Németországi munkát keresek

Több
12 éve 1 hónapja #25089 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Manocska86 írta: 1: igenis válogatunk mert ha csak ö keres 400 euros mekis fizuból nem lehet a 600 eurós albérletet kifizetni plussz enni is valamit de gondolom mivel olyan nagyon okos és nagyképü vagy talán még számolni is megtanultál így ezt Te is belátod,
2: miért kapnánk támogatást?! Azért mert az arbeits amt-on azt mondták azért! Csak mivel bevallottuk (voltunk ilyen bolondok bezzeg a törökök biztos nem tették volna akik itt mellettünk segélyböl élnek meg nem is rosszul) hogy még van tartalékunk ezért visszautasítottak minket de hivatalosan kaphattunk volna.
3: nem azzal van a baj hogy zeitarbeit cégen keresztül kellett volna dolgoznia a férjemnek hanem azzal hogy semmi értelmeset nem tudtak ajánlani! Esetleg szivesen megnézném Te mikor mennél el családfenntartóként 7 euro BRUTTÓÉRT csomagoló üzembe napi 9 órát dolgozni. Ez lehet hogy egy egyedülálló huszonévesnek elsö kinti munkának tökéletes de annak aki itt már elvileg felépített valamit és családja van/lesz ez igencsak karcsú.
4:mint írtam de úgy látom olvasni nem csak kritizálni tudsz, 1 diplomája van marketing szakirányos közgazdász és azért keresek jólfizetö állást neki mert 1 mint párszor már irtam egyedüli családfenntartó tehát kettönk helyett kell keresnie és 2 mert eddig is jól keresett mivel vezetö beosztásban dolgozott mit ahogy írtam tehát elvileg nem gondolnám hogy lehetetlen lenne hogy jól keressen itt kint csak a jó helyet kellene neki megtalálni de sejthettem volna hogy azt nem itt fogom megtalálni.
És végül 5: Kanadába meg vándorolj ki te!

0 bevetelbol meg meg nehezebb kifizetni a 600EUR lakasberlest. A legegyszerubb bejelentett munkanak i s megvan az az elonye, hogy van eü biztositasotok.
Vezeto beosztassal, meg ne ugy keress a ferjednek munkat, hogy leirod a vegzettseget es a szgep kezeloi kepesseget, mert ez hangsulyozva nekem pl. inkabb egy asszisztensi tapasztal jon at, nem egy vezetoi tapasztalat. Allast talalni vezetokent nem ugy lehet, hogy elmondom, hogy vezeto voltam, hanem ugy, hogy felhivod(jatok) a "kapcsolati toketeket". Vezetokent az alap a szakmai tapasztalat ismertsege. Ha ez nincs, akkor el kell fogadni, hogy par lepcsorol lentebb kell ujra kezdeni. Ennek belatasa esetleg segithet, nem ti lennetek az elsok. Emellett, kotekedes nelkul, milyen vezeto aki a dolgozot viszi orvoshoz es intezi az ugyes bajos dolgaikat?
Amugy probaljatok allast keresni a Linkedin-en, gondolom a ferjed regisztralva van mar!? ill. fejvadaszoknal. Azt ne vard, hogy 2 ilyen bejegyzes utan valaki "jolfizeto" allast kinal ismeretlenul. Nem is ertem a logikat..
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, prosperus, AiRLAC

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
12 éve 1 hónapja #25090 Írta: T_Carla
T_Carla válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Manocska86 írta: Sziasztok!
Én a férjemnek keresnék munkát németországban. Mi kint élünk 5 éve, a férjem eddig magyar cégnél dolgozott kiküldetésben mint ügyintézö. Magyar munkások ügyeit intézte, be és kijelentette öket, orvoshoz hordta ha kellett, a német partnercégekkel tárgyalt írásban és szóban is szóval a nyelvtudásával nincs baj szakmáját tekintve marketing szakirányos közgazdász ECDL számítógépes vizsgával is rendelkezik ért az office programokhoz, nethez, levelezö programokhoz. Jelenleg elég nagy slamasztikában vagyunk úgyhogy sürgösen kellene egy új munkahely ( lehetöleg nem mc donalds vagy hasonló rabszolga munkát keresnénk neki) mert egyedüli keresö nálunk. Én veszélyeztetett terhes vagyok jelenleg biztosítás nélkül mióta megszünt a munkahelye mert eddig az ún. E106-ossal voltunk itt kint biztosítva Familienversicherunggal (illetve csak magyar eu taj kàrtyám van de azzal itt a terhesgondozásban nagyjából semmire nem megyek) mivel ugye nincs munkahelye így biztosításunk sincs és december 30-ára vagyok kiírva szülni. Támogatást nem kapunk mert nem német cégnél dolgozott a férjem és mert van még megtakarított pénzünk de már 2 hónapja munkanélküli a férjem a spòroltpénzünk pedig egyre fogy. Nagyon kellene egy jólfizetö munkahely a férjemnek ha bàrkinek van bármi ötlete nagyon megköszönnénk. Elöre is köszönöm az ötleteket! Jah és a zeitarbeit firmákkal már teli a hócipönk mert folyton csak szórakoznak velünk meg a fogukat szívják hogy a férjemnek biztos nem lesz itt munkája mert az ö végzettsége semmit nem ér de hazamenni meg nem akarunk mert ott még rosszabbak a kilátások mint itt. :(

Szia!

