Németországi munkát keresek
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Messziröl jött ember túl késön ér ide!
- Köszönetek: 1407
Szerencsével lehet bárhol bármilyen munkát találni, de ez messze nem a tipikus információ!Kanga írta: Jovo heten megyek egy ovodaba interjura, ez egy maganovoda ahol (angol anyanyelvu) ovonot keresnek, vegzettseg nem feltetel (tudjak hogy nekem nincs es megis behivtak).
(Családoknál, magán területen -feketén- lehet dolgozni, de nem hiszem, hogy ez cél mert láthatóan "nem fizetik túl" (??) és ami még rosszabb nem számit bele a nyugdijadba,
arról nem is beszélve hogy így nincs betegbiztosításod sem, ha nem vagy házas!)
Említs már meg nekünk néhány "túlfizetett" szakmát, mert ha ez nem túlfizetett, gondolom tudsz túlfizetettről is!
DCT
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- zigeuner
- Nem elérhető
- Premium Member
- Köszönetek: 169
Mondjuk nem szakma, de túlfizetett: Politikus ??? Mit szólsz hozzá ?DECOTEXT írta:
Szerencsével lehet bárhol bármilyen munkát találni, de ez messze nem a tipikus információ!Kanga írta: Jovo heten megyek egy ovodaba interjura, ez egy maganovoda ahol (angol anyanyelvu) ovonot keresnek, vegzettseg nem feltetel (tudjak hogy nekem nincs es megis behivtak).
(Családoknál, magán területen -feketén- lehet dolgozni, de nem hiszem, hogy ez cél mert láthatóan "nem fizetik túl" (??) és ami még rosszabb nem számit bele a nyugdijadba,
Említs már meg nekünk néhány "túlfizetett" szakmát, mert ha ez nem túlfizetett, gondolom tudsz túlfizetettről is!
- mahlzeit
- Nem elérhető
- Platinum Member
- Köszönetek: 604
Napkollektorrol v. napcellakrol beszeltek, esetleg mindkettorol?DECOTEXT írta:
Kedves Éva! A magánhazakon levöl redszerek nagyon elenyészö piaci részt képeznek! A másik hogy bejöttek a csapnivaló kinai elemek. Igy ránézésre nem különböznek, de rossz minöségüek és nem tartanak sokáig (sokkal olcsóbbak is)! A német gyártók krizise egyre mélyebb ezért ebben a szakmában nagyon nem valószinü, hogy az otthonról jöttek munkát kapnak!Eva10 írta: Prosperus en azokrol beszelek, amik biztosan ujak, mert lattam a területet, amikor nem volt ott solar, most meg tele van. Ettöl függetlenül lehet neked is igazad, en azt irtam le, amit itt lattam.szia:Eva
A kinaiak nem csak vackot gyartanak, innovacioban is eleg ott tudnak manapsag mar lenni. A cegunknel van egy "zold energia" szekcio es valoszinuleg elkezdenek hasznalni egy kinai napcella tipust, ami olyanmint egy vekony mua. lapka. Hajlithato, vaghato es kis tulzassal felszegelem a falra konnyedseggel beepitheto. Nem vagyok benne a temaban, de kollegak azt meseltek, hogy ilyet pl. mashol nem nagyon gyartanak egyelore..
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Tusé!zigeuner írta: Mondjuk nem szakma, de túlfizetett: Politikus ??? Mit szólsz hozzá ?
Noha, a politikus az nem szakma, hanem elfoglaltság!
DCT
- Kanga
- Nem elérhető
- Senior Member
- Köszönetek: 45
DECOTEXT írta:
Kanga írta: Szerencsével lehet bárhol bármilyen munkát találni, de ez messze nem a tipikus információ!
Teljesen legalisan lehet csaladoknal maganteruleten, nannykent dolgozni (nem tudom ezt hogy hivjak nemetul). Tobb csalad akikkel beszeltem minijobra jelentett volna be, azok pedig akik foallasu nanny-t kerestek, fizettek volna utanam a biztositast stb. A nanny-seg egy teljesen normalis karrier.
Nem hiszem hogy szerencse kellett ahhoz hogy behivjanak az ovonoi allasra, szerintem egyszeruen nagy hiany van most Nemetorszagban ovonokbol.
Tulfizetessel kapcsolatban lehet hogy rosszul fogalmaztam, de tapasztalatbol tudom hogy masok gyerekeire vigyazni faraszto es nagy felelosseg, megis altalaban keveset fizetnek erte, mig vannak olyan szakmak amik semmivel nem nehezebbek es felelossegteljesebbek es tobbet fizetnek ertuk.
- DECOTEXT
- Nem elérhető
- Platinum Member
Kanga írta: Tulfizetessel kapcsolatban lehet hogy rosszul fogalmaztam, de tapasztalatbol tudom hogy masok gyerekeire vigyazni faraszto es nagy felelosseg, megis altalaban keveset fizetnek erte, mig vannak olyan szakmak amik semmivel nem nehezebbek es felelossegteljesebbek es tobbet fizetnek ertuk.
Értem! S mi lenne az a "semmivel sem nehezebb", de jól fizetett állás?
Gondolj csak arra, hogy a legtöbb család maga neveli a gyerekét, munka mellett! Nekik akkor dupla fizetés jarna? Szerintem nem kell túlértékelni a dolgot! Rendszerint kaja és bentlakás is van egy ilyen esetben. S, hogy "karrier" e, az nagyon szubjektiv! Természetesen ha bejelent az jó, de sok esetben ezt nem teszik.....! Nagyon ritka az, hogy nyelvtudás és képzettség nélkül valakit felvesznek ovónönek! (Arról nem is beszélve, hogy ez nem biztos, hogy túl jó azoknak a gyerekeknek, akik éppen tanulják az anyanyelvet!)
DCT