van hogy indulni tudjak a helyen kivül. Az igaz hogy nem beszelem jol a nyelvet. Üzletköteshez biztosan nem. Bizom benne hogy a sok talpalas eredmenyt hoz. Igaz bizakodo voltam mielött neki alltam. vegig csinaltam a bankot engedelyeket es ami meg kellett. Sajnos a szivmütet nem volt bele kalkulalva. es 2 honap kieses es szethullas. "ujratervezes" . Tenyleg sok hasznos infot kaptam töletek es ezt köszönöm. Meglatom! Meg 2 honapig esetleg tudom tartani magam es a fizetni valoimat. Addig talpalas...
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Hozzászólások: 3246
- Köszönetek: 1145
10 éve 4 hónapja #36902
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Étterem, kifőzde nyitása Németországban
Ha a bankszámla és az engedélyek mentek akkor közterület, a hivatalokban simán elvan az ember minimális nyelvtudással szerintem. Űrlapokat kitölteni pedig végképp gyerekjáték!
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!