Németországi munkát keresek

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #20768 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

bogyo írta: Mcdonalds is biztosit szallast? Oda is lehet menni talalomra,vagy csak elatrajz kuldes elonyben??? koszi

Bogyó! Ne hülyéskedj! Hol kapsz Te szállást Mo.-on egy munkaadótól? Itt sem adnak sehol, legfeljebb egy két épitőcég konténeres vándor bodegájában lakhatsz el! Honnan az atya úristenből veszitek mindig ezt a marhaságot??

Nem Te vagy az egyetlen, de ez terjed otthon mint a virus!

EMBEREK! A MUNKADÓK
NEM ADNAK SEM KAJÁT, SEM SZÁLLÁST!

Itt sem és otthon sem!

DCT

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
12 éve 5 hónapja #20769 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

tokas írta: Munkaügyben lenne szüksegem egy kis segitsegre. KIiutaztunk parommal mult 7en nemetbe, Burgauba es az a tapasztalatunk, hogy keves nemet nyelvtudassal sajnos sehova nem kellünk :( mindent meg akarok probalni mert nem akarok hazautazni. otthon egyszerüen nem vesznek fel sehova hiaba van erettsegim is. hallottam en is ezt a mcdonalds-os dolgot is...segitseget szeretnek kerni hova menjek / hova mehetnek munkaügyben ahol nem veszik olyan szigoruan a nylvtudast. nem vagyok sikhülye hozzä de ugylatszik ez meg egy mosodaba is keves... :(

Az érettségi nem szakma, itt nem ér semmit! A nagy helyzet az az, hogy van itt 3 millió németül jól tudó munkanélküli, ebből vesznek fel, s nem kinlódnak veled. S ahogy emlitettem ezt a kutyapajtást hagyjátok otthon, mert itt elveszik, elaltatják és még büntetést is kaptok, mert tilos a BRD-ben a behozatala és a tartása!! (Persze ideig óráig jól mehet a dolog, az első jóakaró szomszéd tevékenységéig, mert ha "ő" ilyet nem tarthat, akkor Te se tarts.....)

UI: ha csak érettségid van és nem megy a nyelv, akkor otthon jobbak az esélyeid!

A szuszinak is.............!!!

DCT

Több
12 éve 5 hónapja #20774 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

DECOTEXT írta:

Kanga írta: Tulfizetessel kapcsolatban lehet hogy rosszul fogalmaztam, de tapasztalatbol tudom hogy masok gyerekeire vigyazni faraszto es nagy felelosseg, megis altalaban keveset fizetnek erte, mig vannak olyan szakmak amik semmivel nem nehezebbek es felelossegteljesebbek es tobbet fizetnek ertuk.

Értem! S mi lenne az a "semmivel sem nehezebb", de jól fizetett állás?
Gondolj csak arra, hogy a legtöbb család maga neveli a gyerekét, munka mellett! Nekik akkor dupla fizetés jarna? Szerintem nem kell túlértékelni a dolgot! Rendszerint kaja és bentlakás is van egy ilyen esetben. S, hogy "karrier" e, az nagyon szubjektiv! Természetesen ha bejelent az jó, de sok esetben ezt nem teszik.....! Nagyon ritka az, hogy nyelvtudás és képzettség nélkül valakit felvesznek ovónönek! (Arról nem is beszélve, hogy ez nem biztos, hogy túl jó azoknak a gyerekeknek, akik éppen tanulják az anyanyelvet!)

Amit eredetileg irtam, azt valaszkent irtam valakinek aki 1., beszel nemetul es 2., van kisgyerekgondozoi vegzettsege. Eddigi tapasztalataim alapjan azt gondolom hogy fog Nemetorszagban munkat talalni. Ha te nem igy gondolod, esedleg elmondhatnad miert. Ezen kivul en sem nyelvtudas nelkul talaltam munkat; angol anyanyelvu gyerekekre vigyazok es folyekonyan beszelek angolul, illetve nemetul is majdnem mindent megertek. Nyelvtudas nelkul nem hiszem hogy lehetne ilyen munkat talalni, es vegzettseg nelkul is nehez.

