Német munkaerő közvetítő

  • csehjano91
  • Témaindító
  • Látogató
  • Látogató
11 éve 2 hónapja #27526 Írta: csehjano91
Német munkaerő közvetítő téma létrehozva csehjano91 által

Mindenkinek ajánlom figyelmébe a történetünket, hogy mennyire nem akar a Magyar dolgozni!
A 2012-es év novemberében visszajelzést kaptunk az egyik német cégtől, hogy 19.-ével kezdhetünk is német országban. Elküldték a munkaszerződéseinket, majd felhívtak telefonon hogy leellenőrizzék a nyelvtudásunkat. Mindez megtörtént, irány Németország. Az első állomás 1200km-re volt a lakhelyünktől. A ránk bízott feladatokat maximálisan teljesítettük, a munkaadónk a munkáltató felé pozitív visszajelzést adott rólunk. A Német munkatársainkkal, a munkával kapcsolatosan tudtunk kommunikálni. Péntek reggel( az első héten) azzal fogadtak a munkahelyen, hogy elfogyott a munka szóljunk a cégnek h intézzék tovább a sorsunkat. Egy nap pihenés után megkaptuk az új címet ami 330km-re volt a régi szállásunktól. Ott is dolgoztunk egy hetet, majd pénteken hazaküldtek bennünket! Haza Magyarországra 786km. Itthon eltöltöttünk egy hét kényszerpihenőt. Majd újra visszaküldtek minket 1200km-re. Egy hét után, ismételten új munkahely, a következő állomás 630km észak Németországban. Négy nap munka(elkészült) december 19.-én haza küldtek 1700km. Önköltség összesen: 5800km. Fizetés: 292 Euro/ Fő, december 20.-án.????????
A fent említettekhez hozzászólva csak annyit, hogy a Magyar dolgozik, megbízható munkájára igényes, csak ott is vannak nem egyenes emberek akik rajtunk kiszolgáltatott embereken akarnak nyerészkedni. SZOMORÚ ÉS FELHÁBORÍTÓ.

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • DECOTEXT
  • DECOTEXT profilkép
  • Nem elérhető
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Messziröl jött ember túl késön ér ide!
Több
11 éve 2 hónapja #27536 Írta: DECOTEXT
DECOTEXT válaszolt a következő témában: Német munkaerő közvetítő

csehjano91 írta: A fent említettekhez hozzászólva csak annyit, hogy a Magyar dolgozik, megbízható munkájára igényes, csak ott is vannak nem egyenes emberek akik rajtunk kiszolgáltatott embereken akarnak nyerészkedni. SZOMORÚ ÉS FELHÁBORÍTÓ.

Egy kicsit rossz (szubjektiv) szemszögböl nézed a dolgokat! Elöször is senkit nem hat meg, hogy neked mennyi kilómétert kellett utazgatnod, ugyanis ez valószinü, hogy benne volt a munkaszerzödésedben. (ha nem akkor ez önhiba!) Másodszor, a munkaszerzödésedben (ha alkalmazott voltál és nem mint vállalkozó szerepeltél a cégnél >> GbR) benne kellett lennie a pontos fizetésnek. (Ha nem és mégis aláirtad akkor önhiba!) Harmadszor a fizetésed valószinü egy maradék. Elképzelhetö, hogy a cég a költségeket levonta (szállás, szállitás, ellátás, stb.) és ennyi maradt! Ez azonban szintén benne volt a szerzödésedben. (Ha nem és aláirtad akkor önhiba!)
S ha mindezek nem szerepeltek sehol, vagy teljesen más volt a szerzödésben, s ezt a cég nem teljesitette, akkor feltétlenül jelentsd fel öket! Nagy esélyed van a kartéritésre, mert akkor valóban átvertek, de ennek semmi köze nincs a magyar munkamorálhoz!! Mielött azonban ügyvédhez fordúlsz (mert gondolom van jogi biztositásod) feltétlenül nézd át a munkaszerzödésed amit aláritál, s csak ha biztos vagy abban, hogy nem irtál alá valamit meggondolatlanul, csak akkor pereskedj!

UI: a referancia az elvégzett munkáról nem ér még annyit sem mint a papri amire kinyomtatták! Az csak természetes dolog, hogy egy cág "jó munkát" végez mert ez a kötelessége! Ez tehát nem valami különleges teljesitmény a melósok részéröl!Ez kötelességük!

Egy kérdésem is volna: miért tekinted magad "kiszolgáltatottnak"? Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki megzsarolt vagy kényszeritett arra, hogy külöföldön vállalj munkát! A kiszolgáltatott személynek nincs választási lehetösége, s kényszer alatt teszi azt amit mondanak neki!

DCT
A következő felhasználók mondtak köszönetet: margit51, hdj008

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja - 11 éve 2 hónapja #27539 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Német munkaerő közvetítő

csehjano91 írta: A fent említettekhez hozzászólva csak annyit, hogy a Magyar dolgozik, megbízható munkájára igényes, csak ott is vannak nem egyenes emberek akik rajtunk kiszolgáltatott embereken akarnak nyerészkedni. SZOMORÚ ÉS FELHÁBORÍTÓ.

