Szobalány állás és fizetés

Több
12 éve 9 hónapja #13860 Írta: Athene
Athene válaszolt a következő témában: Szobalány állás és fizetés

Sajnos még nem tudom, hogyan lehet megélni, mivel rezsit nem fizetek. A kaját veszem meg, amit megfőzök 5 főre, de így is vita van. Sokat eszik a 14 éves kamasz lány, állandóan éhes, nem beszélve az én 9 éves fiam is mindig az!
Napi 2 csomag 750g toszt kenyér fogy el, csomagja 0,79 cent. Mellette valamit főzni is kell, mert nem is tudom mi lenne, lehet, hogy engem ennének meg a végén! :))))
Ha majd okosabb leszek, akkor kielégítem a válaszomat, hogyan tudunk megélni Hamburgban! Egyenlőre úgy látom, hogy nehezen, még azt is mondhatom, hogy rosszabbul mint Mo.gon.
Nem tudom, hogy más hol és miket tud vásárolni, nálunk a sláger a sajt, felvágottak,tej,és néha nasik.
Real,Netto,Edeka,Lidl,Aldi,Toom markt általában ezekben vásárolok.
Nagyon hiányoznak a fűszerek amik ha látok is nekem drágák 2,90€-ért.
A húsokról nem is beszélve amik 8-15€/kg körül mozognak.
Amit látok, hogy minden étkezde, kifőzde tele van és 5-8€ vesznek kajákat.
Biztosan Ők megtehetik mert gondolom, hogy 2000-3000€ keresnek havonta.
Én sajnos még nem tartok itt, de nagyon szeretném én is azt, hogy ne azt nézzem, mi van 1€ alatt és hogy 4-5 embernek elég legyen.
Egyenlőre így állok Hamburgban!

Athene

Athene :)

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 9 hónapja #13868 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Szobalány állás és fizetés

Athene írta: Sajnos még nem tudom, hogyan lehet megélni, mivel rezsit nem fizetek. A kaját veszem meg, amit megfőzök 5 főre, de így is vita van. Sokat eszik a 14 éves kamasz lány, állandóan éhes, nem beszélve az én 9 éves fiam is mindig az!Napi 2 csomag 750g toszt kenyér fogy el, csomagja 0,79 cent. Mellette valamit főzni is kell, mert nem is tudom mi lenne, lehet, hogy engem ennének meg a végén! Ha majd okosabb leszek, akkor kielégítem a válaszomat, hogyan tudunk megélni Hamburgban! Egyenlőre úgy látom, hogy nehezen, még azt is mondhatom, hogy rosszabbul mint Mo.gon.

Ajjaj!
Nos, remélem ezt sokan elolvassák! Külön ajánlom ezt Peteratde forumozó társunknak aki viszont szivesen ad tanácsokat, hogy hogyan csináld. Én bizony nagyon sokszor leirtam a kezdeti nehézségekkel kapcsolatos dolgokat, pláne ha nem párosul megfelelő kreresettel!

Nagyon ajánlom, hogy követeld a szerződéses munakört mert ebből nagy baj lehet, pláne ha 5 embert látsz el. (Öt????) Nem elírás? Ahogy számoltam 2 gyerek, s Te az csak három..... Egyébként amig nem vagy hivatalosan bejelentve családipotlék sincs, vagy van valamilyen trükköd? 2 x 184€ = 368€ amit kidobsz havonta.....azért ez nem semmi ám!

DCT

Több
12 éve 9 hónapja #13870 Írta: kisne
kisne válaszolt a következő témában: Szobalány állás és fizetés

