Baden -Württenbergben élő Magyarok
- rimoldi
- Látogató
14 éve 4 hete #1668
Írta: rimoldi
rimoldi válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Szia Catmad!
Én a VHS-ban kezdek most novemberben egy ilyen tanfolyamot.
Ehhez kellett egy kérvényt beadnom a Bundesamt-hoz. Erre kiállítottak egy igazolást röpke 4 hónap alatt, hogy járhatok 1 euróért, de mellékeltek egy nyomtatványt, amit kitöltöttünk, mert lehet, hogy ingyenes lesz.
Csak a férjem dolgozik, én itthon vagyok a gyermekünkkel. Őt is vihetem a tanfolyamra.
Ez egy 600 órás nyelvtanfolyamból áll és egy 45 órás orientálódási kurzusból.
A nyelvtanfolyam 100 órás fejezetekből tevődik össze.
De van olyan tanfolyam is nők, szülők, fiatalok részére, akik nem tudnak helyesen beszélni, írni. Ez 945 tanórás
A záróteszt egy nyelvvizsgából és egy orientálódási kurzustesztből áll. Ha megvan a kellő nyelvtudás, akkor kapsz egy Integrációs tanfolyam bizonyítványt, ha nem sikerül, akkor egy igazolást kapsz az elért eredményről.
Záróteszt részvétele ingyenes.
Ha nem sikerül a vizsga, akkor a felépítő tanfolyamot (300 óra) meg lehet ismételni.
Az ismételt teszt is ingyenes.
Sok sikert neked is a sulihoz!
Üdv
R.
Én a VHS-ban kezdek most novemberben egy ilyen tanfolyamot.
Ehhez kellett egy kérvényt beadnom a Bundesamt-hoz. Erre kiállítottak egy igazolást röpke 4 hónap alatt, hogy járhatok 1 euróért, de mellékeltek egy nyomtatványt, amit kitöltöttünk, mert lehet, hogy ingyenes lesz.
Csak a férjem dolgozik, én itthon vagyok a gyermekünkkel. Őt is vihetem a tanfolyamra.
Ez egy 600 órás nyelvtanfolyamból áll és egy 45 órás orientálódási kurzusból.
A nyelvtanfolyam 100 órás fejezetekből tevődik össze.
De van olyan tanfolyam is nők, szülők, fiatalok részére, akik nem tudnak helyesen beszélni, írni. Ez 945 tanórás
A záróteszt egy nyelvvizsgából és egy orientálódási kurzustesztből áll. Ha megvan a kellő nyelvtudás, akkor kapsz egy Integrációs tanfolyam bizonyítványt, ha nem sikerül, akkor egy igazolást kapsz az elért eredményről.
Záróteszt részvétele ingyenes.
Ha nem sikerül a vizsga, akkor a felépítő tanfolyamot (300 óra) meg lehet ismételni.
Az ismételt teszt is ingyenes.
Sok sikert neked is a sulihoz!
Üdv
R.
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- catmad
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
14 éve 4 hete #1669
Írta: catmad
catmad válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Szia Rimoldi!
Akkor te sem vagy német állampolgár és neked sem kellett intézned Mo.-n semmit ugye?
Nagyon köszi az infót.
Még egy kérdés..
Pontosan milyen Bundesamt-hoz adtad be a kérvényt?
Volt valami feltétele a kurzus kezdésnek?
Üdv.:Ági
Akkor te sem vagy német állampolgár és neked sem kellett intézned Mo.-n semmit ugye?
Nagyon köszi az infót.
Még egy kérdés..
Pontosan milyen Bundesamt-hoz adtad be a kérvényt?
Volt valami feltétele a kurzus kezdésnek?
Üdv.:Ági
- rimoldi
- Látogató
14 éve 4 hete #1679
Szia Ági!
Nem, nem vagyok német állampolgár.
Mi Augsburgban élünk, ezért a Müncheni Bundesamt-hoz adtam be a kérvényt.
Lementem a suliba (ahova járni fogok) és adtak egy papírt, amit közösen kitöltöttünk. Mellékeltük a párom kereseti igazolás, útlevél és lakcímbejelentő másolatát.
Nem tudom, hogy Te már itt laksz vagy még otthon? Van itt bejelentett lakcímed? Mert azt is rá kell írni mióta vagy itt. Talán ez feltétel, hogy huzamosabb ideje itt legyél, nem tudom.
Most jöttem a suliból, mert telefonon azt mondták, hogy novemberben kezdődik a suli, de még nem biztos.
Az igazoláson, amit kiállított a hivatal, azon van egy dátum 12.16. Most kiderült, hogy csak ezután kezdhetem a sulit vagyis csak 2011.01.24-én fog kezdődni a tanfolyam. 945 órás lesz. Már meg is van a könyvem.
Szerintem az a legjobb, ha elmész abba a suliba, ahol a tanfolyamot szeretnéd elvégezni és ott a vezető elmond mindent. És a címet is megadja, ahova küldened kell a papírt. Szerintem még a fénymásolatokat is megcsinálják.
