Kindergeld
- vbela64
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 41
Most tudok jelentkezni, hogy nekünk szerencsénk volt.gejza írta:
Barátom ...tcsaba írta: Akkor már készítheted is. Nem egy családnak segítettem már és nem tavaly ugyhogy tudom mit beszélek. Sajnos az a tapasztalat, hogy csak az kommentel akinek valami oknál fogva nem jött össze időben.
Nyilván most is vannak olyan környékek (gondolom keleten nincs akkora tömeg), ahol nem ilyen tragikus a helyzet, de hogy most sehol nem jutsz az igénylés leadásától számított 3 héten belül pénzhez, az tuti. Vagy van valaki, aki az elmúlt hónapokban adta be és ilyen gyorsan megkapta?
Nem az én érdekem!
Feleségem első német munkahelyén intézték a dolgot, a gazdasági/személyzeti "kapcsolat tartó". A lényeg, hogy március 1-én lépett be a munkába, és már április 10-én meg is jött az első Kindergeld a bankszámlára. Azóta nincs elmaradás. Hogy pontos legyek ez 2013-ban volt Saarlandban. Azóta költöztünk, mlst Hessenben vagyunk. Egy kicsit izgultunk, hogy mi lesz a költözéskor, de simán semmi gond (késedelem) nem volt, a másik aggódás pedig bankváltásnál volt, de az (új) bank mindent elintézett, megírta a leveleket, a kérvényeket.
Talán az is egy megoldás, hogy nem kell mindent erőszakosan nekünk intézni. Ha van lehetőség, akkor hagyni kell hogy a megfelelő "szakemberek" intézzék. Jobb a "stílusuk" ismerik a "bejáratokat".
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Facebook-on (nem tudom miért nem itt) éppen most írt nekünk Gabi, hogy 10 hónapja híre nincs a Kindergeld-nek. (München) Hol máshol.gejza írta: Vagy van valaki, aki az elmúlt hónapokban adta be és ilyen gyorsan megkapta?
- jotty75
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
- vbela64
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 41
Gondolok itt arra, hogy mindenki saját maga intézi (írogatja a leveleket, kérvényeket, bizonyításokat), és nem jut előrébb. Ha a munkáltató "személyzeti", Bér- vagy Adócsoportja akkor megvan pillanatok alatt.
Lehet, hogy egy ügyintéző kezébe kerül, elolvassa, gondolja: megint egy "bevándorló".
Biztos nem úgy kezeli az ügyet, mintha egy adófizető cégtől jön a megfelelő nyomtatvány, helyesírási hiba nélkül (itt a nyelvhelyességre, szó használatra is gondolok), akár elektronikus úton.
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
- Köszönetek: 1145
Simán. Nem ritkán a "magyarul" itt írt hozzászólásokat, kérdéseket sem érteni.vbela64 írta: Biztos nem úgy kezeli az ügyet, mintha egy adófizető cégtől jön a megfelelő nyomtatvány, helyesírási hiba nélkül (itt a nyelvhelyességre, szó használatra is gondolok), akár elektronikus úton.
Ettől függetlenül még a sajtóban is írtak már róla, hogy tartományonként eltérő átfutási idővel de jellemzően el vannak csúszva az ügyintézésben. Ezért is írtam, hogy nem kéne már a hónap végére kalkulálni vele!
- gejza
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 464
Milchreis wird super lecker, wenn man es kurz vor Ende der Garzeit durch ein saftiges Steak ersetzt.....