Baden -Württenbergben élő Magyarok

• Erth
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 5 hónapja #615 Írta: Erth
Erth válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok

Sziasztok!

Megjártam Finnországot. Hideg volt, de elmondhatom idén kétszer is láttam krókuszokat virágozni! :D

A munka jól ment, az angol mondjuk, de értettek és ez volt az elsődleges, hogy értettem az pedig remek volt. Visszaemlékezve egy-egy beszélgetésre, mintha magyarul beszéltünk volna...

Megerősített abban, hogy menni kell, mert a gyerekeknek második, harmadik nyelvet adni nagyon nagy előny és szabadság.

Már "csak" a mikéntel kellene valahogy zöldágra vergődnöm...

Amióta megjöttem, szinte teljesen kiment a német a fejemből. Minden angolul jut eszembe, így most újra elkezdtem olvasni, remélve, hogy segít. De az az igazság róka fogta csuka. Itthon nincs időm elmenni nyelvtanárhoz, és igazán nem is hiszek benne. A legjobb az lenne, ha ott lennék, de ha csak értem, és egy-két hónap múlva középfokon beszélem, az nem valószínű, hogy meggyőzne bárkit is az alkalmazásom helyességéről...

Röviden ez van jelenleg.

Veletek?

Üdv

Erth

Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!

• monikakesz
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 5 hónapja #701 Írta: monikakesz
monikakesz válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok

:) Sziasztok !

Ravensburg környékén keresek magam részére munkát, előszőr lehetőleg
szállással. A német nyelvet intenzíven nyomom, elsősorban még a nyelvtani
részét. Tavasszal több alkalommal voltam már kinn ezen a részen, akkor még
volt kinn ismerős magyar, de ősztől már egyedül mennék vissza. Igazándiból
titkárnő vagyok, de tudom, hogy nyelvismeret nélkül esély ilyen állásra nulla.
Amihez még tök jól értek, fa-és fémfelületek kezelése, kézi, levegős, vagy
elektromos szerszámokkal. Nagyon szuper vagyok gyermekgondozásból és háztartásvezetésből.
Hát szóljatok hozzá, Ti kinn lévő magyarok!
Hálás köszi! Monika

Több
14 éve 4 hónapja #725 Írta: tomi1974
tomi1974 válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok

Hali!!
Látom jól telt Finnország tartozkodásod!Rég jártam erre mert állandóan dolgozom.Szerintem ha itt lennél és beszélned kne hamar visszajönne a Német de it az angolt is nagyon sokan beszélik.Meg inkább a tehetséggel foglalkoznak ugy vettem észre legalábbis értékelik a jó hozzáállást és nagyon segitökészek a nyelv terén.

• Erth
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 2 hónapja #1223 Írta: Erth

Sziasztok!

Döntés megszületett. Következő év elején megyünk Freiburgba, pontosabban a környék is beleértendő. Már semmi nem tart itt minket. :S
Most nézegetjük a neten a bérelhető házakat.
Helyszínen ugye több ajánlat is fellelhető, mint online? Bízom benne!
Október elején felderítő körútra is megyünk még, mert bár sokfelé jártunk már az országban, de Freiburgnál még csak a vidámparokt láttam, azzal az eszeveszett hullámvasúttal. De túléltem! :D

Gyerekekkel óvatosan, de németezem, keresek más lehetőséget is amíg még itthon vagyunk, hátha...

Néztem a migrációs honlapot is, írtam is nekik. Örömmel vettem tudomásul, hogy pár óra múlva választ is kaptam, bár csak azt írta a hölgy, hogy továbbította a levelet egy illetékesebbnek, de jól esett. Az ügyintézés amúgy is Achilles-sarkam.

Mennyire nehezíti meg az albérlethez jutást két kisgyerek + 1 labrador és macska?

Közületek felvette valaki a kapcsolatot a fent említett hivatallal? A Südwind migrációs mifene estleg? (bocsánat, de már annyi mindent olvastam, hogy keverem a pontos megnevezéseket)

Úgy belejöttem a kérdezősködésbe...

pl Bad Krozingen, vagy Emmerdingenből el lehet jutni Freiburgba biciklivel?
Miben érezhető leginkább, hogy Freiburg úgymond "Zöld Főváros"?

Jó-jó, befejeztem! Mára. :woohoo: :D

Üdv
Erth

Több
14 éve 2 hónapja #1224 Írta: eras72
eras72 válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok

Szia !
Mi sexauba szoktunk járni Emmendingentől nem messze van Freiburg 17,3km és van bíztos bicikli út is !Nagyon szép ott van nem mesze a fekete erdő!Gyönyörű az egész táj!Az albérletről csak annyi egy kicsit lesz nehéz gyerekekkel minden hol más a tapasztalat!
Üdv:Erika

• Erth
  • Látogató
  • Látogató
14 éve 2 hónapja #1230 Írta: Erth

Szia Eras72!

Vicces, hogy pont a gyerekekkel lenne gond, és nem a kutya-macskával! :D Én arra tippeltem eddig.

Ha már ingatlan, van valami hatékony módszer arra, hogy lehet viszonylag gyorsan ingatlant találni? Érdemes Maklerekekkel felvenni a kapcsolatot? Vagy gyűjtögessük a neten a hírdetéseket, és célirányosan kérdezzünk rá az adott ingatlanra?

Üdv
Erth