Ha van gyerkőc, akkor őt is viheted ingyen.
Ha van még kérdésed írj nyugodtan!
Üdv
Rita
Nem, nem vagyok német állampolgár.
Mi Augsburgban élünk, ezért a Müncheni Bundesamt-hoz adtam be a kérvényt.
Lementem a suliba (ahova járni fogok) és adtak egy papírt, amit közösen kitöltöttünk. Mellékeltük a párom kereseti igazolás, útlevél és lakcímbejelentő másolatát.
Nem tudom, hogy Te már itt laksz vagy még otthon? Van itt bejelentett lakcímed? Mert azt is rá kell írni mióta vagy itt. Talán ez feltétel, hogy huzamosabb ideje itt legyél, nem tudom.
Most jöttem a suliból, mert telefonon azt mondták, hogy novemberben kezdődik a suli, de még nem biztos.
Az igazoláson, amit kiállított a hivatal, azon van egy dátum 12.16. Most kiderült, hogy csak ezután kezdhetem a sulit vagyis csak 2011.01.24-én fog kezdődni a tanfolyam. 945 órás lesz. Már meg is van a könyvem.
Szerintem az a legjobb, ha elmész abba a suliba, ahol a tanfolyamot szeretnéd elvégezni és ott a vezető elmond mindent. És a címet is megadja, ahova küldened kell a papírt. Szerintem még a fénymásolatokat is megcsinálják.
Ha van gyerkőc, akkor őt is viheted ingyen.
Ha van még kérdésed írj nyugodtan!
Üdv
Rita
- kormi33
- Nem elérhető
- Junior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 16
14 éve 4 hete #1686
Írta: kormi33
kormi33 válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Szaisztok!
Csak megerősíteni tudom amit Rita írt.Integrations Sprachkurse a neve,majd minden városban indul.Itt Karlsruhéban is,remélhetőleg már nov.-ben.Ahhoz hogy ingyenes legyen,(ha nem az,akkor is 1 Euro/óra)a Stadtbüróban kell Freizügigbescheinigungot kérni.(Bocs ha nem helyesen írtam) Ezt bevinni a suliba,ott kitölteni a jelentkezést,ahogy Rita írta,és várni.
A könyv 13,5 Euro,lehet nagyobb könyvesboltban kapni. Ha összejön egy kisebb csoport,kb10-15 fő,ők értesítenek,és mehet a tanulás esténként 19 órától.
Üdv
Csak megerősíteni tudom amit Rita írt.Integrations Sprachkurse a neve,majd minden városban indul.Itt Karlsruhéban is,remélhetőleg már nov.-ben.Ahhoz hogy ingyenes legyen,(ha nem az,akkor is 1 Euro/óra)a Stadtbüróban kell Freizügigbescheinigungot kérni.(Bocs ha nem helyesen írtam) Ezt bevinni a suliba,ott kitölteni a jelentkezést,ahogy Rita írta,és várni.
A könyv 13,5 Euro,lehet nagyobb könyvesboltban kapni. Ha összejön egy kisebb csoport,kb10-15 fő,ők értesítenek,és mehet a tanulás esténként 19 órától.
Üdv
- rimoldi
- Látogató
14 éve 4 hete #1688
Szia Kormi!
Nálunk, ha nincs meg ez a papír, amire eddig vártam, akkor 20 euro az ára. Így viszont 1 euro. Most várok még egy olyan papírra, amiben közlik, hogy ingyenes lesz-e a suli vagy sem.
Ja, és ide csak nők járnak, gyerekkel vagy anélkül.
A könyv: Berliner Platz (1-2-3)
Én 20 euroért vettem
Tiszta átvágás fényes nappal!
Üdv
Rita
Nálunk, ha nincs meg ez a papír, amire eddig vártam, akkor 20 euro az ára. Így viszont 1 euro. Most várok még egy olyan papírra, amiben közlik, hogy ingyenes lesz-e a suli vagy sem.
Ja, és ide csak nők járnak, gyerekkel vagy anélkül.
A könyv: Berliner Platz (1-2-3)
Én 20 euroért vettem
Tiszta átvágás fényes nappal!
Üdv
Rita
- catmad
- Nem elérhető
- New Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 0
14 éve 4 hete #1690
Írta: catmad
catmad válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Nekem sajnos még nincs bejelentett lakcímem, mivel a párom most kezdi majd a diplomamunkáját és még ki kell vennünk egy lakást......sajnos munkahelyem sincs (ezért is csinálnám meg a kurzust, hogy legyen lehetőségem munkát találni), így a jövedelem igazolás is úszott......tehát irány az iskola, ahol (Helga jóvoltából) találtunk egy magyar tanárnőt, aki remélhetően tud segíteni.
Kicsit bonyolult a helyzetem, de majd rendeződni fog minden...remélem...
Kicsit bonyolult a helyzetem, de majd rendeződni fog minden...remélem...