Német betegbiztosítás
- kema82
- Látogató
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Eva10 írta: Mint kesöbb kiderült, feleslegesen, mert mint egyetemista alapbol biztositva volt.Kesöbb amikor kijött, es a baratjaval,kesöbb ferjevel lakott, ez ugyanugy volt, illetve most a ferje utan van biztositva mar.
Na, pontosan utána néztem! A törvény kimondja, hogy addig biztosított a gyerek (alapból ahogy mondod) vagy is a szülök után, amig "Kindergeld" (családipótlék) van, vagy amíg be nem töltötte a 27. életévét. Ez most megváltozott, s a határ 25. életév!
Tehát a mostani törvények alapján a 25. szülinapjáig
biztosított, ha tanul, illetve, ameddig a "Kindergeld" jár!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Eva10
- Látogató
Köszönöm. Ez azt jelenti, hogy a 17 eves lanyom is alapbol biztositott? Akkor is ha en privat biztositott vagyok? Apja sajnos meghalt, igy utana nem tud biztositott lenni. Mert akkor esetleg elegendö lenne csak kiegeszitöt kötnöm ra?
Es: mi van akkor, ha 25. eve utan is tanul? Akkor hogyan biztositott, ha esetleg nincs ferje?
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Eva10 írta: Szia Decotext,Köszönöm. Ez azt jelenti, hogy a 17 eves lanyom is alapbol biztositott? Akkor is ha en privat biztositott vagyok? Apja sajnos meghalt, igy utana nem tud biztositott lenni. Mert akkor esetleg elegendö lenne csak kiegeszitöt kötnöm ra?Es: mi van akkor, ha 25. eve utan is tanul? Akkor hogyan biztositott, ha esetleg nincs ferje?
szia:
Eva
Nem biztosított "alapból"!!!
Sajnos a privát biztosításnál más a helyzet. Ott minden személy után KÜLÖN kell biztositást kötnöd, s gyermeked nem bizosított autómatikusan! Az általam leírt 25 éves korhatár a törvényes (állami) biztosításoknál van (családi biztositási rendszer)! Gondolom azért ez nem lesz nehéz nálad anyagilag, hiszen egy bizonyos kereseti szint kell ahoz, hogy privát bizosítást köthess!
Azt viszont nem tudom, hogy a gyermekedet lehet e így a törvényes (állami) biztosítónál biztosítani!?
DCT
- Eva10
- Látogató
Köszönöm, majd utananezek, lehet-e allami biztositott a lanyom, es ha igen, hogy jobb, kiegeszitöt kötni ra, vagy marad a privat.
Sajnos, amikor meg nem volt meg a jövedelem, akkor is privat voltam vallalkozokent.
Ami viszont erdekes, hogy nekem azt mondtak, amig van Magyarorszagon allando lakcime, a kislanyom 18 eves koraig alapbol biztositott.
Es mivel a magyar egeszsegügy dijai olyanok, hogy meg a privat biztosito sem fizeti ki szerintem, ezt igenybe is vettük mar. Volt egy vizsgalat maganklinikan, ami magyar TAJ szammal 20 000,- Ft volt, anelkül 66 000 lett volna. Azt mondtak, semmit nem terit nekik a tb. Nana, hogy a 20 000-t kertük. Azota sem irtak rendes szamlat meg.
szia:
Eva
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Eva10 írta: Volt egy vizsgalat maganklinikan, ami magyar TAJ szammal 20 000,- Ft volt, anelkül 66 000 lett volna. Azt mondtak, semmit nem terit nekik a tb. Nana, hogy a 20 000-t kertük. Azota sem irtak rendes szamlat meg.
Kedves Éva, én mindenképpen itt biztosítanám a gyerkőcöt! Az itteni biztosítás állja az otthoni kezeléseket. Fordítva, rendszerint problémás!
UI: érdeklődj, hogy átmehetsz-e az állami biztosításba. Nehéz, de nem lehetetlen! Rendszerint a gond az, ha valaki vállalkozik majd később alkalmazott lesz!
DCT