Szülés Németországban
- eszbor
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
10 éve 8 hónapja #35449
Írta: eszbor
eszbor válaszolt a következő témában: Szülés Németországban
Sziasztok!
Nem tudom, hogy él-e még ez a téma, felteszem a kérdésemet hátha tud valaki segíteni, válaszolni.
Férjem egy éve én pedig 3 hónapja élek kint Németországban. Mind a kettönknek van munkája (az enyém minijob), és betegbiztosításunk. Van albérletünk és már elég biztos alapokon állunk. Tervezgetjük a családalapítást. Ugyan még nem vagyok terhes, de már nagyon foglalkoztat a téma és szeretnék minél többet tudni az itteni folyamatról, hogy amikor aktuálissá válik akkor tudja, hogy mit kell tennem. Szó, ami szó. Érdekelne, hogy valaki a közelmúltban szült-e idekint és megköszönném, ha leírná nekem a folyamatot, hogy hogyan is megy ez. Gondolok itt terhes gondozásra, választott orvos, vizsgálatok, szükséges papírok...stb... Vannak-e itt is olyan lehetöségek, mint otthon, hogy pl.: még a szülés elött megtekinteni a vajúdó szobát, szülö szobát, stb...
Nagyon megköszönném a válaszokat!
Eszter
Nem tudom, hogy él-e még ez a téma, felteszem a kérdésemet hátha tud valaki segíteni, válaszolni.
Férjem egy éve én pedig 3 hónapja élek kint Németországban. Mind a kettönknek van munkája (az enyém minijob), és betegbiztosításunk. Van albérletünk és már elég biztos alapokon állunk. Tervezgetjük a családalapítást. Ugyan még nem vagyok terhes, de már nagyon foglalkoztat a téma és szeretnék minél többet tudni az itteni folyamatról, hogy amikor aktuálissá válik akkor tudja, hogy mit kell tennem. Szó, ami szó. Érdekelne, hogy valaki a közelmúltban szült-e idekint és megköszönném, ha leírná nekem a folyamatot, hogy hogyan is megy ez. Gondolok itt terhes gondozásra, választott orvos, vizsgálatok, szükséges papírok...stb... Vannak-e itt is olyan lehetöségek, mint otthon, hogy pl.: még a szülés elött megtekinteni a vajúdó szobát, szülö szobát, stb...
Nagyon megköszönném a válaszokat!
Eszter
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
10 éve 8 hónapja #35450
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Szülés Németországban
A vajúdó szoba megtekintését kivéve szerintem a topikban minden infót megtalálsz, olvass vissza!
Ha mégsem akkor tedd fel a kérdésedet (a pontos kérdést!)!
Kösziiii
Ha mégsem akkor tedd fel a kérdésedet (a pontos kérdést!)!
Kösziiii
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső
A következő felhasználók mondtak köszönetet: eszbor
- kindit
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 2
10 éve 8 hónapja #35470
Írta: kindit
kindit válaszolt a következő témában: Szülés Németországban
Minden kórháznak vannak nyílt napjai, nézz utána az interneten, a te városodban melyiknek mikor. Akkor megmutatják a vajúdószobát, és elmondják a protokollt is. Lehet szülésfelkészítőre is járni, ingyenes, a biztosítód fizeti.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, eszbor
- eszbor
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
10 éve 7 hónapja #35836
Írta: eszbor
eszbor válaszolt a következő témában: Szülés Németországban
Valamelyik topik-ban olvastam, hogy már amikor várandós vagyok be kell menni a konzulátusra bejelenteni, hogy a gyermekem itt fog születni Németországban és ők adnak egy igazolást, hogy a születendő gyermek magyar állampolgár (apa, anya magyar áp.). Ezt a papírt kell leadni a kórházban az anyakönyvezéskor, különben a gyermek hontalanul születik és csak akkor kapja megy az áp.-ot, ha hazautaztunk és otthon bejelentettük, hogy született egy gyermekünk.
EZ IGAZ? Tényleg ennyire összetett eljárás?
EZ IGAZ? Tényleg ennyire összetett eljárás?
