Németországi munkát keresek
- prosperus
- Nem elérhető
- Elite Member
- Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
- Köszönetek: 383
az hogy te kimondottan eldöntötted, hogy Dortmund környeke lenne jo,
mert ott vannak az ismeröseid, akkor nekik kellene neked segiteni
illetve tamogatni munkat keresni.
Ha a munkaltatonak joga van eldönteni, hogy te hol dolgozol, akkor
tudunk segiteni.
Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Gépészmérnökként itt pályázz! A cég gyakorlatilag minden szakembert felszív, pláne gépészmérnököket nyelvtudással: >> BRTRANDT Azzal ne foglalkozz, ha a lapon nem találsz munkahylei kiírást. Csak pályázzd meg nyugdotan! A cég országszerte (BRD) több kirendeltséggel is rendelkezik. Sőt, Bécsben is ott vannak!turbouno írta: Sziasztok,Lehet nem ez a legmegfelelőbb topic,de sokan is ide írják első posztjukat,szokásos "hol keressek munkát" címmel.Tervezzük párommal régóta a németországba költözést,de iskola miatt most lett neki igazán aktuális.Én gépészmérnök végzettséggel rendelkezem,német-angol jól megy,2 évig voltam projektvezető német cégnél itthon,utána 2 évig hasonló munkakör csak angol nyelven.Van némi 3D tervezői gyakorlatom,rengeteg mindennel foglalkozom munkán kívül is,mint pl. autószerelés,tuning,motorvezérlők építése/programozása,stb.Párom most végzett,mint kisgyermek gondozó nevelő. Ő sokat tanult németet,de valószínűleg gyakorolni kell anyanyelvi környezetben,mire megbízhatóan megy majd neki.Kérdés az lenne,szerintetek milyen esélyekkel indulunk a német piacon? A cél Dortmund környéke lenne,arrafelé van ismerős. Indulótőke kb 5000€, saját kocsi,jogsi van.Lakásbérlés tényleg csak munkahellyel lehetséges? Felajánlották az ismerősök,hogy lakhatunk náluk,amíg nem találunk lakást,de mégsem szeretnék visszaélni a jóindulatukkal,ha először munka kell és csak aztán tudunk lakást bérelni.Nézegetem a környéken a hirdetéseket,leginkább produktionsmitarbeiter-t keresnek,amivel nem is lenne gondom,nem cél,hogy azonnal mérnökként tudjak elhelyezkedni,az túl utópisztikus lenne.Jelenleg is van munkám itthon,de az igazat megvallva nem látom a jövőt,hogy hogy lehet majd boldogulni a hazámban egy fiatal párnak,különösebb szülői segítség nélkül.Köszi előre is a hozzászólásokat!
A párod (nem derül ki a nő Te vagy a párod) nehezen fog a szakmájában itt munkát kapni, mert ez közelit a padagógusi plyához, s ezt úgy tudom el kell fogadtattni! Sőt a kimondottan jó német nyelvtudás is kell(ene) ehez! Házasodjatok össze (ha még nem), mert itt az élettársi viszony itt nem számít, s akkor elég egy betegbiztositás (házastársi jogon). Ha nincs ismerős, akkor a sorrend: munkahely (szerződés), bankszámla (Girokonto), lakás (bejelentkezés). Ha van akkor is!
Az indulótőke elégnek tűnik mert szerintem nem kell sokáig keresgélned mérnökként s a leírt gyakorlat alapján szerintem azonnal kapsz ajánlatokat ! (3D > ismeret NAGY előny, ha van: CATIA & PRO-E) Dortmunban nincsenek ott, de itt: > Német telephelyek! (Ez egy térkép de a scroll-al alul láthatod a cimeket is!)
UI: ebben az évben (munkaév - ! - májustól májusig) 25 tervezőt akartak felvenni, csak annál a kirendeltségnél ahol a nejem van, de mivel egy nagyobb gk gyár lenyúlt 4-et így csak 21 gépészmérnököt tudtak felvenni. Nem volt elég jelentkező.... Szerintem pályázd meg az összes telephelyet! Nem mindig tudni, hogy hol kell valaki, mert az internetet ritkábban aktualizálják. Nem egyszer cégen belül küldözgetik a szakembert, oda ahol sürgős!!
