Családi pótlék Németországban
- laszlo888
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 48
13 éve 11 hónapja #2456
Írta: laszlo888
laszlo888 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Kétféle jogalapja van a családipótlék igénylésének Sozialgesetz , vagy Steuergesetz alapján lehet kérelmezni. Neked -ha itt éltek - a Sozialgesetz alapján jár
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- pepe
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
13 éve 11 hónapja #2457
Írta: pepe
pepe válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Szia László!
Köszönöm a választ én is így tudtam,csak most intézzük az E411-es nyomtatványt és a benne szereplő kérdések elbizonytalanítottak!
Köszönöm még egyszer!
Peti
Köszönöm a választ én is így tudtam,csak most intézzük az E411-es nyomtatványt és a benne szereplő kérdések elbizonytalanítottak!
Köszönöm még egyszer!
Peti
- jana7507
- Látogató
13 éve 10 hónapja - 13 éve 10 hónapja #2739
Írta: jana7507
jana7507 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok! 3 éve dolgozom Németországban. December elején megszületett kislányom (Magyarországon). Szeretném tudni, hogy igényelhetek-e kint családi pótlékot, ha igen milyen feltételeknek kell megfelelnem?
- laszlo888
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 48
13 éve 10 hónapja #2749
Írta: laszlo888
laszlo888 válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Ha Németországban fizeted a TB-t (Soziallversicherung), akkor gond nélkül megkapod. Ha mindezt itthon fizeted, akkor - ha biztosra akarsz menni- célszerü megvárni egy hamarosan megszületö, ezt elbiráló birósági itéletet
- zsocababa
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
13 éve 8 hónapja - 13 éve 8 hónapja #3376
Írta: zsocababa
zsocababa válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki családi pótlék ügyben?
Én elküldtem mindent ami kell. Otthon lemondtam a családit. A párom itt dolgozik kint már 6 éve. Mi 2011.01.03án jöttünk ki. A páromnak nem adják ki a német munkáltatói igazolását. Pedig van neki német adószáma is. Nem vagyunk összeházasodva. Így is kapunk itt családi pótlékot?
Ide vagyunk mind a 3 an bejelentve. Elküldtem a Familienkassenak a párom német munkahelyének a címét és azt is oda írtuk, hogy nekünk nem adják ki. Valaki esetleg tud segíteni?
Köszi előre is
Tudna nekem segíteni valaki családi pótlék ügyben?
Én elküldtem mindent ami kell. Otthon lemondtam a családit. A párom itt dolgozik kint már 6 éve. Mi 2011.01.03án jöttünk ki. A páromnak nem adják ki a német munkáltatói igazolását. Pedig van neki német adószáma is. Nem vagyunk összeházasodva. Így is kapunk itt családi pótlékot?
Ide vagyunk mind a 3 an bejelentve. Elküldtem a Familienkassenak a párom német munkahelyének a címét és azt is oda írtuk, hogy nekünk nem adják ki. Valaki esetleg tud segíteni?
Köszi előre is
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Katy
- hoxand
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
13 éve 8 hónapja #3409
Írta: hoxand
hoxand válaszolt a következő témában: Családi pótlék Németországban
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a férjem magyar cégtől van kiküldetésben Büchlbergben. Ő június 29-től van kint és rendelkezik bejelentett lakcímmel. Mi a gyerekkel november 1-től vagyunk kint. A MÁK nemzetközi osztálya azt mondta hogy jogosultak vagyunk a kinti családi pótlékra de itt meg egy könyvelő azt hogy nem, majd csak májustól. Azt viszont nem értem hogy ha nem veszi őket át a német cég akkor mitől változik a dolog. Szóval a kérdés hogy jár-e itt családi pótlék? Megköszönném ha valaki tudna segíteni.
Még egyszer köszi.Szandra
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a férjem magyar cégtől van kiküldetésben Büchlbergben. Ő június 29-től van kint és rendelkezik bejelentett lakcímmel. Mi a gyerekkel november 1-től vagyunk kint. A MÁK nemzetközi osztálya azt mondta hogy jogosultak vagyunk a kinti családi pótlékra de itt meg egy könyvelő azt hogy nem, majd csak májustól. Azt viszont nem értem hogy ha nem veszi őket át a német cég akkor mitől változik a dolog. Szóval a kérdés hogy jár-e itt családi pótlék? Megköszönném ha valaki tudna segíteni.
Még egyszer köszi.Szandra