Németországi munkát keresek

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #20630 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Prosperus en azokrol beszelek, amik biztosan ujak, mert lattam a területet, amikor nem volt ott solar, most meg tele van. Ettöl függetlenül lehet neked is igazad, en azt irtam le, amit itt lattam.
szia:
Eva

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #20641 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Eva10 írta: Prosperus en azokrol beszelek, amik biztosan ujak, mert lattam a területet, amikor nem volt ott solar, most meg tele van. Ettöl függetlenül lehet neked is igazad, en azt irtam le, amit itt lattam.szia:Eva

Kedves Éva! A magánhazakon levöl redszerek nagyon elenyészö piaci részt képeznek! A másik hogy bejöttek a csapnivaló kinai elemek. Igy ránézésre nem különböznek, de rossz minöségüek és nem tartanak sokáig (sokkal olcsóbbak is)! A német gyártók krizise egyre mélyebb ezért ebben a szakmában nagyon nem valószinü, hogy az otthonról jöttek munkát kapnak!

DCT

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #20644 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Nezd Decotext, biztosan igazad van, es a solar a veget jarja. Ugyanakkor en itt a hazakon is egyre több solart latok, es ezenkivül nagy területeket solarral beepitve. Ezt latom, es többet nem tudok. Egyre több a szelerömü is a környezetemben.

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 5 hónapja #20654 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Nezd Decotext, biztosan igazad van, es a solar a veget jarja. Ugyanakkor en itt a hazakon is egyre több solart latok, es ezenkivül nagy területeket solarral beepitve. Ezt latom, es többet nem tudok. Egyre több a szelerömü is a környezetemben.

Most jöttem haza M.o.ról, ahol kicsit kirándultunk. Tokajba érkeztünk, ahol borzasztó látványban volt részünk. A Tisza és a Bodrog folyón(és persze tovább a Tiszán) magas vízállás van, így hordák a folyók a hordalékot, de nem csak azt, hanem a szemetet. Zajlik a mocsok :dry: :blink: a folyón. A kisebb hajókikötőknél pecázzák a vízből a rönköket, nagyobb ágakat, hogy ne tegyenek kárt semmiben. Azt beszélik az emberek, hogy a szlovákok és az ukránok kukásautó számra önti bele a szemetet. :dry: Volt benne minden: festékes vödör, régi műanyag kerti asztal, rovarirtószeres palack számolatlanul, ciril betűkkel felcímkézett vodkásüveg, gyógyszeres doboz... :sick: :woohoo:
Borzasztó volt látni, hogy mi is történik. Nagyon nagy mennyiségről van szó, így több(száz) ember tudná ezt összeszedni nagy nehézségek árán.
Nem tudok mit hozzáfűzni. Nagy szívfájdalom volt ezt látni.

Több
12 éve 5 hónapja - 12 éve 5 hónapja #20657 Írta: drnapene
drnapene válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok! Ha már megújuló energia:
Gyöngyös Károly Róbert Főiskola
http://alia.karolyrobert.hu/cms/netalon.xml?data_id=3725
(BIO)ENERGETIKAI MÉRNÖKASSZISZTENS
felsőfokú szakképzési szak OKJ 55 810 01 0010 55 01
Ide jelentkezett a párom, szeptemberben kezd. 2 éves suli. Szerintetek?
Igazából webdesigner (papírja nincs róla), az ötlet onnan jött, hogy a közelünkben épülni fog egy Bio-Gáz Üzem, érdekli a dolog. Kicsit benne van a tanulni vágyás, és a muszáj is, mivel nincs illetve minimális webes munkája van.
Ha van hasonló oktatás külföldön is, akkor jövőre mindketten mehetnénk "tanulni" szakmai gyakorlatra. Én a belgyógyász szakvizsgámra készülök. Én szívem szerint kinn is maradnék.
Ő talán Erasmussal jöhetne.
Vélemény? Köszi.

egy tipikus Mérleg :)

Több
12 éve 5 hónapja #20658 Írta: turbouno
turbouno válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Sziasztok,

Lehet nem ez a legmegfelelőbb topic,de sokan is ide írják első posztjukat,szokásos "hol keressek munkát" címmel.

Tervezzük párommal régóta a németországba költözést,de iskola miatt most lett neki igazán aktuális.

Én gépészmérnök végzettséggel rendelkezem,német-angol jól megy,2 évig voltam projektvezető német cégnél itthon,utána 2 évig hasonló munkakör csak angol nyelven.
Van némi 3D tervezői gyakorlatom,rengeteg mindennel foglalkozom munkán kívül is,mint pl. autószerelés,tuning,motorvezérlők építése/programozása,stb.

Párom most végzett,mint kisgyermek gondozó nevelő. Ő sokat tanult németet,de valószínűleg gyakorolni kell anyanyelvi környezetben,mire megbízhatóan megy majd neki.

Kérdés az lenne,szerintetek milyen esélyekkel indulunk a német piacon? A cél Dortmund környéke lenne,arrafelé van ismerős. Indulótőke kb 5000€, saját kocsi,jogsi van.

Lakásbérlés tényleg csak munkahellyel lehetséges? Felajánlották az ismerősök,hogy lakhatunk náluk,amíg nem találunk lakást,de mégsem szeretnék visszaélni a jóindulatukkal,ha először munka kell és csak aztán tudunk lakást bérelni.

Nézegetem a környéken a hirdetéseket,leginkább produktionsmitarbeiter-t keresnek,amivel nem is lenne gondom,nem cél,hogy azonnal mérnökként tudjak elhelyezkedni,az túl utópisztikus lenne.

Jelenleg is van munkám itthon,de az igazat megvallva nem látom a jövőt,hogy hogy lehet majd boldogulni a hazámban egy fiatal párnak,különösebb szülői segítség nélkül.

Köszi előre is a hozzászólásokat!