Még >> S, GB, F , E , USA, az angollal itt is megy!
DCT
- turbouno
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 4
köszönöm a hozzászólást! A párom nő,én vagyok értelemszerűen a férfi
Nem vagyunk még házasok és nem is terveztük még 1-2 évig.
Hát ez szomorú,ha nem tud elhelyezkedni szakmában,bár most azt mondja,még nem is szeretne a nyelv miatt.
3D az Catia,sajnos a Pro-E-t nem tanultam.Legtöbb álláshirdetésben ezzel szemben Solidworks vagy Unigraphix gyakorlatot várnának el.
Megnézem ezt a linket is amit küldtél,köszi!
- turbouno
- Nem elérhető
- New Member
- Köszönetek: 4
az életben semmi sem biztos,tehát az sem,hogy egyáltalán ott kötünk ki.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
turbouno írta: Nem vagyunk még házasok és nem is terveztük még 1-2 évig.
Hát ez szomorú,ha nem tud elhelyezkedni szakmában,bár most azt mondja,még nem is szeretne a nyelv miatt.
3D az Catia,sajnos a Pro-E-t nem tanultam.Legtöbb álláshirdetésben ezzel szemben Solidworks vagy Unigraphix gyakorlatot várnának el.!
A cég a Catia és a Pro-E programmokat használja. Bármelyik jó, de igény szerint még ki is képez cégköltségen, ha szükséges. A házzasságot csak azért favorizáltam, mert ha csak együtt éltek, nem leszel kedvezőbb adócsoportban és a "párodat" külön kell betegbiztositani! Ez plusz teher, amire nem feltétlenül lenne szükség! Nem biztos, hogy nem kaphat állást, csak azt mondtam, hogy valószínű, hogy különbözetit kell tennie, ha a szakmájához ragaszkodik! Úgy mond "honosittatni" kell a papírjait az itt megfelelő kritériumok szerint az elfogadott szintre! (Nyelvtudás nélkül azonban gány van!)
Sok szakmában van ez így! Pláne ahol emberekkel dolgoznak. (Tanárok, nevelők, ápolók, stb) Sőt úgy tudom az orvosoknál is van hasonló, de ezt itt a forumon, Éva jobban le tudja magyarázni, mert ő doki, saját praxissal!
DCT
- Kanga
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
turbouno írta: Párom most végzett,mint kisgyermek gondozó nevelő. Ő sokat tanult németet,de valószínűleg gyakorolni kell anyanyelvi környezetben,mire megbízhatóan megy majd neki.
Szerintem ha a parod jol (fog) beszelni nemetul es leforditjatok a bizonyitvanyat, rengeteg munkat fog talalni (bar lehet hogy nem tul jol fizetettet, de ez mas kerdes). Nekem ugy tunik hogy nagyon nagy hiany van Nemetorszagban ovodai dolgozokbol / gyerekgondozokbol. En par hete koltoztem ide az angol baratom miatt, alig beszelek nemetul, de ugymond 'anyanyelvi szinten' angolul. Nincs semmilyen pedagogiai vegzettsegem, de sok tapasztalatom van kisgyerekekkel. Kb. 3 het utan talaltam munkat csaladoknal akik (angol anyanyelvu) gyerekfelugyelot kerestek; meg korabban is talaltam volna, ha akartam volna 5 euro / oraert dolgozni... Most ennel azert tobbet keresek, de ugy tunik az ilyen munkakat itt (sem) fizetik tul. Jovo heten megyek egy ovodaba interjura, ez egy maganovoda ahol (angol anyanyelvu) ovonot keresnek, vegzettseg nem feltetel (tudjak hogy nekem nincs es megis behivtak). Rengeteg hirdetes van ahol ovonoket keresnek, altalaban vegzettseggel, de a parodnak ez is van. A csaladok akiknel dolgozom azt mondjak nagyon nehez ovodai helyet talalni, legalabb 6 honappal elore kell a helyekre jelentkezni stb.