Baden -Württenbergben élő Magyarok
- Athena
- Látogató
14 éve 9 hónapja #287
Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
SZia erigold!
ELöször is sok-sok szerencsét és mindenek elött kitartást kívánok nektek. Nem lehettet könnyü két kisgyereket otthon hagyni.
A munkavállalásival kapcsolatban: sajnos 2011-ig mindenképp él Németországban az átmeneti szabályozás, miszerint egy év folyamatos munkaviszony után állítják ki az Arbeitsberechtigung-EU-t, ami korlátlan munkavállalásra jogosít fel Németországban. Az egy év letelte elött munkaadóhoz kötött ún. Arbeitserlaubnis-EU-val lehet jelenleg munkát vállalni. Lakcím megléte abban az esetben elegendö, ha házastárs, gyermek, szülö már rendelkezik korlátlan munkavállalási engedéllyel.
Remélem tudtam valamennyire segíteni:-)
Üdv. Athena
ELöször is sok-sok szerencsét és mindenek elött kitartást kívánok nektek. Nem lehettet könnyü két kisgyereket otthon hagyni.
A munkavállalásival kapcsolatban: sajnos 2011-ig mindenképp él Németországban az átmeneti szabályozás, miszerint egy év folyamatos munkaviszony után állítják ki az Arbeitsberechtigung-EU-t, ami korlátlan munkavállalásra jogosít fel Németországban. Az egy év letelte elött munkaadóhoz kötött ún. Arbeitserlaubnis-EU-val lehet jelenleg munkát vállalni. Lakcím megléte abban az esetben elegendö, ha házastárs, gyermek, szülö már rendelkezik korlátlan munkavállalási engedéllyel.
Remélem tudtam valamennyire segíteni:-)
Üdv. Athena
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- erigold
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
14 éve 9 hónapja #288
Írta: erigold
erigold válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Köszönöm a gyors választ!
jelenleg legálisan dolgozunk,német cég résztulajdonosaként.mennyire igaz, hogy 2011.05.01-től megszűnnek a korlátozások?mert akkor nem nagyon"ugrálnánk".mert felesleges lenne eröltetni a bejelentést,ha úgy is csak 1 év múlva kapnánk munkavállalásit.
jelenleg legálisan dolgozunk,német cég résztulajdonosaként.mennyire igaz, hogy 2011.05.01-től megszűnnek a korlátozások?mert akkor nem nagyon"ugrálnánk".mert felesleges lenne eröltetni a bejelentést,ha úgy is csak 1 év múlva kapnánk munkavállalásit.
- Athena
- Látogató
14 éve 9 hónapja #289
Írta: Athena
Athena válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Szia Erigold!
Ez igaz. 7 év letelte után köteles a régi tagállam az újjal szemben felfüggeszteni minden korlátozást.
Ez igaz. 7 év letelte után köteles a régi tagállam az újjal szemben felfüggeszteni minden korlátozást.
- angel
- Látogató
14 éve 9 hónapja #302
Írta: angel
angel válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Sziasztok!Itt élek a párommal én is Baden-Württenbergb mellett Heppenheimban és szívesen felvenném a kapcsolatot a környéken élő magyarokkal!Mi lassan már egy éve hogy itt vagyunk és én is hasónló problémákkal küzködöm még mindíg!Párom Gewerbe-vel dolgzik én megpróbálltam engedélyt intézni de örület hogy mi van itt!Egyik hívatalból küldtek a másikba vissza és mindenhol mást mondtak!Már elküldtem vagy 50 pályázatot de csak pár személyes interjú lett belőle és amint megtudták hogy nincs engedély elköszöntek!Most ott tartok hogy én is kiválltom az engedélyt mert úgy látom ez másképp nem megy!Ha bármilyen hasznos tanáccsal tudna valaki szolgálni azt nagyon megköszönném!Cserébe amibe tudok én is szívesen segítek ha pedig itt laksz a környéken találkozhatnánk is.Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
- tomi1974
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
14 éve 9 hónapja #303
Írta: tomi1974
tomi1974 válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Ha munkavállalásit szeretnél akkor annak a német cégnek kell kikérni aki alkalmazni akar.Mert 2011 ig csak ugy kapod meg!
- angel
- Látogató
14 éve 9 hónapja #306
Írta: angel
angel válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Köszi az infot de ezt tudom csak véletlenül elírtam!A magánvállalkozói engedélyre gondoltam hogy kiválltom.