Kindergeld
- AiRLAC
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- steve77
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Egy hozzáértő segítségét szeretném kérni.
Azt szeretném tudni, hogy ha én Németországban dolgozok, a feleségem pedig Magyarországon dolgozik, a 3 és fél éves kislányunk is otthon jár oviba, akkor én itt kint tudom-e igényelni a családi pótlékot (kindergeld), vagy ahhoz mindkét szülőnek németben kellene dolgoznia és a gyereknek is kint kellene lennie?
Előre is köszönöm a választ.
- AiRLAC
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 55
steve77 írta: Kedves fórumozók.
Egy hozzáértő segítségét szeretném kérni.
Azt szeretném tudni, hogy ha én Németországban dolgozok, a feleségem pedig Magyarországon dolgozik, a 3 és fél éves kislányunk is otthon jár oviba, akkor én itt kint tudom-e igényelni a családi pótlékot (kindergeld), vagy ahhoz mindkét szülőnek németben kellene dolgoznia és a gyereknek is kint kellene lennie?
Előre is köszönöm a választ.
Nekem csak attól a naptól folyósították amikor a gyerekek bejelentkeztek a német címünkre (hiába mondtam le már 4 hónappal előtte az otthoni családi pótlékot). Indoklás nem volt, illetve annyi hogy ez a szabály. Mástól viszont hallottam az ellenkezőjéről is, tehát csak az apa tartózkodott Németországban, és mégis kaptak. Majd talán még valaki kisegít egy jogszabályidézettel a hozzáértők közül
- MRSNIPER
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 1
Ha az egyik szülő dolgozik Németbe, a gyerek otthon van Magyarországon a másik szülővel, akkor családi pótlék különbözetet lehet igényelni.
- STunde67
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 11
- koelle
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 14
MRSNIPER írta: Sziasztok
Ha az egyik szülő dolgozik Németbe, a gyerek otthon van Magyarországon a másik szülővel, akkor családi pótlék különbözetet lehet igényelni.
Szia,
az, hogy a különbözetet kapjatok e meg, vagy a teljes összeget nemetorszagban, nem igenyles kerdese. A jogosultsagot a Familienkasse fogja eldönteni.
Ha a magyarorszagon elö szülönek van biztositasi jogviszonya (pl.: munkaviszony vagy GYED), akkor a különbözet jar.
Ha a magyarorszagon elö szülönek nincs biztositasi jogviszonya (pl.: GYES) akkor a teljes összeg jar. (ilyenkor a GYES-t is megszünetetik)
Mindket esetben az "Antrag auf Kindergeld - AUSLAND" nyomtatvanyt kell kitölteni, mivel a csaladtagok magyarorszagon elnek.
(Familienkasse altal adott info szerint)