Szülés Németországban
- Eva10
- Látogató
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- astarta
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 181
Ha a vállalkozóból alkalmazott lesz, akkor mindenképp dönthet állami mellett is? Akkor is, ha alkalmazottként az éves jövedelme a határ feletti lesz?
De nálunk nem az alkalmazottságon múlik, a férjem most is alkalmazott. Viszont ha az éves fizetése lecsökkenne a határ alá, akkor visszaléphetne, tehát igazad van, vannak kivételes esetek.
De a cél nyilván az, hogy ne ilyen áron lépjen vissza valaki, fizetés lecsökkenése, hanem szabad akaratból, de olyan mód meg nincs rá.
- timi2012
- Látogató
- Attila_BRD
- Nem elérhető
- Elite Member
- Köszönetek: 204
- angelika84
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Na hol is kezdjem 1 éve dolgozom németországban, de eddig magyar cégen keresztü. Most 3 hete sikerült elhelyezkednem egy német cégnél, szóval most már itt van egészség biztosításom. Albérletben lakom. A napokban derült ki hogy kisbabát várok. A párom német állampolgár, de nem vagyunk összeházasodva. Az lenne a kérdésem, tud e valaki felvilágosítást adni ebben az esetben mire számíthatok itt kinn? A magyar munkaügyi törvény ugye azt írja, hogy próba idő alatt simán elbocsájtható egy kismama, nem védi a törvény. Itt kinn mi a helyzet? Ha elbocsájtanak kapok e itt kinn valami támogatást vagy nem? Tudja valaki mennyi bedolgozott időnek kell lennie, hogy valami támogatást kapjak? Nagyon nem vagyok képben mi lesz most Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!!!
Üdv.: Angelika
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Kedves Angelika!angelika84 írta: Sziasztok!
Na hol is kezdjem 1 éve dolgozom németországban, de eddig magyar cégen keresztü. Most 3 hete sikerült elhelyezkednem egy német cégnél, szóval most már itt van egészség biztosításom. Albérletben lakom. A napokban derült ki hogy kisbabát várok. A párom német állampolgár, de nem vagyunk összeházasodva. Ha elbocsájtanak kapok e itt kinn valami támogatást vagy nem? Angelika
Ha kötetlen, fix a munkaszerződésed és nem 1 éves vagy más dátumhoz kötött, akkor ha bejelented a terhességed, nem bocsájthatnak el! Ha a szerződésed azonban dátumhoz kötött, akkor nem kötelesek meghosszabbitani a szerződést! Úgy tudom, hogy a szülés után fél évig jár támogatás, de nem tudom az összegét, hogy hány %-a a fizetésednek! Kindenrgeld jár azonnal az élveszületés után! Gyermeked lehet német állampolgár az apja jogán és lehet magyar is ha így akarjátok. Ma már a kettős állampolgárság sem gond. (A fiam is az, igza ő már 1980-bsn született.) Szerintem esetetekben előnyösebb lenne, ha összházasodnátok.
DCT