Munkanélküli segély Németországban
- woston67
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
26,5 évet dolgoztam M.on 1 munkahelyen. M.on nem igényeltem munkanélküli segélyt. Most itt élek N.o-ban, október óta järok a VHS-be integräciós kurzra, 1ó 1 Euro, még nem dolgozom. Tavaly októberben bejeletkeztem Karlsruheban a munkaügyi központba.
Kérdésem lenne, hogy igényelhetnék-e itt segélyt, ha van mär 26,5 éves munkaviszonyom
M.o-ról, vagy csak az itt ledolgozott idö szämít?
Köszönöm
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- babi35
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Van egy ismerösöm aki 1 évet dolgozott szakácsként bejelentve Németországban.
A kérdésem az lenne hogy jár-e neki kint munkanélküli segély? És 1 év munkaviszony után kb hány hónapig kapná?
Köszönöm.
Mindenkinek sok szerencsét és kitartást kivánok!
Üdv: Gabi
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Igényleni igénylehetsz de nem jár munkanelküli segély, mert itt a BRD-ben nem volt munkaviszonyod!woston67 írta: Sziasztok, 26,5 évet dolgoztam M.on 1 munkahelyen. M.on nem igényeltem munkanélküli segélyt. Most itt élek N.o-ban, október óta järok a VHS-be integräciós kurzra, 1ó 1 Euro, még nem dolgozom. Tavaly októberben bejeletkeztem Karlsruheban a munkaügyi központba.
Kérdésem lenne, hogy igényelhetnék-e itt segélyt, ha van mär 26,5 éves munkaviszonyom
M.o-ról, vagy csak az itt ledolgozott idö szämít?Köszönöm
DCT
- keeek
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 35
DECOTEXT írta:
Igényleni igénylehetsz de nem jár munkanelküli segély, mert itt a BRD-ben nem volt munkaviszonyod!woston67 írta: Sziasztok, 26,5 évet dolgoztam M.on 1 munkahelyen. M.on nem igényeltem munkanélküli segélyt. Most itt élek N.o-ban, október óta järok a VHS-be integräciós kurzra, 1ó 1 Euro, még nem dolgozom. Tavaly októberben bejeletkeztem Karlsruheban a munkaügyi központba.
M.o-ról, vagy csak az itt ledolgozott idö szämít?Köszönöm
szerintem EU-n beluli munka szamit, probald meg, ha mas nem, akkor eliranyitanak valami munkakozvetitohoz..
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Sokan ezt hiszik, de ez nem megy. Képzled el, hogy fél Románia, Lengyelország és fél Bulgária idejönne és "követelné" EU jogon a támogatásokat, s közben semmit nem fizettek itt a nagy lábosba! Szerintem kell német munkaviszony is. Miből fizesse szerinted a német állam ezt? Gondolod, hogy a magyar állam ide küldi az otthon befizetett ősszeget? Na, ne! S mennyit küld? Még arra sincs nekik, amit otthon kell kifizetniük...... Egyébként a nyugdijam is igy lesz. Már meg van írásban, hogy hogyan számolják majd az EU nyugdijat. Minkét ország részarényosan fizeti. Az itteni rész (járulékos éveke) a BRD az otthonit Mo. Csak egy számit be kölcsönösen, a munkába eltöltött év, de a német nem fizet a magyar évekért, csak mint pontszám számit.keeek írta: szerintem EU-n beluli munka szamit, probald meg, ha mas nem, akkor eliranyitanak valami munkakozvetitohoz..
DCT
- Firma
- Nem elérhető
- Senior Member
- Cégalapítás