Németországi munkát keresek

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 1 hónapja #25080 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Bebcsy :)
Nem tudom kinek szolt leveled, megprobalok ra valaszolni,
de lehetseges ,hogy lesz mas akinek jobb ötletei vannak.
1) olyan melot, hogy szallassal talalni egy lotto 5-ös (magyarban)
2) olyan melot ahol mindketten kelletek meg egy Jackpot.
3) valoban keresnek kollegam /ismerösöm aki a Hotel es a Gastro
vonalon dolgozik Zimmermädcheneket/ Roomboyokat.
Itt sem ingyen van a lakas, mert fizetni kell erte. Igaz,ha
4-en ,5-en dolgoznak egy helyen mondjuk magyarok akkor együtt
berelnek egy Ferienwohnungot es közösen fizetik.
A jelenlegi berek amit e vonalon es munkaban kinalnak az
7,89 Euro brutto.
Ja igen. Es nem Münchenben hanem Bundesweit.

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: bebcsy

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
12 éve 1 hónapja #25081 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Drivernorbert/ Salve
Szova, a kerdes az nem rossz, de a valaszom sem rosszabb.
Most mi a nemet vagy az orosz munkaltatonal a külömbseg?
Semmi.
Mindket munkaltatonal kell beszelned a nemet nyelvet, mivel itt
dolgozol es nem a nagy orosz orszagban.
Probalj meg az orosz perfekt nyelvtudasoddal a Sowjeteknel
munkat keresni.
Szerintem a Chancod sokkal nagyobb lenne.
Nem tanacs, nem okoskodas csak egy szürke velemeny ;)

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!

Több
12 éve 1 hónapja #25084 Írta: mahlzeit
mahlzeit válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Manocska86 írta: Sziasztok!
Én a férjemnek keresnék munkát németországban. Mi kint élünk 5 éve, a férjem eddig magyar cégnél dolgozott kiküldetésben mint ügyintézö. Magyar munkások ügyeit intézte, be és kijelentette öket, orvoshoz hordta ha kellett, a német partnercégekkel tárgyalt írásban és szóban is szóval a nyelvtudásával nincs baj szakmáját tekintve marketing szakirányos közgazdász ECDL számítógépes vizsgával is rendelkezik ért az office programokhoz, nethez, levelezö programokhoz. Jelenleg elég nagy slamasztikában vagyunk úgyhogy sürgösen kellene egy új munkahely ( lehetöleg nem mc donalds vagy hasonló rabszolga munkát keresnénk neki) mert egyedüli keresö nálunk. Én veszélyeztetett terhes vagyok jelenleg biztosítás nélkül mióta megszünt a munkahelye mert eddig az ún. E106-ossal voltunk itt kint biztosítva Familienversicherunggal (illetve csak magyar eu taj kàrtyám van de azzal itt a terhesgondozásban nagyjából semmire nem megyek) mivel ugye nincs munkahelye így biztosításunk sincs és december 30-ára vagyok kiírva szülni. Támogatást nem kapunk mert nem német cégnél dolgozott a férjem és mert van még megtakarított pénzünk de már 2 hónapja munkanélküli a férjem a spòroltpénzünk pedig egyre fogy. Nagyon kellene egy jólfizetö munkahely a férjemnek ha bàrkinek van bármi ötlete nagyon megköszönnénk. Elöre is köszönöm az ötleteket! Jah és a zeitarbeit firmákkal már teli a hócipönk mert folyton csak szórakoznak velünk meg a fogukat szívják hogy a férjemnek biztos nem lesz itt munkája mert az ö végzettsége semmit nem ér de hazamenni meg nem akarunk mert ott még rosszabbak a kilátások mint itt. :(

Diplomasnak, irodai munkanal teljesen erdektelen az ECDL vizsga. Alapveto, hogy a gepet be tudja kapcsolni es az office-t el tudja kezelgetni:) Ez nem plusz, hanem minimum kovetelmeny. Kozgazdaszkent van itt ismerosom, de penzugyes vonalon. MArketing vonalon mindig kell helyi tudas, esetleg helyi vegzettseg, kapcsolati toke. Melyeb kulturalis ismeretek.
Ha te veszelyeztetett terhes vagy, akkor nekem a legelso az lenne, hogy barmilyen uton modon eü biztositast szerezzek, azaz az elso szembejovo munkat elvallalnam. VAn biztositas, te es a ygerek biztonsagban van, kozben van minimalis bevetel es lassabban fogy a tartalek. Ez szerintem nem az a helyzet ahol finnyasnak lehet lenni, de ti tudjatok.
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Kanga