Szio Numma

Én egyszerüen bementem a panzio éttermébe mikor hirdetett, vittem magammal az őnéletrajzomat.
Mikor rendeltünk megkérdeztük a felszolgálot,hogy itt -e a főnők,? ennyi
Ki jőtt beszélgettünk, pár percet, mivel én még nem beszéltem igazán jol , igy lényegében ő beszélt.
Aztán megkérdezte mikor megyek proba napra mondtam bármikor, ő adott időpontot másnapra
;)
Aztán elmentem soha életemben nem dolgoztam még ilyen helyen mindig a magam ura voltam maszek szalonban ;) gondolhatod ,hogy féltem,
De a német kolleganőm nagyon rendes volt mindent megmutatott, és mikor mondtam neki, hogy én nem beszélem jol a nyelvet mert Magyar vagyok. Kőzőlte nem az azámit milyen nemzetiségü hanem, hogy milyen rendet rak itt a panzioba. azota is a legjobb barátnőm imádom :laugh:
Tőbb német csaj jőtt de mentek is pár honap mulva, mert mindig ősszeakaszkodtak a főnőkasszonnyal, és az kirugta őket.
Néha nekem is elegem van bellőle, mert reggel felkészitem a kontinentális reggelit, kijőn ellenőrizni aztán mindig talál valamit ami nem jol csináltam előző reggel még jol csináltam,de másnapra már nem jo :sick: attol függ milyen lábbal kelt fel.
De nyelek egyet, mert nagyon szeretem a munkám nyugis, és rendesen fizetnek, főnőkőm meg szuper, mikor háklis a főnőkasszony azt mondja, ne foglalkozzak vele, ;)
De az ünnepnapokon bizony jol esne ha tőbbet fizetne, de ez van
most éppen megpályáztam egy pedikürős állást, de már voltam tőbb helyen és még sajna mindig a beszéd kevés mármint a német ;) :sick:
Amugy Würzburg előtt élek 35 km-re. és imádok itt élni, a pálya mellett lakom és mindenhová eljutok kocsival.
Szerintem sokkal jobb a megélhetés ilyen helyen mint a nagyvárosokban. :blush: de ugye ez csak az én véleményem ,azután, hogy 2 évig Münchenben éltem.
Üdv.Terézia
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Numma

Több
12 éve 9 hónapja #13876 Írta: pingpong53
pingpong53 válaszolt a következő témában: Szobalány állás és fizetés

Kedves Athene,
Légy szives nézd meg, hogy a környéken nincs-e orosz bolt. Ahol én dolgoztam, laktam /160 ezer lakosú város/ kb. 4-5 orosz bolt volt. Sok mindenben olcsóbb, mint a legismertebb Lidl, Aldi stb. boltok. Gondolok a húsra, szárnyasokra, tészták, teák, gyümölcsök, zöldségek /van mindig petrezselyem!!!/, füszerek. A sajtban, túróban nem vagyok biztos, de túrót pl. találsz olyam mint otthon /tvorog a neve és 30 ill. 20%-os zsirtartalmú/. Érdemes körülnézni, én csak tanácsolni tudom, hátha átmenetileg segit!
Szép vasárnapot! :P

Több
12 éve 9 hónapja #13883 Írta: Athene

Szia Pingpong53!

Megfogom tudakolni, merre vannak ilyen orosz boltok!
Előre is köszönöm a tanácsodat :)
További kellemes napot!

Athene

Több
12 éve 9 hónapja #13884 Írta: Athene

Szia!

Nem elírás az 5 fő! 3-an vannak a tesómék 1felnőtt 2 gyerek + 1 gyerek azaz a fiam + Én!
Tehát vagyunk 2 felnőtt 3 gyerek.
Nem kapok még családit, intézés alatt van, de még Mo-ról nem kaptam meg az igazolást, hogy meddig fizetett a MÁK. Addig pedig nem tudok intézkedni azt mondták.
Ráadásul a gyerek Anyakönyvi kivonatát sem fogadták el, leforditattuk csekély 55€ ért, amit még mindig nem fogadnak el, így megkértem Mo.-ról a Nemzetközit ami tényleg 2000,-Ft volt!
Most éppen azt várom, mert be kell mutatni a hivatalban, ahol bejelentkeztünk!

Nagyon nehézkesen megy minden. A gyerek meg közben már megkapta a Persönliche Identifikationsnummer azaz Személyi azonosító számát. Én még azt sem kaptam meg!
Nem értem, hogyan működik, hogy Én meg semmit nem kapok!

Athene