Német betegbiztosítás
- Eva10
- Látogató
Termeszetesen van neki itt privat biztositasa. Csak a magyar is megvan meg. Es el, nem tudom, miert, azt mondta a magyar könyvelöm, hogy 18 ev alatt, ha van magyar bejelentett lakcime, akkor van biztositasa is.
Persze a 20 000-et ,majd beadjuk a biztositonak, mar amikor normalis szamlat is kapunk. En nem mehetek at allamiba, mert valtozatlanul vallalkozo vagyok, ill Freiberuflich. Ha dolgozom mashol is, akkor Honorarvertraggal, es szamlat irok.( ez van is, negyedevente 1-2x). Megkerdeztük, a gyereket sem lehet allamiba vinni, csak majd ha befejezi a közepiskolat, es akkor lehet majd kiegeszitö privatot kötni hozza.
Utananezek, de ketlem, hogyha TAJ szam nelkül kertük volna a vizsgalatot, akkor 66 000-t kifizetnenek ezert. De megnezem, es majd megirom az eredmenyt.
Sajnos azt latom, hogy a magyar dijak gyakran dragabbak, mint az itteni privat dijak.
szia:
Eva
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Eva10 írta: Szia Decotext,
Termeszetesen van neki itt privat biztositasa. Csak a magyar is megvan meg. Es el, nem tudom, miert, azt mondta a magyar könyvelöm, hogy 18 ev alatt, ha van magyar bejelentett lakcime, akkor van biztositasa is.
Persze a 20 000-et ,majd beadjuk a biztositonak, mar amikor normalis szamlat is kapunk. En nem mehetek at allamiba, mert valtozatlanul vallalkozo vagyok, ill Freiberuflich. Ha dolgozom mashol is, akkor Honorarvertraggal, es szamlat irok.( ez van is, negyedevente 1-2x). Megkerdeztük, a gyereket sem lehet allamiba vinni, csak majd ha befejezi a közepiskolat, es akkor lehet majd kiegeszitö privatot kötni hozza.
Utananezek, de ketlem, hogyha TAJ szam nelkül kertük volna a vizsgalatot, akkor 66 000-t kifizetnenek ezert. De megnezem, es majd megirom az eredmenyt. Sajnos azt latom, hogy a magyar dijak gyakran dragabbak, mint az itteni privat dijak.
szia:
Eva
Tudtommal egy vállalkozó is lehet az állami
biztosításban! Ez valamikor ugyanis változott!
DCT
- Eva10
- Látogató
Sajnos nekem az elejen ezt nem mondtak, most meg mar nem tudok atmenni.
Ha nem kell feltetlenül, ezert nem mennek alkalmazottnak. Azt hiszem, akkor at lehetne menni.
szia:
Eva
- Leo
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Én végigolvastam az egész topicot, és minden ide vonatkozó részt, azonban arról nem tudok érdemben képet összerakni a fejemben, hogy a mi esetünkben mi a legjobb és persze leg zsebbarátabb megoldás.
A mi rövid történetünk a következő.
Én németországban dolgozom egy húsipari cégnél, azonban kiküldetésben, nem rövid távú munka, hanem állandó hosszútávra.
Ergo bejelentve magyarországon vagyok egy Kft.-nél.
Van egy német jövedelmem, amiből levonnak egy X összeget, amelyet magyarországon megkapok utalva forintban ez képezi a magyar bejelentésem utáni fizetésem és az utánam fizetett járulékok alapját.
Ezen felül €-ban kapok idekint készpénzes fizetést is.
Feleségem kint él velem, én a munkám után váltottam ki az úgynevezett
EU-s biztosítási kártyát, az övét pedig úgy, hogy otthon fizetjük utána az 5100 forintot.
Ezzel semmi baj nincs, hiszen a leírtakkal ellentétben mindenhol elfogadják a kártyát, csak a negyedéves Praxisgebühr-t kell minden !!!AKTUÁLIS!!! negyedévre fizetni,amennyiben az ember betegellátásra szorul. Ha nem mész orvoshoz ezt nem fizetteti ki senki.
Párom állapotos lett, eljártunk terhesgondozásra, mindent fedezett az EU-s kártya, szültünk, mindent fedezett az EU-s kártya. Anyakönyveztettük a gyereket németországban, de TAJ számot nem kapott, mivel mi sem vagyunk itt biztosítottak.
Sőt ellátni is csak "Privatpazient"-ként akarják, horribilis összegekért.
Minket egy olyan biztosítás érdekelne, amely a család minden tagjára vonatkozna és nem kerülne 4-500 euróba havonta, mert sajnos ez nagyon nem fér bele a sok apró holmi után. Minden tartalékunk a pici berendezésére és érkezésére fordítottunk, a mostani fizum pedig lakbér mellett hát hogy is mondjam elég kevésnek bizonyul egy komolyabb biztihez.
Magán biztosító nem jó, mert családtag nem vonható be.
Én a Technikerre gondoltam, bár ott is ezeket az árakat láttam.
Mielőbbi segítségeteket és ötleteiteket várjuk.
Üdv, Leo
- abraham64
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 19
Mi is a Techniker-nél vagyunk biztosítva, úgynevezett családi biztosításunk van a férjem után az egész családnak, mi 379 Euro-t fizetünk 2 felnőtt és 2 gyerek.
- Eva10
- Látogató
Ha Ti Magyarorszagon vagytok biztositva, akkor logikusan a gyermeketeknek is automatikusan biztositva kellene lennie, vagy rosszul tudom?
szia:
Eva