Írd be a google-be "németországi munka" nagyon sok van, lehet válogatni. Persze nem biztos, hogy a férjed a szakmájába talál azonnal, de szerintem el lehetne vállalni valamit, jobb a semminél. Ha pedig nem akar vállalni más munkát (nem a McDonald's munkára gondolok) csak hasonlót mint amiben dolgozott.... erre azt tudom mondani, hogy magyar mentalítás "én ennyiért nem megyek dolgozni, támogasson az állam".. bocs, de ez jött ki abból amit írtál. Én is bezélek 4 nyelvet, (a németet most tanulom) felsőfokú végzettségem van, de ha tavasszal kiköltözőm elmegyek én takarítani is, nem szégyen a becsületes munka.
Sok sikert kívánok.

Carla
A következő felhasználók mondtak köszönetet: prosperus

Több
12 éve 1 hónapja #25094 Írta: Miklós
Miklós válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Manocska !
Nem kell felkapni a vizet, a hirtelen dolgok ártalmasak. ;)

Mi kint élünk 5 éve, a férjem eddig magyar cégnél dolgozott kiküldetésben mint ügyintézö. Magyar munkások ügyeit intézte, be és kijelentette öket, orvoshoz hordta ha kellett, a német partnercégekkel tárgyalt írásban és szóban is szóval a nyelvtudásával nincs baj szakmáját tekintve marketing szakirányos közgazdász ECDL számítógépes vizsgával is rendelkezik ért az office programokhoz, nethez, levelezö programokhoz.

Már bocsi, de amit leírtál, az minden, csak nem vezetői beosztás, még középvezetőnek csak-csak.
Ezeket a munkákat egy közepesen képzett vorarbeiter is simán megcsinálja. Sőt, még emellett elvezet egy építkezést is.
Amúgy teljesen igaza van Mahlzeit kollágának, a nulla bevételnél a 7 bruttó pont annyival több.
DE, Te tudod.
Csak vigyázz, ismered a mondást: két szék között hamar földre csüccs.
Jobb a biztos kicsi, mint esetetekben a teljsen bizonytalan nagy. Mármint bevétel.

"Én elszabtam, te elszabtad, ő elszabta, mi elszabtuk;
ha elszabtuk, hát elszabtuk, utólag már szabhatjuk. - Hofi Géza
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Nata

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 1 hónapja #25096 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Manocska86? :woohoo:
1: igenis válogatunk mert ha csak ö keres 400 euros mekis fizuból nem lehet a 600 eurós albérletet kifizetni plussz enni is valamit de gondolom mivel olyan nagyon okos és nagyképü vagy talán még számolni is megtanultál így ezt Te is belátod,
Szova. A hozzaszolasom nem volt arrogans, hanem targyilagos es tenyeken
alapozott.
A masik, hogy többen is megemlitettek, hogy akarmilyen diplomaja is van a
ferjed uranak, itt ha muszaly lent kell kezdeni es nem valogatni, föleg ha van
egy asszony aki meg raadasul terhes is, el kel tartani.
A + masik, hogy haggy fel a nyafogasoddal, mert sokan es több szaz ezren vannak
(rengeteg NEMET nyugdijas is) akik igenis 400 Eurobol tengetik eletüket.
Nekem sem volt jobb amikor havi 800 markaert dolgoztam es a lakber 650 marka
volt! Nekem is kurva jol ment magyarban (van Diploma is) :woohoo: mert Schefteltem
mellette es megeltem a jeg hatan is, megis lent a szarban kezdtem es nem nyafogtam.
Elmult az az idö amikor diszmagyarban es kivont kardal varjak a magyarokat
nyugaton.
Nevetseges vagy, mert ismerek jo par magyar asszonyt akik 7 Euro bruttoert
dolgoznak Darmstadt közeleben, akik havonta küldik haza a penzt a ferjnek
es a gyermekeknek, hogy ne a szarban legyenek es legyen mit enniük.
A nagy gond ott van, hogy halvany f........od nincsen, hogy hogyan is kell
egy csaladnak kivandorolni, hogyan is kellene egy Existenciat felepiteni, mit
jelent az hogy nelkülözni, mit jelent az hogy lent kezdeni, mit jelent az, hogy
alkalmazkodni.................
Canada? Voltam 3 evig üzletileg Calgaryban es ezek utan nem hinnem, hogy
a melosok vagy akar a Canadaiak ratok varna.
:woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :angry:

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Maya, kisne, hajcsi, Nata

Több
12 éve 1 hónapja #25099 Írta: Ildi
Ildi válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Kedves Prosperus!
Nagyon örülök, hogy találtam valakit, aki érezhetően otthon van a német építőiparban.
Magyarországon van egy csapat, akik igazán lelkiismeretesen, megbízhatóan dolgoznak az építőiparban (kőműves, burkoló, ács) több mint egy évtizede. Nekik keresek megbízható fővállalkozót, de rendre csalódom a hirdetőkkel való kapcsolatfelvétel után. Kaiserslauternben élek, ezen a környéken tudnék nekik segíteni az elindulásnál, mert bár remek szakemberek, a nyelvet nem beszélik. Megköszönném a javaslatodat,mert most egyenlőre elég reménytelennek látom a helyzetet.
Üdvözlettel: Ildi

Több
12 éve 1 hónapja #25100 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Ildi írta: Kaiserslauternben élek, ezen a környéken tudnék nekik segíteni az elindulásnál, mert bár remek szakemberek, a nyelvet nem beszélik.

Akkor Te leszel a tolmács? Garancia van arra, hogy megtanulják a nyelvet? Nem véletlenül látod reménytelennek a helyzetet, szerintem nagyon az! Mi lenne ha addig is tanulnák a nyelvet? ;)