Baden -Württenbergben élő Magyarok

Több
14 éve 2 hónapja #1231 Írta: eras72
eras72 válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok

Szia !
Tapasztalat ismerősök által ,nem nagyon akarják a gyerekeseknek ki adni a házat !!! !Szerintem keresetek magatok neten újságban lakást házat !Persze mindent meg kell próbálni !
Üdv:Erika

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

Több
14 éve 2 hónapja #1234 Írta: Vicuska
Vicuska válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok

Szia!

Jelenleg költözőfélben vagyok, elég nagy a tapasztalatom ezen a téren, nem ez az első költözésem:) ha ingatlan, akkor net, esetleg újság. Rengeteg oldalon találsz hirdetéseket. Semmiképp ne ingatlanközvetítőn keresztül, mert horribilis összegeket kérnek el. (általában 2-3 kaltmiete). A netes hirdetések között sok a provizion- ill. courtagefrei lakás, azokat érdemes megnézni. Újságok közöl ajánlom neked a Badische Neuste Nachricht szombati számát, abban rengeteg minden van. Ilyenkor mondjuk kicsit neccesebb a lákáskeresés, ha van más lehetőséged ajánlom a március-áprilisi időszakot.

Üdv: Vica

• Erth
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 2 hónapja #1252 Írta: Erth
Erth válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok

Szia Vicuska!

Köszönöm a tippet!

Sajnos pillanatnyilag valóban nincs nagy kínálat Freiburg környékén, de remélem a helyszínen többet látunk majd, és persze első dolgom lesz újságokat venni! :D

Amit a neten felleltem hírdetést, azok zöme makleres. A mi viszont meglepett, hogy az E-Bay.de-n bérelhető ingatlanok vannak, teljesen véletlenül keveredtem oda, és tényleg nagyon meghökkentett. Hiába, a net az net. :D

Üdv
Erth

• Csopaki
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 2 hónapja - 14 éve 2 hónapja #1254 Írta: Csopaki
Csopaki válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok

Kedves Erth!
Bizony, az ügynökös lakásokat kerüld, mert 3 hónapi bérleti dìj a letét + 2 hónapi bérlet a provìzió (persze + ÁFA). Tehát nagyon meredek. Kereseti igazolást szinte minden ügynök kér, de esetenként magánbérbeadók is! Rendszeresen nézd az újságokat meg ezt a honlapot:
www.null-provision.de
Sajnos az egyetemi városokban most nagyon rossz a helyzet, mert a diákok is most keresnek lakást, hisz nemsokára indul az oktatás.
Ennek ellenére sok sikert!

Több
14 éve 2 hónapja #1256 Írta: abraham64
abraham64 válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok

Szia Erth!

Nem könnyű lakást találni!Mi is a Csopaki által említett oldalon keresgélünk. Azt vettük észre nem mindegy hányan akartok beköltözni pl.: mi 2 felnőtt és 2 gyerek, és minket csak 80 m2 min 3 szobás. Nem lesz könnyű menet de sok kitartást kívánok hozzá.
Üdv. :)

Több
14 éve 4 hete #1652 Írta: catmad
catmad válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok

Sziasztok!

Remélem tudtok segíteni.
Hallottam, hogy lehet menni integrációs nyelvkurzusra havi 100 euróért Németországban illetve én Karlsruhéban mennék. Tudtok arról valamit, hogy kell-e valamit (formanyomtatványt) intézni ehhez Magyarországon?
Előre is köszi a segítséget.
Ági