Baden -Württenbergben élő Magyarok
- Erth
- Látogató
14 éve 5 hónapja #615
Írta: Erth
Erth válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Sziasztok!
Megjártam Finnországot. Hideg volt, de elmondhatom idén kétszer is láttam krókuszokat virágozni!
A munka jól ment, az angol mondjuk, de értettek és ez volt az elsődleges, hogy értettem az pedig remek volt. Visszaemlékezve egy-egy beszélgetésre, mintha magyarul beszéltünk volna...
Megerősített abban, hogy menni kell, mert a gyerekeknek második, harmadik nyelvet adni nagyon nagy előny és szabadság.
Már "csak" a mikéntel kellene valahogy zöldágra vergődnöm...
Amióta megjöttem, szinte teljesen kiment a német a fejemből. Minden angolul jut eszembe, így most újra elkezdtem olvasni, remélve, hogy segít. De az az igazság róka fogta csuka. Itthon nincs időm elmenni nyelvtanárhoz, és igazán nem is hiszek benne. A legjobb az lenne, ha ott lennék, de ha csak értem, és egy-két hónap múlva középfokon beszélem, az nem valószínű, hogy meggyőzne bárkit is az alkalmazásom helyességéről...
Röviden ez van jelenleg.
Veletek?
Üdv
Erth
Megjártam Finnországot. Hideg volt, de elmondhatom idén kétszer is láttam krókuszokat virágozni!
A munka jól ment, az angol mondjuk, de értettek és ez volt az elsődleges, hogy értettem az pedig remek volt. Visszaemlékezve egy-egy beszélgetésre, mintha magyarul beszéltünk volna...
Megerősített abban, hogy menni kell, mert a gyerekeknek második, harmadik nyelvet adni nagyon nagy előny és szabadság.
Már "csak" a mikéntel kellene valahogy zöldágra vergődnöm...
Amióta megjöttem, szinte teljesen kiment a német a fejemből. Minden angolul jut eszembe, így most újra elkezdtem olvasni, remélve, hogy segít. De az az igazság róka fogta csuka. Itthon nincs időm elmenni nyelvtanárhoz, és igazán nem is hiszek benne. A legjobb az lenne, ha ott lennék, de ha csak értem, és egy-két hónap múlva középfokon beszélem, az nem valószínű, hogy meggyőzne bárkit is az alkalmazásom helyességéről...
Röviden ez van jelenleg.
Veletek?
Üdv
Erth
Kérjük, hogy Belépés vagy , hogy csatlakozhass a beszélgetéshez!
- monikakesz
- Látogató
14 éve 5 hónapja #701
Írta: monikakesz
monikakesz válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Sziasztok !
Ravensburg környékén keresek magam részére munkát, előszőr lehetőleg
szállással. A német nyelvet intenzíven nyomom, elsősorban még a nyelvtani
részét. Tavasszal több alkalommal voltam már kinn ezen a részen, akkor még
volt kinn ismerős magyar, de ősztől már egyedül mennék vissza. Igazándiból
titkárnő vagyok, de tudom, hogy nyelvismeret nélkül esély ilyen állásra nulla.
Amihez még tök jól értek, fa-és fémfelületek kezelése, kézi, levegős, vagy
elektromos szerszámokkal. Nagyon szuper vagyok gyermekgondozásból és háztartásvezetésből.
Hát szóljatok hozzá, Ti kinn lévő magyarok!
Hálás köszi! Monika
Ravensburg környékén keresek magam részére munkát, előszőr lehetőleg
szállással. A német nyelvet intenzíven nyomom, elsősorban még a nyelvtani
részét. Tavasszal több alkalommal voltam már kinn ezen a részen, akkor még
volt kinn ismerős magyar, de ősztől már egyedül mennék vissza. Igazándiból
titkárnő vagyok, de tudom, hogy nyelvismeret nélkül esély ilyen állásra nulla.
Amihez még tök jól értek, fa-és fémfelületek kezelése, kézi, levegős, vagy
elektromos szerszámokkal. Nagyon szuper vagyok gyermekgondozásból és háztartásvezetésből.
Hát szóljatok hozzá, Ti kinn lévő magyarok!
Hálás köszi! Monika
- tomi1974
- Témaindító
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 14
14 éve 4 hónapja #725
Írta: tomi1974
tomi1974 válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Hali!!
Látom jól telt Finnország tartozkodásod!Rég jártam erre mert állandóan dolgozom.Szerintem ha itt lennél és beszélned kne hamar visszajönne a Német de it az angolt is nagyon sokan beszélik.Meg inkább a tehetséggel foglalkoznak ugy vettem észre legalábbis értékelik a jó hozzáállást és nagyon segitökészek a nyelv terén.
Látom jól telt Finnország tartozkodásod!Rég jártam erre mert állandóan dolgozom.Szerintem ha itt lennél és beszélned kne hamar visszajönne a Német de it az angolt is nagyon sokan beszélik.Meg inkább a tehetséggel foglalkoznak ugy vettem észre legalábbis értékelik a jó hozzáállást és nagyon segitökészek a nyelv terén.
