Szobalány állás és fizetés
- Maya
- Nem elérhető
- Elite Member
- "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
- Köszönetek: 382
Ismerősöm (53 éves), Ausztriában szobalányként és konyhai kisegítőként dolgozik egy kis hotelben.
Szálláson és étkezésen kívül nettó 1100eurót keres havonta.
Mivel a hotel a hegyekben van, így nincs is sok lehetősége a pénzt elkölteni.
Folyékonyan beszél németül, és végzett már ilyen jellegű munkát.
Mivel gyerekei kirepültek, férje elhalálozott, emiatt újból nekivágott, és boldog!
Van ilyen is!
Jobbulást a bajban levőknek!
Maya
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Vicktory
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 0
Nem tudom hogy egyáltalán jó helyen teszem-e fel a kérdést, de mivel én is szobalány vagyok-bár a hivatalos bejelentőlapomon Hotelkraft a megnevezésem-gondoltam jó helyen járok. Szóval az lenne a kérdés hogy Németországba a részmunkaidős állás pontosan meghatározott heti órára van bejelentve? Munkaszerződésem nincs mivel egy kis családi tulajdonban lévő szállodánál vagyok. Így csak azt tudom hogy részmunkaidőre vagyok bejelentve de ezen kívül semmit. Ez normális? Ilyenkor a szabadnapok számát honnan lehet megtudni? Majd csak az első bérpapírról?
A válaszokat előre is köszönöm!
Viki
- Numma
- Nem elérhető
- Junior Member
- Köszönetek: 8
Régen jártam erre....
Hétfőn voltam állásinterjún egy 3 csillagos szállodában szobalánynak,kedden pedig próbanapon...!
A hölggyel próbanap után beszéltem,azt mondta hogy nagyon meg volt velem elégedve és ha tetszik a munka (mondtam neki,hogy igen tetszik) akkor kér két-három napot a papírok elkészítésére és jelentkezni fog!
Nagyon remélem hogy jelentkezni fog...már jártam így a Mekinél is...és a Mekis hölgy már két hete hív!
A szállódás hölgy nagyon kedves,aranyos volt...!!!
8.40et mondott és 49órát egy hétre...!
A szobalányoknak órában számolnak vagy szobánként??
Próbanapomon 12 szobát csináltam meg reggel 9től délután 2ig..!!
Várom a hozzászólásokat,tapasztalatokat...köszönöm előre is..
Üdv: Numma
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Milyen bérpapirra vársz ebben az esetben???Vicktory írta: Munkaszerződésem nincs mivel egy kis családi tulajdonban lévő szállodánál vagyok. Így csak azt tudom hogy részmunkaidőre vagyok bejelentve de ezen kívül semmit. Ez normális? Ilyenkor a szabadnapok számát honnan lehet megtudni? Majd csak az első bérpapírról?A válaszokat előre is köszönöm!Viki
Feketén dolgozol, nem számit bele a nyugdijadba, nincs betegbiztositásod, (táppénz nuku) s ha peched van akkor nem fogsz fizetést sem kapni, ha valami zür van, elszúrod, vagy csak valami nem tetszik a tuljadonos fiának........ Ez így nem kis felelőtlenség magaddal szemben, és nagyon nagy rizikó!!
DCT
- laolaj
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
Feketén dolgozol, nem számit bele a nyugdijadba, nincs betegbiztositásod, (táppénz nuku) s ha peched van akkor nem fogsz fizetést sem kapni, ha valami zür van, elszúrod, vagy csak valami nem tetszik a tuljadonos fiának........ Ez így nem kis felelőtlenség magaddal szemben, és nagyon nagy rizikó!![/quote]
A munkaszerződés nem megléte nem egyenlő a fekete munkával!!!
Attól ugyan úgy bejelenthet, AOK + papírok. Ebben az esetben elkérik iratokat, adatokat. Igen kicsit rizikósabb, hogy nincs szerződés. Bár mikor elküldhet és te csak lesel, illetve ez fordítva is így van. Itt egyedül a korrektség van, ha lehet ilyet kifejezni egy pénzéhes világban. Igen lehet nálam is ez áll fent a jelenlegi munka helyen ami egy kínai!!! Bár nem tenném tűzbe a kezemet...
2 lehetőséged van.
- Első az, hogy vársz az első hónap végéig és várod a pénzt meg a papírt.
- Kettő: megkérded, hogy hol van a betegbiztosításod és hogy mikor jelentett be. Elmész az irodába. Neved és születési dátumod alapján megmondják, hogy van vagy nincs. Van akkor nyugi, ha nincs akkor valami nincs rendben!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
No, ezt majd egyszer fejtsd ki bővebben. Biztosan sokakat megnyugtatna ha valóban van ilyen! Van ugyan a 400 eurós félig-meddig alkalmi munka, de még ilyennél is volt a lányomnak szerődése, amiben pont az volt, hogy mi mennyi, mennyiért és meddig! Várom kimerítő expozédat!laolaj írta: A munkaszerződés nem megléte nem egyenlő a fekete munkával!!!
Irásos szerződés nélkül ott szúrnak ki veled ahol akarnak, s
bizonyos összegen felül, bizony fekete munkának számít!
DCT