Több
12 éve 1 hónapja - 12 éve 1 hónapja #25085 Írta: Manocska86
Manocska86 válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

1: igenis válogatunk mert ha csak ö keres 400 euros mekis fizuból nem lehet a 600 eurós albérletet kifizetni plussz enni is valamit de gondolom mivel olyan nagyon okos és nagyképü vagy talán még számolni is megtanultál így ezt Te is belátod,
2: miért kapnánk támogatást?! Azért mert az arbeits amt-on azt mondták azért! Csak mivel bevallottuk (voltunk ilyen bolondok bezzeg a törökök biztos nem tették volna akik itt mellettünk segélyböl élnek meg nem is rosszul) hogy még van tartalékunk ezért visszautasítottak minket de hivatalosan kaphattunk volna.
3: nem azzal van a baj hogy zeitarbeit cégen keresztül kellett volna dolgoznia a férjemnek hanem azzal hogy semmi értelmeset nem tudtak ajánlani! Esetleg szivesen megnézném Te mikor mennél el családfenntartóként 7 euro BRUTTÓÉRT csomagoló üzembe napi 9 órát dolgozni. Ez lehet hogy egy egyedülálló huszonévesnek elsö kinti munkának tökéletes de annak aki itt már elvileg felépített valamit és családja van/lesz ez igencsak karcsú.
4:mint írtam de úgy látom olvasni nem csak kritizálni tudsz, 1 diplomája van marketing szakirányos közgazdász és azért keresek jólfizetö állást neki mert 1 mint párszor már irtam egyedüli családfenntartó tehát kettönk helyett kell keresnie és 2 mert eddig is jól keresett mivel vezetö beosztásban dolgozott mit ahogy írtam tehát elvileg nem gondolnám hogy lehetetlen lenne hogy jól keressen itt kint csak a jó helyet kellene neki megtalálni de sejthettem volna hogy azt nem itt fogom megtalálni.
És végül 5: Kanadába meg vándorolj ki te!

Több
12 éve 1 hónapja #25086 Írta: T_Carla
T_Carla válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Szi Drivernorbert !

Bocs, hogy én is beleszólok, de hogy gondolod, hogy mész egy országban dolgozni és nem beszéled a nyelvet ? Férjem július óta van kint, szerencséje volt, olyan állást talalt ahol nem igényelték a németnyelv tudást, van tolmács. Azért a cégtulajdonosok megkérték (nem követelték) a magyararokat, ameyenyire lehet, tanulják meg legalább a szakmai nyelvet, Ezért, német dolgozók mellé osztották be Őket. Férjem már valamennyire beszéli a nyelvet én most tanulom itthon. Probálj meg egy tanfolyamra beíratkozni, szerintem Németországban meg más nyugati országban is beszélni kell az ottani nyelvet (legalább minimálisan), tiszteletből, hogy befogadnak.

Több
12 éve 1 hónapja #25088 Írta: Nata
Nata válaszolt a következő témában: Németországi munkát keresek

Manocska86!
Előként is szerintem topikot tévesztettél, van egy ehez a témához sokkal jobban illő topik "Nem is akar a magyar dolgozni"!
A hozzászólásod nekem mint édesanyának érthetetlen . Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy hogyan lehettek ilyen felelőtlenek, hogy kockáztassátok a gyermeketek egészségét azzal, hogy a kedves párod nem hajlandó számára rabszólga munkát végezni :evil: . Nektek mint lehendő szülőknek az első és legfontosabb dolognak annak kellene lennie, hogy legyen biztosításotok, hogy biztonságba tudjátok a gyermeketeket.
Attól, hogy most dolgozna pl. egy kicsit a Mekiben még nem talál mást, semmi baja nem esne, még nektek igen nagy bajotok lehet a picivel biztosítás nélkül.
Mi biztosan úgy csinálnák, hogy az első adandó munkát elválalná a férjem, még ha 500Euró/hó fizut is kapna, de ez is több a semmi és VAN BIZTOSÍTÁS. Közben folyamatosan keresne jobb állást és rögtön váltana ahogy lehetősége adódna.
TI döntötök a ti életetek! Bízom benne, hogy neked és a kicsinak nem lesz semmi problémája, apuci finnyássága miatt!

Ui: Aki 2hónap alatt nem talál Németországban munkát, az azért magában is keresgélhetné a hibákat, nemcsak a zeitarbeit firmákban! :woohoo:
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, Maya, prosperus, Szugya, hajcsi