- Erth
- Látogató
14 éve 2 hónapja #1223
Sziasztok!
Döntés megszületett. Következő év elején megyünk Freiburgba, pontosabban a környék is beleértendő. Már semmi nem tart itt minket.
Most nézegetjük a neten a bérelhető házakat.
Helyszínen ugye több ajánlat is fellelhető, mint online? Bízom benne!
Október elején felderítő körútra is megyünk még, mert bár sokfelé jártunk már az országban, de Freiburgnál még csak a vidámparokt láttam, azzal az eszeveszett hullámvasúttal. De túléltem!
Gyerekekkel óvatosan, de németezem, keresek más lehetőséget is amíg még itthon vagyunk, hátha...
Néztem a migrációs honlapot is, írtam is nekik. Örömmel vettem tudomásul, hogy pár óra múlva választ is kaptam, bár csak azt írta a hölgy, hogy továbbította a levelet egy illetékesebbnek, de jól esett. Az ügyintézés amúgy is Achilles-sarkam.
Mennyire nehezíti meg az albérlethez jutást két kisgyerek + 1 labrador és macska?
Közületek felvette valaki a kapcsolatot a fent említett hivatallal? A Südwind migrációs mifene estleg? (bocsánat, de már annyi mindent olvastam, hogy keverem a pontos megnevezéseket)
Úgy belejöttem a kérdezősködésbe...
pl Bad Krozingen, vagy Emmerdingenből el lehet jutni Freiburgba biciklivel?
Miben érezhető leginkább, hogy Freiburg úgymond "Zöld Főváros"?
Jó-jó, befejeztem! Mára.
Üdv
Erth
Döntés megszületett. Következő év elején megyünk Freiburgba, pontosabban a környék is beleértendő. Már semmi nem tart itt minket.
Most nézegetjük a neten a bérelhető házakat.
Helyszínen ugye több ajánlat is fellelhető, mint online? Bízom benne!
Október elején felderítő körútra is megyünk még, mert bár sokfelé jártunk már az országban, de Freiburgnál még csak a vidámparokt láttam, azzal az eszeveszett hullámvasúttal. De túléltem!
Gyerekekkel óvatosan, de németezem, keresek más lehetőséget is amíg még itthon vagyunk, hátha...
Néztem a migrációs honlapot is, írtam is nekik. Örömmel vettem tudomásul, hogy pár óra múlva választ is kaptam, bár csak azt írta a hölgy, hogy továbbította a levelet egy illetékesebbnek, de jól esett. Az ügyintézés amúgy is Achilles-sarkam.
Mennyire nehezíti meg az albérlethez jutást két kisgyerek + 1 labrador és macska?
Közületek felvette valaki a kapcsolatot a fent említett hivatallal? A Südwind migrációs mifene estleg? (bocsánat, de már annyi mindent olvastam, hogy keverem a pontos megnevezéseket)
Úgy belejöttem a kérdezősködésbe...
pl Bad Krozingen, vagy Emmerdingenből el lehet jutni Freiburgba biciklivel?
Miben érezhető leginkább, hogy Freiburg úgymond "Zöld Főváros"?
Jó-jó, befejeztem! Mára.
Üdv
Erth
- eras72
- Nem elérhető
- Senior Member
Kevesebb
Több
- Köszönetek: 22
14 éve 2 hónapja #1224
Írta: eras72
eras72 válaszolt a következő témában: Baden -Württenbergben élő Magyarok
Szia !
Mi sexauba szoktunk járni Emmendingentől nem messze van Freiburg 17,3km és van bíztos bicikli út is !Nagyon szép ott van nem mesze a fekete erdő!Gyönyörű az egész táj!Az albérletről csak annyi egy kicsit lesz nehéz gyerekekkel minden hol más a tapasztalat!
Üdv:Erika
Mi sexauba szoktunk járni Emmendingentől nem messze van Freiburg 17,3km és van bíztos bicikli út is !Nagyon szép ott van nem mesze a fekete erdő!Gyönyörű az egész táj!Az albérletről csak annyi egy kicsit lesz nehéz gyerekekkel minden hol más a tapasztalat!
Üdv:Erika
- Erth
- Látogató
14 éve 2 hónapja #1230
Szia Eras72!
Vicces, hogy pont a gyerekekkel lenne gond, és nem a kutya-macskával! Én arra tippeltem eddig.
Ha már ingatlan, van valami hatékony módszer arra, hogy lehet viszonylag gyorsan ingatlant találni? Érdemes Maklerekekkel felvenni a kapcsolatot? Vagy gyűjtögessük a neten a hírdetéseket, és célirányosan kérdezzünk rá az adott ingatlanra?
Üdv
Erth
Vicces, hogy pont a gyerekekkel lenne gond, és nem a kutya-macskával! Én arra tippeltem eddig.
Ha már ingatlan, van valami hatékony módszer arra, hogy lehet viszonylag gyorsan ingatlant találni? Érdemes Maklerekekkel felvenni a kapcsolatot? Vagy gyűjtögessük a neten a hírdetéseket, és célirányosan kérdezzünk rá az adott ingatlanra?
Üdv
Erth