A történetnek semmi köze a nem is akar a magyar dolgozni topikhoz ezért áthelyeztem!
Puffogás elött tessék tájékozódni illetve gondolkozni! Szerintem a teljes német munkaerőpiac minimum fele, a magyarokat leginkább érintő szak, segéd és betanított munkáknak pedig minimum 90%-a munkaerőközvetítőn keresztül érhető el többek között a jellemző igények miatt is!!!
Nincs elegendő nyelvtudás és kezdőtőke az önálló munkakereséshez de nincs meg a szükséges rutin sem, hogy eladják magukat direktbe!
Természetesen akinek nem inge, ne vegye magára! Össze kell pakolni, ki kell utazni, lakás bérelni és minimum erős alapfokú nyelvtudással valamint egy keresett szakmával heteken (ha nem napokon) belül lesz munka is! Egyebekben maradnak a munkaerő közvetítők!
A novemberi kezdéshez még annyit hozzátennék, hogy borítékolható volt már akkor szerintem, hogy max. december közepéig lesz meló.
:wait: Nincs min csodálkozni! Nincs min puffogni! Nincs itt kiszolgáltatott embereken való nyerészkedésről sem szó!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: margit51, csehjano91, hdj008

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja - 11 éve 2 hónapja #27541 Írta: Gergoo
Gergoo válaszolt a következő témában: Német munkaerő közvetítő

Az utazási költséget illetően pedig egyetértek DCT-vel. Lehetséges, hogy a cégnél ott állnak értetlenül, hogy miért is nem kaptak mondjuk számlákat a tankolásokról vagy sem mert nem tudják esetleg nem is akarják kézenfogni a felnőtt embereket, hogy mondd Jancsikám van-e valami elszámolnivalód? :laugh: De az is lehet, hogy az van a szerződésben, hogy ha 4000 kilométert akkor annyit utazik a munkavállaló saját költségen. Ki tudja? :thinking: Lehet elkéne olvasni a szerződést!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: csehjano91

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
11 éve 2 hónapja - 11 éve 2 hónapja #27542 Írta: zigeuner
zigeuner válaszolt a következő témában: Német munkaerő közvetítő

Gergoo írta: Össze kell pakolni, ki kell utazni, lakás bérelni és minimum erős alapfokú nyelvtudással valamint egy keresett szakmával heteken (ha nem napokon) belül lesz munka is!


Tény, ez a legegyszerűbb módja és egyben a leghatékonyabb is. Magam is így csináltam. Egy hét itt kinnt lecsekkolni a dolgokat 2011 karácsonya előtt és már munkahellyel a zsebben, irány haza, igaz, még szerződés nélkül, de nem a papír a legfontosabb, hanem a kölcsönös bizalom. Az meglett a kezdéskor, és már egy hónap után határozatlan idejű munkaszerződés lett belőle. 2012 01. 08.-án az előre (neten) lebeszélt szállásra érkezés, 01. 16.-ától már meló.
Ennyi és nem több.
Az már csak hab a tortán, hogy az albérletem 1300 m-re van a melóhelytől ill. volt, mert azóta már nem albérlet, mert volt egy üres lakás a házban amit sikerült megkapnom. De mindezekben bizonyára nem kevés köze volt a nyelvtudásnak. Talán az egyetlen dolog, amiben Decoval egyetértek, mégha "noszogatjuk" is egymás néha, TANULJ NÉMETÜL, és a siker eljön.
Üdv, Zigeuner
A következő felhasználók mondtak köszönetet: Gergoo, kavaizsu, csehjano91, zoli35

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

  • prosperus
  • prosperus profilkép
  • Nem elérhető
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Reden ist Silber, Ausreden sind Gold!
Több
11 éve 2 hónapja #27545 Írta: prosperus
prosperus válaszolt a következő témában: Német munkaerő közvetítő

Elküldték a munkaszerződéseinket, majd felhívtak telefonon hogy leellenőrizzék a nyelvtudásunkat. Mindez megtörtént, irány Németország. Az első állomás 1200km-re volt a lakhelyünktől. A ránk bízott feladatokat maximálisan teljesítettük, a munkaadónk a munkáltató felé pozitív visszajelzést adott rólunk.

En mint kivülallo csak egy ket szoban szolnek hozza...........
Az elsö allomas 1200 km. Nem is sok, mit szoljanak azok akik Angliaban
dolgoznak?
A masik amit itt nagyon bekeversz es szamomra erthetetlen:
"a munkaadónk a munkáltató felé pozitív visszajelzést adott rólunk."
Most mi van, mert nalunk a munkaado az egyenlö a munkaltatoval!
Ha itt most a munkaado az a magyar ceg es a munkaltato a nemet megbizo,
akkor ne nyugatra verd a balhet , hanem ott helyben verd a munkaadod fejet.
Ugyanis vannak olyan megbizasok, ahol itt -ott egy hetes ket hetes munkak vannak
,amit mi be sem vallalnank a a munkavallalo erdekeben, mert ugyanazok
törtennek amit itt elmeseltel. Itt a magyar munkaado aki belesz@rik abba, hogy te
hanyszor es hova mesz es hany kilometert utazol! Egyszoval kihasznalja azt, hogy
ti dolgozni akartok.
A masik, hogy a többi hozzaszoloval egyetertve jo lenne tudni, hogy mi all
a munkaszerzödesedben. Mert ha ezt ti bevallaltatok akkor nincs a reklamationak
helye. Ha nincsenek ezek az utazasok finanziell tamogatva akkor leülnek a
munkaadod ele a kollegakkal es közölnem vele, hogy okek az utazasok, de
ennek költseget be kell vallalnia. Ha eddig emiatt nem szoltatok akkor addig küldözget
benneteket, mig a kocsi ki nem esik alolatok :whistle:

Einen Löwen interessiert es nicht was Schafe über ihn denken!
A következő felhasználók mondtak köszönetet: racz_jeno, csehjano91

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!