Kindergeld
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
brikád írta: Azt nem mondták,hogy én igényelhetném...
Szerintem Te a német "Kindergeldet" nem igényelheted! Az elvált feleséggel, Mo-on élő gyerekek erre így nem jogosultak!
Meglepne ha megkapnád, de próbálkozz! Szerintem neked csak a magyarországi családipótlék jár, mint a gyerekek hivatalos gyámja!
Az, hogy az elvált apa tartásdijra köteles, az más tészta!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- brikád
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
De Firma is azt írt az előző oldalon,hogy a férje volt felesége is kapja a közös gyerekekre. Apuka nincs tartásdíjra kötelezve,nem voltunk házasok. A gyámsági papír is csak azért kellett a bíróságról,mert a rendszeres gyermekvédelmihez be kellett adni. Nem volt elég egy nyilatkozat amit apukával mindketten aláírtunk.DECOTEXT írta:
brikád írta: Azt nem mondták,hogy én igényelhetném...
Szerintem Te a német "Kindergeldet" nem igényelheted! Az elvált feleséggel, Mo-on élő gyerekek erre így nem jogosultak!
Meglepne ha megkapnád, de próbálkozz! Szerintem neked csak a magyarországi családipótlék jár, mint a gyerekek hivatalos gyámja!
Az, hogy az elvált apa tartásdijra köteles, az más tészta!
- Athena1985
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 332
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
brikád írta: Apuka nincs tartásdíjra kötelezve, nem voltunk házasok. A gyámsági papír is csak azért kellett a bíróságról, mert a rendszeres gyermekvédelmihez be kellett adni. Nem volt elég egy nyilatkozat amit apukával mindketten aláírtunk.
Hát, szerintem nehéz lesz, pláne ha még házasok sem voltak. A német jog nem ismeri el az "együttélést" mint csaladi formát!
Meglepne ha sikerülne. Gondolj bele hány pasinak van az EU-ban valahol egy gyermeke, s ezek mind kernének "Kindergeld"-et......
Még a volt (elvált) házasoknál is irgalmatlan sokan vannak! Valóban az a megoldás amit Athena irt!
DCT
- brikád
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Írtam két különböző irodának is. Azt a választ kaptam,hogy igen jár nekem is . Kicsivel több a kitölteni való,de megoldható. Egyébként abban igazad van,hogy sokan vannak,de sokan nem tudnak róla! Sőt,van olyan irodai is ahol azt mondták,hogy még az hagyján,hogy nem vagyunk házasok,de a lakcímünk sem egyezik,így esély sincs rá.... Ha jutunk valamire,majd jelentkezem egy "élménybeszámolóval" Köszönöm szépen a válaszokat!DECOTEXT írta:
brikád írta: Apuka nincs tartásdíjra kötelezve, nem voltunk házasok. A gyámsági papír is csak azért kellett a bíróságról, mert a rendszeres gyermekvédelmihez be kellett adni. Nem volt elég egy nyilatkozat amit apukával mindketten aláírtunk.
Hát, szerintem nehéz lesz, pláne ha még házasok sem voltak. A német jog nem ismeri el az "együttélést" mint csaladi formát!
Meglepne ha sikerülne. Gondolj bele hány pasinak van az EU-ban valahol egy gyermeke, s ezek mind kernének "Kindergeld"-et......
Még a volt (elvált) házasoknál is irgalmatlan sokan vannak! Valóban az a megoldás amit Athena irt!
- vbela64
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 41
És aztán csodálkozhatunk, ha a németek le fogják húzni a redőnyt, és közlik, hogy már pedig nincs több szociális pénz azoknak akik nem német állampolgárok.
Őszintén, meddig tűrik, hogy "fejős tehénnek" nézzük őket?
A baj csak az, hogy azok isszák majd meg az egésznek a levét, akik valóban Németországban élnek, gyermekeik idejárnak iskolába, itt dolgoznak, itt fizetnek adót, csak éppen nem német állampolgárok.
Gondolkodjatok el azon, hova sorolnátok, ha én kétszer elváltam, mindkét helyen van 3-3 gyermekem, fele Szlovákiában, másik fele Magyarországon, de itt élek egy harmadik nővel, aki nem a feleségem, de van két szép gyermekünk. Akkor mekkora összeget "zsebelhetnék be"? Már dolgoznom sem kéne.
A véleményem, hogy legalább ezen az oldalon (fórumon) ne a szociális "csalásokra" keressük a lehetőséget.
Kindergeld azoknak jár, akik házasok, együtt élnek, van gyermek, a gyermek is a családdal Németországban él, és iskolába jár.
Ez az én véleményem. ... és szerintem sok német embernek is. (a hivatalokban is).
Talán ezért húzódnak a "jogos" kifizetések is.