- juljuh
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
10 éve 7 hónapja - 10 éve 7 hónapja #35847
Írta: juljuh
juljuh válaszolt a következő témában: Szülés Németországban
Szep estet kedves forumozok!
Egy kis segitsegre, nemi informaciora van szuksegem, halas lennek, ha tudnatok valaszolni ha nem is az osszes, de legalabb nehany kerdesemre.
5 eve mar kulfoldon elek, ebbol tobb, mint 4 evet Angliaban dolgoztam, majd megismerkedtem a volegenyemmel (hamarosan ferjem), varandos lettem es atkoltoztem hozza Nemetorszagba (iden februarban). Most kezdem meg a 14. hetemet. Az eskuvonkig az altalam Angliaban megigenyelt EU-s biztositasi kartyat hasznalom, eddig minden gond nelkul, a vizsgalatok soran. Mar megkaptam a Mutterpass-omat is ( ami a masodik orvosi latogatas kerul a kismamahoz, ezt csak azert irom, mert esetleg fontos informacio lehet mas anyukaknak, s ezzel a mutterpassal lehet hebamme-t keresni, valasztani).
Nekem meg van Magyarorszagon bejelentett lakcimem, s a varandossagom alatt nem szeretnek tobb orat utazni, hogy eljussak a konzulatusra s leadjam a szemelyimet s lakcim kartyamat, okozhat e szamomra ez valami fele hatranyt, ha csak kesobb, a gyermek szuletese utan intezem ezt el? Hozzatennem, hogy Nemetorszagba valo megerkezesem utan szinte azonnal elmentunk a varoshazara bejelenteni, hogy itt vagyok, hol elek, kaptam is errol egy papirt.
Elore is koszonom, ha valaszaitokkal tudtok nekem, nekunk kicsit segiteni!
Julia
Egy kis segitsegre, nemi informaciora van szuksegem, halas lennek, ha tudnatok valaszolni ha nem is az osszes, de legalabb nehany kerdesemre.
5 eve mar kulfoldon elek, ebbol tobb, mint 4 evet Angliaban dolgoztam, majd megismerkedtem a volegenyemmel (hamarosan ferjem), varandos lettem es atkoltoztem hozza Nemetorszagba (iden februarban). Most kezdem meg a 14. hetemet. Az eskuvonkig az altalam Angliaban megigenyelt EU-s biztositasi kartyat hasznalom, eddig minden gond nelkul, a vizsgalatok soran. Mar megkaptam a Mutterpass-omat is ( ami a masodik orvosi latogatas kerul a kismamahoz, ezt csak azert irom, mert esetleg fontos informacio lehet mas anyukaknak, s ezzel a mutterpassal lehet hebamme-t keresni, valasztani).
Nekem meg van Magyarorszagon bejelentett lakcimem, s a varandossagom alatt nem szeretnek tobb orat utazni, hogy eljussak a konzulatusra s leadjam a szemelyimet s lakcim kartyamat, okozhat e szamomra ez valami fele hatranyt, ha csak kesobb, a gyermek szuletese utan intezem ezt el? Hozzatennem, hogy Nemetorszagba valo megerkezesem utan szinte azonnal elmentunk a varoshazara bejelenteni, hogy itt vagyok, hol elek, kaptam is errol egy papirt.
Elore is koszonom, ha valaszaitokkal tudtok nekem, nekunk kicsit segiteni!
Julia
- Gergoo
- Nem elérhető
- Administrator
- Working on it
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1145
10 éve 7 hónapja #35848
Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Szülés Németországban
Bárki is válaszol, kérem kérdésenként egy hozzászólásban tegye, hogy a megfelelő topikba mozgathassam majd!
Julia, Te pedig legközelebb ne kérdezz egy hozzászólásban több témába való dologról!
Kösziiiiiiiiiiiii
Julia, Te pedig legközelebb ne kérdezz egy hozzászólásban több témába való dologról!
Kösziiiiiiiiiiiii
Német hitel 2,9%
---
Német biztosítások
---
Németországi álláshirdetések
---
Autóbiztosítás
---
Németországi társkereső