Baden -Württenbergben élő Magyarok
- Erth
- Látogató
14 éve 7 hónapja #452
Írta: Erth
Erth válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Sziasztok!
Tomi1974 köszönöm kérdésed, lassan tele a gatyám . Egy hét múlva ilyenkor a repülőtér felé kell már tartanom.
4 hét Finnország család nélkül. Abban bízom, hogy maga a munka, a kollégák rendben lesznek, csak alaposan el kell majd foglalnom magam hétvégén, hogy a hiányt kicsit feledjem.
Ha úgy fognak rohanni a napok, mint itthon, akkor nem lesz nagy gond. Pikk-pakk eltelik, és jöhet az önéletrajz írás és küldés reményeim szerint gyors sikerrel. De majd meglátom.
Üdv
Erth
ui.: Tomi1974 jót mulattam a hazautadon. Kifejezetten lehúzott ablakos idő volt!
Tomi1974 köszönöm kérdésed, lassan tele a gatyám . Egy hét múlva ilyenkor a repülőtér felé kell már tartanom.
4 hét Finnország család nélkül. Abban bízom, hogy maga a munka, a kollégák rendben lesznek, csak alaposan el kell majd foglalnom magam hétvégén, hogy a hiányt kicsit feledjem.
Ha úgy fognak rohanni a napok, mint itthon, akkor nem lesz nagy gond. Pikk-pakk eltelik, és jöhet az önéletrajz írás és küldés reményeim szerint gyors sikerrel. De majd meglátom.
Üdv
Erth
ui.: Tomi1974 jót mulattam a hazautadon. Kifejezetten lehúzott ablakos idő volt!
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- tomi1974
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
14 éve 7 hónapja #453
Írta: tomi1974
tomi1974 válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Remélem zökkenömentes utad lesz ..én fel nem ülnék a repülőre!!!És jól fogod érezni magad 4 hét az nem olyan sok idő ..mikor Tamás kijött ide dolgozni 2 havonta jött haza...eleinte furcsa volt de sokat dolgoztam igy hamar elment az idő!
Én is szerdán vagyis holnap kezdek dolgozni az új munkahelyemen..és ha minden igaz 1-2 héten bellül meglesz a vállakozóim is!!Indulhat a lángos üzem!!!
Én is szerdán vagyis holnap kezdek dolgozni az új munkahelyemen..és ha minden igaz 1-2 héten bellül meglesz a vállakozóim is!!Indulhat a lángos üzem!!!
- Zsoca24
- Látogató
14 éve 7 hónapja #455
Írta: Zsoca24
Zsoca24 válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Sziasztok!
Én és a barátnőm szeretnénk kimenni dolgozni.középszintü német nyelvtudással és vendéglátós tapasztalattal.
A kérdésem az,hogy el merjünk-e indulni a látatlanba,kiköltözni és ott munkát keresni?
Mennyi esélyünk van arra,hogy 1-2 hónap alatt találhatunk munkát?
Mekkora kint a munkalehetőség?
Várom a válaszotokat!
Köszi Zsoca
Én és a barátnőm szeretnénk kimenni dolgozni.középszintü német nyelvtudással és vendéglátós tapasztalattal.
A kérdésem az,hogy el merjünk-e indulni a látatlanba,kiköltözni és ott munkát keresni?
Mennyi esélyünk van arra,hogy 1-2 hónap alatt találhatunk munkát?
Mekkora kint a munkalehetőség?
Várom a válaszotokat!
Köszi Zsoca
- tomi1974
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
14 éve 7 hónapja #461
Háát ha elég bátrak vagytok és van elég sporolt pénzetek akkor rajta de a munkavállalásit csak 3 hónap bejelentett lakcimmel való ittartozkodás után igényelhetitek az meg mire megérkezik megint 2 hónap!!Szerintem elöbb otthonról keressetek kinti idény munkát ,hogy ne a semmire gyertek ki mert az nem biztos ,hogy sikeres lesz!!!
- schwarzdorn
- Látogató
14 éve 7 hónapja - 14 éve 7 hónapja #479
Írta: schwarzdorn
schwarzdorn válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
tomi1974 írta::
Saját tapasztalatomat írtam le, ma az itttartózkodási engedélyt is kézhez kaptam, szval nem értem a 3 és 2 hónapos intervallumokat, amiket tomi1974 írt. Freiburgba tele van a Zypresse vendéglátós hirdetésekkel (legtöbb 400 Eurós, vállalhatsz belőlük többet is), szóval gyertek bátran!!! ))
De ha tomi1974-nek vagy másnak más tapasztalata van, kérem írjátok le... mindig tanulhat az ember.
Mi idejöttünk március 1-jén Freiburgba, igaz egyből volt szállásunk, amit bejelentettünk és az ott kapott Anmeldebestatigung-al mentünk munkát keresni és mvállalásit kiváltani. Mindez 400 eurós munkára vonatkozik, de egy szóval sem mondták, a vollzeit-os munkánál másképp lenne az eljárás. Elmész az Arbeitsamt-hoz kérsz egy "Antrag auf Arbeitsgenehmigung-EU-t, amit a leendő munkaadóddal kell kitöltetni (tény, hogy nem mindegyik fogja kitölteni, nem nagyon kedvelik)azt visszaviszed az Arbeitsamtoz és rá két hétre a munkaadódnak kiküldik az engedélyt.Háát ha elég bátrak vagytok és van elég sporolt pénzetek akkor rajta de a munkavállalásit csak 3 hónap bejelentett lakcimmel való ittartozkodás után igényelhetitek az meg mire megérkezik megint 2 hónap!!Szerintem elöbb otthonról keressetek kinti idény munkát ,hogy ne a semmire gyertek ki mert az nem biztos ,hogy sikeres lesz!!!
Saját tapasztalatomat írtam le, ma az itttartózkodási engedélyt is kézhez kaptam, szval nem értem a 3 és 2 hónapos intervallumokat, amiket tomi1974 írt. Freiburgba tele van a Zypresse vendéglátós hirdetésekkel (legtöbb 400 Eurós, vállalhatsz belőlük többet is), szóval gyertek bátran!!! ))
De ha tomi1974-nek vagy másnak más tapasztalata van, kérem írjátok le... mindig tanulhat az ember.
- tomi1974
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
14 éve 7 hónapja #485
Jó reggelt!
Valószinü ,hogy a 400 eus munkára könnyebben magadják a munkavállalásit.Én január elején adtam be a kérelmemet teljes munkaidös álásra egy német céghez mentem dolgozni és március 25 .-én kaptam meg és csak fél évre.Az első kérdésük az volt itt vagyok e 3 hónapja mert csak akkor igényelhetek a tartozkodási engedélyt még külön ki kell kérnem.Ez az én tapasztalatom !
Valószinü ,hogy a 400 eus munkára könnyebben magadják a munkavállalásit.Én január elején adtam be a kérelmemet teljes munkaidös álásra egy német céghez mentem dolgozni és március 25 .-én kaptam meg és csak fél évre.Az első kérdésük az volt itt vagyok e 3 hónapja mert csak akkor igényelhetek a tartozkodási engedélyt még külön ki kell kérnem.Ez az én tapasztalatom !