Baden -Württenbergben élő Magyarok
- Zita
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 6
14 éve 9 hónapja #277
Írta: Zita
Zita válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Szia, nem tudom,hogy a lakas arak milyenek ott, en Breisachban laktam (az is ott van) volt egy 100mq lakasom 3 szoba, fürdö WCvel, vendeg WC az volt 700 Euro havonta.
Ferjed is van vagy egyedül akarsz a 2 gyerekkel?
Szerintem kezdd el otthon nemetre jaratni a lanyodat, hogy egy kicsit tudjon mire idejön.
Vagy vigyel neki innen kepes szotart vagy hasonlot.
En haza küldtem a szüleimhez a fiamat mikor 2 eves volt ketszer 8 hetre, hogy tanuljon meg elöbb magyarul, aztan nemetül...
Ferjed is van vagy egyedül akarsz a 2 gyerekkel?
Szerintem kezdd el otthon nemetre jaratni a lanyodat, hogy egy kicsit tudjon mire idejön.
Vagy vigyel neki innen kepes szotart vagy hasonlot.
En haza küldtem a szüleimhez a fiamat mikor 2 eves volt ketszer 8 hetre, hogy tanuljon meg elöbb magyarul, aztan nemetül...
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- Manuela
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
14 éve 9 hónapja - 14 éve 9 hónapja #278
Írta: Manuela
Manuela válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Nem ,válófélben vagyok/régóta/2,5 éve élek boldog párkapcsolatban az élettársammal.Őt németországban ismertem meg,azóta együtt vagyunk.Persze szezonális munkákat végeztünk,megyünk most is 3 hét mulva vissza.Breisach ismerős jártunk arra is dolizni.700 eur nekem sok lenne, viszont más szemszögből nézve meg nem mert elég nagy ház annyiért.De +rezsi??Kb 4-500ban kiegyeznék .Van egy ismerősöm ausztriában ő is egy egész lakást bérel 200 eur ért.tudom ez németország.Csak úgy írtam.itthon tanítsam?vagy taníttassam(esetleg amíg én kint vagyok)?Nem rossz ötlet ,nem akarnám leterhelni,de állítólag ebben a korban csk úgy szívják magukba a tudást.
- Zita
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
14 éve 9 hónapja #280
Lakas van biztos olcsobbert is, ez csak egy pelda volt. Az en lakasom 67mq, 310 hidegen, rezsivel 450, plusz villany 50Euro.
Jarassad nemet tanarhoz.
Ilyenkor meg elvezik is meg hösködnek vele, hogy tudnak nemetül!
Elöször keress munkat vagy nem tudom a parodnak mi a szakmaja, nyisson maganvallalkozast vagy hasonlok.
Ha a lanyod az iden jarna meg itt egy keveset ovodaba az is jot tenne neki.
De ovoda csak juli vegeig van mert utana 3 het szabadsagon vannak.
Jarassad nemet tanarhoz.
Ilyenkor meg elvezik is meg hösködnek vele, hogy tudnak nemetül!
Elöször keress munkat vagy nem tudom a parodnak mi a szakmaja, nyisson maganvallalkozast vagy hasonlok.
Ha a lanyod az iden jarna meg itt egy keveset ovodaba az is jot tenne neki.
De ovoda csak juli vegeig van mert utana 3 het szabadsagon vannak.
- Manuela
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 1
14 éve 9 hónapja - 14 éve 9 hónapja #283
Írta: Manuela
Manuela válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Ja lehet az lesz nyelvtanárhoz járatni.Bár idén már nem tudom őket vinni a kinti ovodába ,halasztanom kellene egy évet,nagy kárára nem válhat.?.Az nem sok ha kb 500 eur ból kijössz.Én ezt a pénzt amit németországban keresek szeretném az újrakezdésbe fektetni.A párom itthon egy bútorcégnél dolgozik kb 15 éve.nagyon érti a szakmáját.Egyedi konyha -szobabútorokat készítenek méretre meg minden mást még ami fa.tehát ő bútor asztalos és kettőnk közül biztos vagyok benne hogy ő találna munkát a szakmájában.mert igény van rá.Én vendéglátó szakmával büszkélkedem amit még nem használtam(mondjuk nem is baj)azonkívül mezőgazdaságban vagyok jártas ,zölds.-gyüm.feldolgozóüzemben voltam üzem vezető helyettes,a németországi munkám,azonkívül amikor itthon tartózkodom magánlakásokat takarítok,meg presszót.Nem igazán vagyunk jártasak magánvállalkozás indításában meg ahhoz pénz is kellene, amúgy gondolkodtunk még itthon egy takarítócég alapításában de pénz híján.. azért jó ötlet volt.kint németországban meg szintén pénz
- Zita
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
14 éve 9 hónapja - 14 éve 9 hónapja #284
Te nem tudod visszatartani.
Azt ugy kell, hogy amikor beiratas van, bekell iratni es rögtön benyujtani egy kervenyt, hogy 1 evvel kesöbb kezdkessen.
Ök döntik el. Ha visszatartast kap akkor iskola elökeszitöbe kell jarnia egesz evben.
Az felig iskola, felig ovoda.
Asztalos biztos hamarabb talal állást.
Csak tanuljatok nemetül mert anelkül nehez.
En sm tudtam de en 24 eves voltam, nem volt gyerekem.
1 ev alatt tarsalkodo szinten siman meglehet tanulni föleg ha erdekel a dolog.
En 4 eve voltam itt amikor a jogsit csinaltam, tolmacs nelkül.
Mindenesetre sok sikert kivanok nektek!
Azt ugy kell, hogy amikor beiratas van, bekell iratni es rögtön benyujtani egy kervenyt, hogy 1 evvel kesöbb kezdkessen.
Ök döntik el. Ha visszatartast kap akkor iskola elökeszitöbe kell jarnia egesz evben.
Az felig iskola, felig ovoda.
Asztalos biztos hamarabb talal állást.
Csak tanuljatok nemetül mert anelkül nehez.
En sm tudtam de en 24 eves voltam, nem volt gyerekem.
1 ev alatt tarsalkodo szinten siman meglehet tanulni föleg ha erdekel a dolog.
En 4 eve voltam itt amikor a jogsit csinaltam, tolmacs nelkül.
Mindenesetre sok sikert kivanok nektek!
- erigold
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
14 éve 9 hónapja - 14 éve 9 hónapja #285
Írta: erigold
erigold válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
sziasztok
mi egy hónapja élünk Reit im Winkl környékén
van állásunk de két kicsi gyereket hagytunk nagyon messze a nagymamánál.áprilisig szól a (magán)szerződésünk.végleg kint szeretnénk maradni.igaz, hogy munkavállalási engedélyt adnak 6 hónap bejelentett LAKCÍM után.?vendáglátosok vagyunk ,de tisztességes hozzáállással,profi tudással, sokáig voltunk otthon vállakozók.
a nyelvet most tanuljuk itt iskolában.mennyi esélyünk van? mi a tapasztalat?
mi egy hónapja élünk Reit im Winkl környékén
van állásunk de két kicsi gyereket hagytunk nagyon messze a nagymamánál.áprilisig szól a (magán)szerződésünk.végleg kint szeretnénk maradni.igaz, hogy munkavállalási engedélyt adnak 6 hónap bejelentett LAKCÍM után.?vendáglátosok vagyunk ,de tisztességes hozzáállással,profi tudással, sokáig voltunk otthon vállakozók.
a nyelvet most tanuljuk itt iskolában.mennyi esélyünk van? mi a tapasztalat?