Kindergeld
- szabina8
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 7
Írtam már korábban ebbe a fórumba és azóta is kapom az értesítőt,ha valaki ír. Elolvasgattam és leírom,hogy mi hogyan is állunk a családi pótlékkal. A férjem 6 éve dolgozik kint, van bejelentett lakcíme is,mi a lányommal Mo.-on vagyunk(még). Amikor kiment, talált egy Magyarországról "elszakadt" könyvelőt, mindenben nagyon sokat segített. Mi akkor nem voltunk házasok,csak élettársak és a férjem kapta a teljes összegű kindergeldet, plusz még adókedvezményt(ezáltal visszatérítést) is minden évben ránk is. (Az adóbevallásnál mindig töltöttünk és azóta is töltünk ki olyan nyomtatványt,ami arra vonatkozik,hogy eltart minket a férjem.) Két éve munkahelyet váltott és ez miatt könyvelőt is és attól kezdve elég döcögős lett a kindergeld érkezése. Másfél éve egyáltalán nem kap kindergeldet. Folyamatosan érdeklődik a könyvelőnél, minden adat rendben van, meg is igényelte( úgy tudom minden évben ki kell tölteni egy nyomtatványt erre vonatkozóan,ugyanúgy,mint itthon az iskolalátogatási). Tulajdonképp sok mindent lehet hallani,hogy létszámcsökkentés volt a hivatalban;meg direkt visszatartják a sok kamu igénylő miatt akik csak ez miatt mennek ki. Nem tudom az igazi okot,ha jogosultak leszünk,akkor úgyis fizetnek majd.Szerencsére nem a kindergeld a fő bevételünk. A férjem különben a bajor részen dolgozik és egy-két hete mondta,hogy valamelyik magyar kollégája megkapta,aki szintén másfél éve nem kapott. Csak ennyit szerettem volna leírni. Egyébként egyetértek vbela64-el! Sok a megélhetési szülő Mo-on is akik csak a csp. és a plusz juttatások miatt szülnek 3-4-5 gyereket,akik csak felnőnek,nem nevelik. Két éve ezeknek az embereknek szabad lett az út Németországba; sokkal több pénzért csinálják ott ugyanezt.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Bár csak ki lehetne szűrni az ingyenélőket! Nem csak innen a fórumról hanem Németországból is, az összeset! Ha rajtam múlna az összes repülne, hogy a lába sem érné a földet!!!vbela64 írta: A véleményem, hogy legalább ezen az oldalon (fórumon) ne a szociális "csalásokra" keressük a lehetőséget.
- vbela64
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 41
szabina8 írta: Sziasztok!
... Folyamatosan érdeklődik a könyvelőnél, minden adat rendben van, meg is igényelte( úgy tudom minden évben ki kell tölteni egy nyomtatványt erre vonatkozóan,ugyanúgy,mint itthon az iskolalátogatási). Tulajdonképp sok mindent lehet hallani,hogy létszámcsökkentés volt a hivatalban;meg direkt visszatartják a sok kamu igénylő miatt akik csak ez miatt mennek ki. ...
Amennyiben egyszer már folyósították, akkor nem kell újra igényelni. Esetleg, ha államot vált (pl: Saarlandból Hessenbe) akkor csak be kell jelenteni a "családügyi" hivatalba. Egyéb esetben államon belül folyamatosan fizetik tovább.
Bár nem tudom, ha a munkáltatón keresztül kapja a pénzt, akkor lehet, hogy az új munkáltató mikor benyújtotta az igényt, akkor nem a folyamatosságot jelentette, hanem újabb igénylést.
De a véleményem; tessék költözni, a gyerekeket iskolába járatni Németországban. És nem kell semmilyen "iskolalátogatási" igazolás.
Igazából ezt Németországban nem is ismerik. (Egyszer próbáltunk kérni, mert Mo.-n kellett.)
- kawkaw
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Rendszerint visszamenőlegesen kifizetik mert a beadási kérelemtől
számítják illetve attól a dátumtól amikor regisztráltak! Akkor lehet
gond, ha a magyar CSP-ot még nem mondtátok le, mert kettőt nem
kaptok!
DCT