Gyerekgondozas: persze, szerintem se kell tulertekelni. Most peldaul egy hat hetes meg egy harom eves gyerekre vigyazok (testverek), mi a legrosszabb ami tortenhet ha nem koncentralok vagy nem tudom hogy kell kisbabaval banni? Legfeljebb meghal vagy megnyomorodik a gyerek, legrosszabb esetben... nem kell tulertekelni. ;)

Komolyra forditva a szot, objektiven az ovono / nanny karrier, amihez sok embernek vegzettsege van, illetve ha sokaig / megfelelo helyen dolgozol, jol fizetett is lehet. Sok nanny munka nem bentlakasos, tehat olyan embereknek is megfelelo akik parkapcsolatban elnek vagy sajat gyerekeik vannak.

• Eva10
  • Látogató
  • Látogató
12 éve 5 hónapja #20778 Írta: Eva10
Eva10 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kanga, mit ertettel azon, hogy legfeljebb meghal vagy megnyomorodik legrosszabb esetben. Ha ennel egyszerübb baja lesz, az is nagy baj. Es szerintem ha 6 hetesre vigyazol, akkor kellene tudni, hogy kell csecsemövel banni - bar nem tudom, tudod-e.
szia:
Eva

Több
12 éve 5 hónapja #20779 Írta: Kanga
Kanga válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Eva10 írta: Kanga, mit ertettel azon, hogy legfeljebb meghal vagy megnyomorodik legrosszabb esetben. Ha ennel egyszerübb baja lesz, az is nagy baj. Es szerintem ha 6 hetesre vigyazol, akkor kellene tudni, hogy kell csecsemövel banni - bar nem tudom, tudod-e.
szia:
Eva

Azt hiszem ideje hogy kiszalljak ebbol a temabol (is), azert szoltam hozza az egeszhez, hogy segitsek annak aki azt kerdezte, tudna-e kisgyerekgondozoi vegzettseggel es nemet nyelvtudassal munkat talalni Nemetorszagban. A legutobbit valaszkent irtam arra a felvetesre, hogy 'nem kell tulertekelni' a gyerekgondozoi munkat, illetve hogy ez nem is igazan munka. (Nem ertem miert kell arra utalni hogy en esetleg nem tudom hogyan kell ujszulottet gondozni - nem fogom itt elmeselni az elettortenetemet, de veletlenul tudom, jobban mint sokan masok, hogyan kell csecsemovel banni.)

• Maya
  • Maya profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • "A kerekerdő szélén őrzöm a szivárványt"
Több
12 éve 5 hónapja #20780 Írta: Maya
Maya válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

23 éves vagyok, 4 hete tartozkodom Németben. Egyenlöre Nyelv suliba járok Boblingenbe (VHS) de minden nap délután szabad vagyok! Gyerek vigyázás, takaritás, kerti munka vagy akármi amihez nem sok német nyelvi tudás kell egyenlöre azt el tudom válalni. Esetleg Vollzeit munka is lehet abban az esetben átrakom esti kurzusra a sulit.

Kedves Norbi,

annyit tehetek érted, hogy tanácsot adok.
Jelentkezz be a helyi munkaügyibe, mondd el, hogy munkát szeretnél kapni.
Ha szerencséd van be fognak iratni egy 6 hetes gyorstalpaló tanfolyamra, ahol megtanítanak életrajzot írni, összeállítani a "Bewerbung-ot", és végül meg is kell pályázni legalább egy kiszemelt munkahelyet. Ha nem jön össze semmi se, akkor ők fognak neked munkát adni, pld árut pakolhatsz egy üzletben, vagy hasonló.
Ez nem a főnyeremény, de jobb a munkanélküliségtől.
Szóval irány az Arbeitsagentur..

Calwer Str. 6
D - 71034 Böblingen

Tel: 01801 / 555111
Öffnungszeiten
Mo 07:30 - 12:00 Uhr
Di 07:30 - 12:00 Uhr
Mi 07:30 - 12:00 Uhr
Do 07:30 - 12:00 Uhr und 14:00 - 18:00 Uhr
Fr 07:30 - 12:00 Uhr

Zugehörige Ortschaften
71032 Böblingen 71034 Böblingen 71063 Sindelfingen 71065 Sindelfingen
71067 Sindelfingen 71069 Sindelfingen 71088 Holzgerlingen 71093 Weil im Schönbuch
71101 Schönaich 71106 Magstadt 71111 Burkhardtsmühle 71111 Obere Rauhmühle
71111 Untere Rauhmühle 71111 Waldenbuch 71120 Grafenau 71134 Aidlingen
71139 Ehningen 71144 Steinenbronn 71155 Altdorf 71157 Hildrizhausen

;) ;) ;)