Német betegbiztosítás

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hónapja #7094 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Decotext,

Termeszetesen van neki itt privat biztositasa. Csak a magyar is megvan meg. Es el, nem tudom, miert, azt mondta a magyar könyvelöm, hogy 18 ev alatt, ha van magyar bejelentett lakcime, akkor van biztositasa is.
Persze a 20 000-et ,majd beadjuk a biztositonak, mar amikor normalis szamlat is kapunk. En nem mehetek at allamiba, mert valtozatlanul vallalkozo vagyok, ill Freiberuflich. Ha dolgozom mashol is, akkor Honorarvertraggal, es szamlat irok.( ez van is, negyedevente 1-2x). Megkerdeztük, a gyereket sem lehet allamiba vinni, csak majd ha befejezi a közepiskolat, es akkor lehet majd kiegeszitö privatot kötni hozza.
Utananezek, de ketlem, hogyha TAJ szam nelkül kertük volna a vizsgalatot, akkor 66 000-t kifizetnenek ezert. De megnezem, es majd megirom az eredmenyt.
Sajnos azt latom, hogy a magyar dijak gyakran dragabbak, mint az itteni privat dijak.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
13 éve 2 hónapja #7100 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Eva10 írta: Szia Decotext,

Termeszetesen van neki itt privat biztositasa. Csak a magyar is megvan meg. Es el, nem tudom, miert, azt mondta a magyar könyvelöm, hogy 18 ev alatt, ha van magyar bejelentett lakcime, akkor van biztositasa is.
Persze a 20 000-et ,majd beadjuk a biztositonak, mar amikor normalis szamlat is kapunk. En nem mehetek at allamiba, mert valtozatlanul vallalkozo vagyok, ill Freiberuflich. Ha dolgozom mashol is, akkor Honorarvertraggal, es szamlat irok.( ez van is, negyedevente 1-2x). Megkerdeztük, a gyereket sem lehet allamiba vinni, csak majd ha befejezi a közepiskolat, es akkor lehet majd kiegeszitö privatot kötni hozza.
Utananezek, de ketlem, hogyha TAJ szam nelkül kertük volna a vizsgalatot, akkor 66 000-t kifizetnenek ezert. De megnezem, es majd megirom az eredmenyt. Sajnos azt latom, hogy a magyar dijak gyakran dragabbak, mint az itteni privat dijak.
szia:
Eva

Tudtommal egy vállalkozó is lehet az állami
biztosításban! Ez valamikor ugyanis változott!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hónapja #7108 Írta: Eva10

Szia Decotext,

Sajnos nekem az elejen ezt nem mondtak, most meg mar nem tudok atmenni.
Ha nem kell feltetlenül, ezert nem mennek alkalmazottnak. Azt hiszem, akkor at lehetne menni.

szia:
Eva

Több
13 éve 2 hónapja #7191 Írta: Leo
Leo válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Sziasztok kedves fórumozók!

Én végigolvastam az egész topicot, és minden ide vonatkozó részt, azonban arról nem tudok érdemben képet összerakni a fejemben, hogy a mi esetünkben mi a legjobb és persze leg zsebbarátabb megoldás.

A mi rövid történetünk a következő.

Én németországban dolgozom egy húsipari cégnél, azonban kiküldetésben, nem rövid távú munka, hanem állandó hosszútávra.
Ergo bejelentve magyarországon vagyok egy Kft.-nél.
Van egy német jövedelmem, amiből levonnak egy X összeget, amelyet magyarországon megkapok utalva forintban ez képezi a magyar bejelentésem utáni fizetésem és az utánam fizetett járulékok alapját.
Ezen felül €-ban kapok idekint készpénzes fizetést is.
Feleségem kint él velem, én a munkám után váltottam ki az úgynevezett
EU-s biztosítási kártyát, az övét pedig úgy, hogy otthon fizetjük utána az 5100 forintot.
Ezzel semmi baj nincs, hiszen a leírtakkal ellentétben mindenhol elfogadják a kártyát, csak a negyedéves Praxisgebühr-t kell minden !!!AKTUÁLIS!!! negyedévre fizetni,amennyiben az ember betegellátásra szorul. Ha nem mész orvoshoz ezt nem fizetteti ki senki.
Párom állapotos lett, eljártunk terhesgondozásra, mindent fedezett az EU-s kártya, szültünk, mindent fedezett az EU-s kártya. Anyakönyveztettük a gyereket németországban, de TAJ számot nem kapott, mivel mi sem vagyunk itt biztosítottak.
Sőt ellátni is csak "Privatpazient"-ként akarják, horribilis összegekért.
Minket egy olyan biztosítás érdekelne, amely a család minden tagjára vonatkozna és nem kerülne 4-500 euróba havonta, mert sajnos ez nagyon nem fér bele a sok apró holmi után. Minden tartalékunk a pici berendezésére és érkezésére fordítottunk, a mostani fizum pedig lakbér mellett hát hogy is mondjam elég kevésnek bizonyul egy komolyabb biztihez.
Magán biztosító nem jó, mert családtag nem vonható be.
Én a Technikerre gondoltam, bár ott is ezeket az árakat láttam.
Mielőbbi segítségeteket és ötleteiteket várjuk.
Üdv, Leo

Több
13 éve 2 hónapja #7203 Írta: abraham64
abraham64 válaszolt a következő témában: Német betegbiztosítás

Szia Leo!
Mi is a Techniker-nél vagyunk biztosítva, úgynevezett családi biztosításunk van a férjem után az egész családnak, mi 379 Euro-t fizetünk 2 felnőtt és 2 gyerek.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
13 éve 2 hónapja #7209 Írta: Eva10

Szia Leo,

Ha Ti Magyarorszagon vagytok biztositva, akkor logikusan a gyermeketeknek is automatikusan biztositva kellene lennie, vagy rosszul tudom?

szia:
Eva